親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

星晨 19/2 4天 $3199大人, $2899 小朋友....

妳地幾多 $$$ 呀 ???

伯爵府

我原來都係留了位 18/2 (新華)... 留位前都知末有機位, 但聖誕後再 check 得知佢地連客都唔收住, 所以有擔心, 好在個位職員好好人, 幫我同公司講可以退訂, 唔好拖住我, 等我可以有機會轉到其他旅行社. 又好好彩比我搵到星晨...雖然, 佢地都末機位, 但語氣都好肯定會成團. 經過今次, 我覺得新華真係幾好.

原帖由 BabyHippo 於 10-1-6 18:45 發表
今日問過新華,12/2 出發 KSNN05 $6699,佢地話就快滿啦,我問佢係咪成團?佢答話現在冇一間旅行社可保證成團,人數夠都冇用,航空公司冇機位都會唔成團喎.
佢話剛過去的聖誕節,佢地公司有3XX人去韓國,因為冇機位而放走D客 ...

伯爵府

嚇C, 好在都成到團, 玩得開心D啦....

原帖由 小菲比 於 10-1-8 00:25 發表
今日收到消息,17/1吾成團,而家提前15/1

伯爵府

價錢係唔係好係咁上下.....
原帖由 小菲比 於 10-1-8 11:38 發表

我都幾滿意康太做法,預早個幾星期通知我,跟住比左好多已成團既日期我選擇~

伯爵府

到 OK 喎.

原帖由 小菲比 於 10-1-8 22:39 發表

$3437包埋機場稅,燃油費,保驗囉~我見同其他都差吾多

伯爵府

你地買了旅遊保未啊, 我唔會同新X 買因為同一個PLAN 出面有七折 . (可唔可以比D資料, 參考下) ??

mandy_lee 16/02 KSNN05-SD 新華
tramtram 19/02 AKSEW-4PA 星晨

原帖由 mandy_lee 於 10-1-12 10:30 發表

你地買了旅遊保未啊, 我唔會同新X 買因為同一個PLAN 出面有七折 .

畢如又列表啦.

mandy_lee 16/02 KSNN05-SD 新華

伯爵府

哦, 我過往去旅行經中國銀行買 (家庭) 保險, 試過唔見左銀包/身份證都有得 claim, 跟得幾好, 保費唔貴.
原帖由 mandy_lee 於 10-1-12 11:06 發表

我無取個PLAN 來看,好似是 $179 PER HEAD.

伯爵府

可以上中銀WEB-SITE 計下價.

我睇 CHECK 過, 最.....最基本 (銀 PLAN). 4天一家三口$17X

剛剛打去問旅行社, 覆已成團 末有航機時間 (最遲開荼會先通知) 叫我可以上隨時去交尾數, 不過, 我想等到出了航機時間先交, 妳地係唔係咁嫁 ??????? 太耐無跟團去玩了, 有D野都唔同晒...

原帖由 mandy_lee 於 10-1-12 14:05 發表

2 大1小how much 啊 ? 我仲未買等佢confirm 開茶會先啦.

伯爵府

4天

比妳提醒, 可以試下 CHECK.

妳好醒呀

原帖由 mandy_lee 於 10-1-12 16:09 發表

你係去幾多天架. 我CHECK 過AIRLINE 有我個名係坐0 晨機去晚返架.
你都可以打去CHECK 來來去去大韓, 韓亞同CATHAY.

伯爵府

加左幾多呀...........

原帖由 bobohello 於 10-1-13 17:23 發表
剛收到新華電話
話韓國加咗機場稅
叫我去補$$$~~

伯爵府

末成團原因是什麼 ? (1) 無機位 (2) 唔夠人數

1. 我地1X號尾出發已有機位了. (又唔應該)
2. D段時間真係唔憂無人去.

建議妳不如, 問清楚原因, 可以的話退返訂金. 唔好阻住大家.

原帖由 yann1027 於 10-1-14 10:03 發表
你地就好啦?2月10幾号都成左團.我報左康泰2月9日韓國4天團.到現在都未成團.佢地也唔很講有幾多人報名 .好唔開心.

