親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原帖由 小菲比 於 10-1-3 01:26 發表
我1月17日跟康太~

16/2 新X KSNN05. 17/02 幾$ 啊

男爵府

原帖由 BabyHippo 於 10-1-6 18:45 發表
今日問過新華,12/2 出發 KSNN05 $6699,佢地話就快滿啦,我問佢係咪成團?佢答話現在冇一間旅行社可保證成團,人數夠都冇用,航空公司冇機位都會唔成團喎.
佢話剛過去的聖誕節,佢地公司有3XX人去韓國,因為冇機位而放走D客 ...

我米係300 幾人之中其中一個囉. 後尾11 月尾佢地出咗新年價錢我就即刻轉新年去, 而家 16/2 出發都係4799/3799. 雖然比xmas 貴了成仟幾元一個人, 但新年呢個價算係好平架啦. 點解12/2 出發都未係新年都咁貴? 我報個日初一出發都係 4999 咋bor. 我有打去問佢地成不成團, 佢話所有ksnn 團都成晒, 不用埋那一天出發. 希望今次去得成, 但原本唸住帶阿女看落雪睇怕2月中去都無望啦.

男爵府

原帖由 ALAL 於 10-1-8 08:49 發表
我想報10/2 永安,兩天HIGH ONE $4000+,但驚不成團,永安話11/2後有包機團,多數成團,但價錢貴好多. 10/2 有無人報左?

點解你地今早可以放假.

男爵府

原帖由 leunter 於 10-1-12 01:10 發表
hi, 我都係17/2跟新華呀, 係JOIN咩團呀

你地買了旅遊保未啊, 我唔會同新X 買因為同一個PLAN 出面有七折 .

畢如又列表啦.

mandy_lee 16/02 KSNN05-SD 新華

男爵府

原帖由 tramtram 於 10-1-12 10:57 發表
你地買了旅遊保未啊, 我唔會同新X 買因為同一個PLAN 出面有七折 . (可唔可以比D資料, 參考下) ??

mandy_lee 16/02 KSNN05-SD 新華
tramtram 19/02 AKSEW-4PA 星晨

...

我無取個PLAN 來看,好似是 $179 PER HEAD.

男爵府

原帖由 tramtram 於 10-1-12 12:42 發表
哦, 我過往去旅行經中國銀行買 (家庭) 保險, 試過唔見左銀包/身份證都有得 claim, 跟得幾好, 保費唔貴.

2 大1小how much 啊 ? 我仲未買等佢confirm 開茶會先啦.

男爵府

原帖由 tramtram 於 10-1-12 14:23 發表
可以上中銀WEB-SITE 計下價.

我睇 CHECK 過, 最.....最基本 (銀 PLAN). 4天一家三口$17X
剛剛打去問旅行社, 覆已成團 末有航機時間 (最遲開荼會先通知) 叫我可以上隨時去交尾數, 不過, ...

你係去幾多天架. 我CHECK 過AIRLINE 有我個名係坐0 晨機去晚返架.
你都可以打去CHECK 來來去去大韓, 韓亞同CATHAY.

男爵府

原帖由 bobohello 於 10-1-13 17:23 發表
剛收到新華電話
話韓國加咗機場稅
叫我去補$$$~~

物你咁快比晒$ 啦. 尾數是出發前 21 天比BOR. 應該是加咗幾元PER HEAD

男爵府

原帖由 yann1027 於 10-1-15 09:23 發表
我想問有無ma ma試過到出發前一星期先話唔成團.到時報其他團唔知重有無位,可以話我知嗎?thank

新年團會在 14 日前confirm 21 天前交尾數架bor. 你報咗幾時啊. 打去airlines check 下有無你名.

男爵府

原帖由 bobohello 於 10-1-16 11:39 發表
應該有
我一月4號報

佢地CALL 咗你地要加$ 定你地自己CHECK 架, 我好似12 月頭報有分別嗎.

