親子旅遊

跳至

首頁
23456...16

尾頁

伯爵府

加左幾多呀...........

原帖由 bobohello 於 10-1-13 17:23 發表
剛收到新華電話
話韓國加咗機場稅
叫我去補$$$~~

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

mandy_lee 16/02 KSNN05-SD 新華leunter 17/02 KSNN05-SD 新華
tramtram 19/02 AKSEW-4PA 星晨
mandy 20/2 KSGD05 美麗華
bobohello 21/2 KSNN05-SP 新華
3t 10/2 KSNN05-SP 新華
qk ma 18/2 KSNN05-SD 新華

大宅

哦!! 大家都係皇牌呀! 哈哈

我係SKC05N

原帖由 cnc 於 10-1-11 21:52 發表
SKH05M
去High One 滑雪場

大宅

mandy_lee 16/02 KSNN05-SD 新華leunter 17/02 KSNN05-SD 新華
qk ma 18/2 KSNN05-SD 新華
月師奶 17/2 SKC05N 永安

男爵府

原帖由 bobohello 於 10-1-13 17:23 發表
剛收到新華電話
話韓國加咗機場稅
叫我去補$$$~~

物你咁快比晒$ 啦. 尾數是出發前 21 天比BOR. 應該是加咗幾元PER HEAD

子爵府

明晚出發囉~~~~~~~~~~~

子爵府

你地就好啦?2月10幾号都成左團.我報左康泰2月9日韓國4天團.到現在都未成團.佢地也唔很講有幾多人報名 .好唔開心.

複式洋房

我下個星期出發la,一家三囗+一個baby family

伯爵府

末成團原因是什麼 ? (1) 無機位 (2) 唔夠人數

1. 我地1X號尾出發已有機位了. (又唔應該)
2. D段時間真係唔憂無人去.

建議妳不如, 問清楚原因, 可以的話退返訂金. 唔好阻住大家.

原帖由 yann1027 於 10-1-14 10:03 發表
你地就好啦?2月10幾号都成左團.我報左康泰2月9日韓國4天團.到現在都未成團.佢地也唔很講有幾多人報名 .好唔開心.

侯爵府

畀面勳章

qk ma

知道我是誰嗎???

你18出發
我21呀
我參加了4花團
c佬話每人慳4舊水, 可以在首爾兩晚自己搵野食喎
幾年前我地都係咁
在街邊有d帳篷大排檔之類物體
入面好似bbq咁
我地食了即燒貝類, 飲米酒
天寒地凍真係

不過如果我唔建議有小朋友的mama在唔清楚目的地的情況下四處蕩
我地都唔記得係邊樹, 當時都係要坐mtr, 用腦記得邊個站上車落車, 點知回程時, mtr開始close, 尾班車又去唔到上車時的站, 我地只好在早一站下車再轉的士
你都知韓國人d英文幾掂啦
所以有小朋友都係只在酒店附近行吓好, 凍冰冰唔好亂嚟

原帖由 qq媽媽咪 於 10-1-13 19:08 發表
qk ma ...

侯爵府

畀面勳章

報團時已經confirm咗成團
咪諗住唔駛行多轉囉
點知............:evil:
原帖由 mandy_lee 於 10-1-13 23:40 發表

物你咁快比晒$ 啦. 尾數是出發前 21 天比BOR. 應該是加咗幾元PER HEAD

侯爵府

畀面勳章

大家開始準備行裝未???
經驗話我知, 上下身都可以著平平雪褸雪褲,
但手套就好買對好野啦
幾十蚊的街邊貨著極都唔暖
又唔夠位可以加多對係入面打底喎
手指薑硬真想c..........
雪靴可以上淘寶買d幾十蚊有交易
不過要搵d厚底喎

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

原帖由 bobohello 於 10-1-14 11:54 發表
qk ma

知道我是誰嗎???

你18出發
我21呀
我參加了4花團
...

知....

珊瑚宮

原帖由 bobohello 於 10-1-14 12:10 發表
但手套就好買對好野啦
不過要 ...

買左d..厚手套同底衫...暖包貼等..

伯爵府

我朋友講全部都有得租, 唔太建議自已帶, 驚唔夠暖/唔防水, 我諗住自備帽/頸巾/手套/暖包 (驚腳板凍, 就帶埋腳暖包)
原帖由 bobohello 於 10-1-14 12:10 發表
但手套就好買對好野啦
不過要 ...

侯爵府

畀面勳章

租都只係講緊雪場內
如果去繽紛樂園(戶外)
防風外套&薄雪褲一定起到好大作用

原帖由 tramtram 於 10-1-14 14:59 發表
我朋友講全部都有得租, 唔太建議自已帶, 驚唔夠暖/唔防水, 我諗住自備帽/頸巾/手套/暖包 (驚腳板凍, 就帶埋腳暖包)

伯爵府

明白.

原帖由 bobohello 於 10-1-14 15:42 發表
租都只係講緊雪場內
如果去繽紛樂園(戶外)
防風外套&薄雪褲一定起到好大作用

大宅

追收燃油附加費係航空公司既事, 同個團成唔成團, 俾晒錢未無關係架, 我都試過俾晒, 打來話加左錢.....

今次我個團都話每位加左六元

原帖由 bobohello 於 10-1-14 11:57 發表
報團時已經confirm咗成團
咪諗住唔駛行多轉囉
點知............:evil:

大宅

我只係準備左羊毛底衫, 同襪褲咁啦, 頸巾冷帽暖貼本身我都有.........仲有厚襪未買, 耳套仲諗緊去到先買定點囉,

乜要著雪褲咩? 我諗住著羊毛襪褲打底咋

但手套就好買對好野啦
不過要 ...

洋房

9/2新華話FULL左=.=..報左8/2 ($3199)
想請問邊度可以買到平平雪衫褲.THX^^

首頁
23456...16

尾頁

跳至