親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 rrma 於 10-1-7 09:59 發表
原本唸住帶阿女看落雪睇怕2月中去都無望...我上網睇好似話果時會比聖誕節更凍, 下雪機會更大喎

14/2 EGL
唔係化!我驚我頂唔順

大宅

原帖由 mandy_lee 於 10-1-18 09:39 發表
ksnn05-sd please look here

http://hk.myblog.yahoo.com/[email protected]/article?mid=141

mandy_lee,我參考左你既韓國之旅,d相好靚呀!睇相已經感到興奮,去到見到真雪我驚會大叫出黎!!
d資料好有用,希望可以盡興而歸^.^

大宅

原帖由 bobohello 於 10-2-17 10:43 發表
茶會導遊話, 韓國酒店咩都冇, 牙刷, 皂液都要自己帶

我18號返左黎喇!跟EGL,全程都好開心,因為係我第一次睇到落雪^^
講真,去韓國幾日都係零下溫度,但係我覺得返到香港果日7、8度仲凍過韓國,可能香港係濕凍既關係。
我家人都有幾日穿牛仔褲,只要唔濕都唔會太凍,但係一定要穿打底褲。
韓國室內都有暖氣,但係會好乾燥,帶支潤口唇膏同lotion會好D。
我地頭兩日住resort,真係乜都冇,如果諗住要洗頭,真係要連風筒都要帶埋,雖然話有得借,但係要等,後兩日住酒店,好好多,有皂液、洗頭水、風筒,但係都係冇牙刷、牙膏架。

大宅

原帖由 garon 於 10-2-19 02:26 發表
請問韓國用的萬能插蘇邊到有得賣?

我係鴨寮街買。

大宅

我自己覺得鞋果方面,重點最好防'冼'防水,如果對鞋濕左會凍,地下有結冰會冼。
我自己就穿爬山波鞋,有1日行程係去冰湖,有團友穿雪靴,見佢鞋頭濕晒同好冼。
仲有一樣關於鞋嫁,韓國過關都幾嚴,如果係穿雪靴同對鞋厚身d都要除埋鞋過x光機。

大宅

原帖由 nicki 於 10-2-19 13:26 發表
剛參加egl high one 團返來,導遊tanny 好盡責,影相哥哥影啲相好靚!high one 個場好好玩,everland好玩過樂天世界,但係全程戸外勁凍。我地upgrade左一日coex intercontinental自助早餐同有兩日high one hotel 自助早餐,好正! ...

韓國真係差不多餐餐都係豬,我地有幾餐都Upgrade左,分別食左魚生、牛同長腳蟹,長腳蟹真係幾正嫁^^

大宅

原帖由 qq媽媽咪 於 10-2-23 21:08 發表
[quote]原帖由 花子 於 10-2-20 16:24 發表

琴晚返左嚟啦...比想像中冇咁凍. 都冇同小朋友貼暖包...
好好玩呀.....

韓國雖然話落雪,我全程都無著過羽絨,買左D暖包又係無用過,反而返到香港(7、8度)至覺凍,開左D暖包黎用。
我地行程有日係去溫泉水上樂園,係室外一邊浸溫泉、游水,一邊睇落雪,真係好難忘!!!

大宅

原帖由 littleyoyo 於 10-2-24 13:52 發表
Where can eat長腳蟹?

係導遊問我地要唔要Upgrade個餐,佢要預先同餐館book定,無得臨時加。

大宅

原帖由 豈有此理 於 10-2-24 14:06 發表
我星期五零晨起程, 行程話會去Four Seasons 溫泉水世界, 唔知係咪同你講果度係同一個地方呢 ??

你浸溫泉果日落雪, 咪勁凍 ?? ~~~~))))))
咁果度仲有咩玩ka ???

...

我去果個係雪嶽山WATERPIA,應該唔同嘞!WATERPIA有室內同室外,有兩個水道相通,室內有個人造浪泳池同管道滑梯,係暖水泳池,落水果下都幾赤嫁,去到室外,就真係只凸個頭上水咋*.*我仲伸條脷賞雪,唔係得我一個咁做嫁^O^
D韓國人好開放嫁,更衣室度赤條條、坦蕩蕩咁行黎行去,一睇就知邊D係韓國人ka~ka~~

大宅

原帖由 lyctina 於 10-2-24 15:37 發表
我15/3跟新x去韓國呀,有冇人住過new resung酒店呀?過唔過得去and有冇上網呀?
另外,化妝護膚品有咩推介呀?因為平時係hk冇乜買過韓國牌子....thanks!

韓國e+最hit既化妝護膚品應該係UGB嘞!
不過我無買呢個牌子,因我自己用開LANEIGE。

首頁

尾頁

跳至