伯爵府

我朋友講全部都有得租, 唔太建議自已帶, 驚唔夠暖/唔防水, 我諗住自備帽/頸巾/手套/暖包 (驚腳板凍, 就帶埋腳暖包)
原帖由 bobohello 於 10-1-14 12:10 發表
大家開始準備行裝未???
經驗話我知, 上下身都可以著平平雪褸雪褲,
但手套就好買對好野啦
幾十蚊的街邊貨著極都唔暖
又唔夠位可以加多對係入面打底喎
手指薑硬真想c..........
雪靴可以上淘寶買d幾十蚊有交易
不過要 ...

伯爵府

明白.

原帖由 bobohello 於 10-1-14 15:42 發表
租都只係講緊雪場內
如果去繽紛樂園(戶外)
防風外套&薄雪褲一定起到好大作用

伯爵府

係卓X, 莎X, 貼係腳板....樣了似鞋墊.

原帖由 苡珈B媽咪 於 10-1-16 20:24 發表
請問"腳暖包"可在哪裡買到呢?我未聽過喎...好似唔錯喎

伯爵府

D相好靚, 資料好實用

THANK YOU VERY MUCH.

原帖由 mandy_lee 於 10-1-18 09:39 發表
ksnn05-sd please look here

http://hk.myblog.yahoo.com/[email protected]/article?mid=141

伯爵府

我想問下去溫泉小朋友係唔係普通泳衣就 OK ? 使唔使著有 "就" 泳衣 ???? 有咩要準備 ???

酒店風筒係唔係有齊 ?

THANKS

原帖由 shirleyshek 於 10-2-3 16:55 發表
其實韓國沒有我想像中那裡寒冷, 我們都沒穿內膽褲都ok (我有皮帶), 我們都是穿fleece褲 / 雪褲已經ok, fleece真係好掂, 一件 = 著2件冷衫。

另外買雪花秀大家記住去明洞樂天百貨買, 用白金信用卡有10%off, 用普通vi ...

伯爵府

多謝回覆.

另旅行團會帶我去化妝品專賣埸係唔係會平過係 SHOP 買呢 ? 我想買 SKINFOOD, INNISFREE......
原帖由 shirleyshek 於 10-2-4 16:42 發表
溫泉小朋友著普通泳衣可以了, 我大女著三點式添...哈哈! 一定要載泳帽。

酒店有風筒, 不過沒有熱水壺比你煲水架...你要係走廊的水機攞水都夠熱架, 另外, 酒店係開暖氣架...可能會熱到爆, 放心...酒店不會有得比你調 ...

伯爵府

咁有/無去"化妝品專賣埸" >>> 我幻想係大部分牌子都有...唔使四圍搵同格價呢 ? 唔知有/無錯.

SKINFOOD 有咩好買.....? 我朋友叫我買 MASK 我想買D HAND CREAM 做手信唔知邊隻平, 靚, 正.

原帖由 shirleyshek 於 10-2-5 15:14 發表
我個女仔導遊係妹妹仔 (25歲左右) 佢以前都係The face shop做過part-time, 佢介紹我地去買化妝品的shop都係主要在明洞, INNISFREE我無買, Skinfood我買左, 佢同D sales講我地去買野, 次後佢就走, 我地自己行, D sale ...

伯爵府

咁有/無 SKINFOOD ??

原帖由 shirleyshek 於 10-2-5 16:27 發表
有去化妝品專賣埸有好多brand : Lanxxx..等等..價錢真係平D同有多d贈品送。如果你買雪花秀只可以去樂天百貨 / 機場DFS買, 如果Lanxxx, 梨泰園有一間, 同EVIUS JEANS同一層的...EVIUS jeans一條只係HKD $ 6XX..好抵

...

伯爵府

請問租滑雪衫/用具太約幾多費.......... ????

原帖由 shirleyshek 於 10-2-5 21:02 發表
韓國換won coupon

新韓銀行
http://chinese.visitkorea.or.kr/chs/GK/pop_print_coupon.jsp

我女的滑雪鏡是租架 WON 15000.

首頁

尾頁

跳至