男爵府

ksnn05-sd please look here

http://hk.myblog.yahoo.com/[email protected]/article?mid=141

男爵府

原帖由 Littlemeimei 於 10-1-20 18:46 發表

Thanks for your sharing. I will go on 14/2/2010 (自遊行) with husband and kid (11 years old).

小朋友是不是開始要比大人錢啦, 我女都10years 啦, 好想xmas 再去多一個地方享有番小朋友價優惠^.^
係呢請問自由行個價係幾$一個人度啊. 我仲未買保險唔知邊間好.

男爵府

新X 團友出了茶會時間啦
我係 30/01 下午TST 2:00PM

男爵府

原帖由 leunter 於 10-1-21 16:46 發表
我17/2出發..唔知係唔係一齊既呢

我都係自己打去問架.

男爵府

原帖由 leunter 於 10-1-22 15:09 發表
打左比我啦..30/1 12點......

你早過我BOR, 你比了尾數未. 如未比你可以23/1 去TELFORD 交尾數順手有抽獎. 我3個人分單可以抽 6 次.

男爵府

原帖由 sunbear_mama 於 10-1-26 12:08 發表
我都係跟新華

我20-24/1去都幾凍,但我女D樽領衫無著過,因為車上&hotel有暖氣,室外記緊用頸巾&帽,我女唔肯用頸巾,所以我買咗頸套(抓毛)比佢,超good!

我有買UGB,Missah & Skin Food都好抵

因為我個tour玩兩個樂園,所以只有最 ...

咁你個團是不是ksnn05 啊.
導遊有無你sales 你自費食嘢啊. 如果唔食有無其他嘢食啊.
物又無物時間shopping 啊, 我想買小朋友衫同髮夾比囡囡啊. 如果去到滑雪地方我地唔滑的話有無地方行下. 我唸住比阿囡玩下, 但如果我老公睇住佢, 咁是不是老公要租雪鞋先可以入去啊.

男爵府

原帖由 sunbear_mama 於 10-1-27 00:12 發表
我個團是ksnn05 啊
個導遊有建議我o地upgrade餐,因為好多餐都麻麻地,所以全部人部upgrade咗
因為我個團第一日去咗樂天、第二日滑雪、第三日觀光、第四日Everland,只有最尾一日shopping,雖然time唔夠,用少D $$ law
我負責 ...

咁upgrade 個餐是不是日本餐(幾$), 除小木屋外咁市區個間hotel ok 嗎? 叫物名啊如晚上出去會不會有地方行. 等我今個星期開茶會個陣問定先.

男爵府

原帖由 shirleyshek 於 10-1-27 10:46 發表
4.食水:住小木屋有水煲,但我住間hotel無水煲,要出走廊水機度倒,但第二晚竟然全hotel無飲得嘅熱水,記住帶一個keep到熱嘅暖水壼;另我帶咗個装飯仔嘅暖壼,阿女有時朝早未瞓醒,或食飯時瞓咗,你可以留D比佢起身食!----> Good idea.. ...

咁你今晚出發玩得開心d 啊. 回來再報料.

男爵府

開咗茶會啦 . 米原來而家d 旅行袋變了環保袋啊.
我個團有 33人. 問咗佢市區住邊間酒店佢地話唔知.

男爵府

原帖由 苡珈B媽咪 於 10-2-1 10:20 發表
我都開了茶會,不過我派家姐去聽埋,我一行八人,有老有嫩,都幾辛苦...
新華原來連袋都無,只有十蚊coupon俾你買暖包咁,果然係個團夠平呀!

我想問有無人知果d機場兌換錢的coupon係點用架?可以平幾多呢?是平個rate定係減手續費 ...

SUNFLOWER 有2 隻環保袋供選擇, 如果你唔要就可以當 $10 CASH 買暖包OR 插頭.

首頁

尾頁

跳至