跳至

首頁

尾頁

子爵府

原帖由 Holmanma 於 10-1-5 19:17 發表
ok la, your standard is high jet.

唔係我要求高呀, 佢既中默真係越黎越差, 小一時次次都90+, 今年就由90 --> 70 --> 6x --> 6x

子爵府

原帖由 MIU 於 10-1-5 21:33 發表
all:多謝咁多位EE記得cherrie既生日

琴晚三條友去yatch日式放題,之後都係黎個主菜,yatch cake吹蠟燭

hou彩剛開學,功課量不多.

剛好琴日派番1st term既考試卷,都5錯~~ ...

Jaykan食日式放題肯定蝕水, 佢只like蛋壽司有時星期六同佢食lunch, 4碟蛋壽司就ko喇~

男爵府

morning~

放題簡直係CC至愛:lol 上星期日我地就去食韓國燒自助餐, 平時Daddy唔like韓國燒, 個晚就話去食, 諗都係fulfil CC要求, CC由頭帶到尾.

我d朋友個個都鍾意見到 / 約CC食自助餐/放題, 話佢好食得, 不過佢唔食魚生之類既壽司, 最多只係食一兩件. 所以Daddy見到CC食得咁開心, 成日都話帶佢去食buffet.

芸迪: 我地真係要放開d, 有時我都比CC激到紥紥跳 , 句句駁咀駁到行, 前兩天, Daddy見到都忍唔住話CC兩句, 說:"教緊你時就唔好駁咀, 再駁就死梗." 於是CC就乖乖就範, 因為佢最怕Daddy, Daddy好少出聲話佢.

原帖由 芸迪 於 10-1-6 09:16 發表

Jaykan食日式放題肯定蝕水, 佢只like蛋壽司有時星期六同佢食lunch, 4碟蛋壽司就ko喇~
:-D

子爵府

原帖由 芸迪 於 10-1-6 09:15 發表

唔係我要求高呀, 佢既中默真係越黎越差, 小一時次次都90+, 今年就由90 --> 70 --> 6x --> 6x

Morning!

係咪 careless mistake 定 真係忘記d 字?

上次聼講座聼過 讀,默,寫 的溫默書方法, 先讀一次, 然後默+改正(x1), 再抄寫1次.
唔 suggest 抄完即默, 因為只係短暫記憶, 返到學校就好易忘記了.
睇吓有無用~~~

子爵府

原帖由 HeiMarie 於 10-1-6 10:01 發表

Morning!

係咪 careless mistake 定 真係忘記d 字?

上次聼講座聼過 讀,默,寫 的溫默書方法, 先讀一次, 然後默+改正(x1), 再抄寫1次.
唔 suggest 抄完即默, 因為只係短暫記憶, 返到學校就好易忘記了.
睇吓有 ...

有d真係寫錯, 有d係d字寫得太醜樣 (我知佢係識既), 又有d係寫漏 (讀默都會漏字, 可能又靈魂出竅卦)

子爵府

我地未試過日式放題, 但ch勁like 蛋壽司, 冷烏冬, 溫泉蛋, 蒸蛋, 鰻魚, tampura 南瓜.... 食窮我:;pppp:

大宅

Hi
新年進步, 祝大家身體健康, 開開心心 !
好耐無上bk, 差d連中文都5識打

marie >> 你講ge方法係o米要一連做幾日?

原帖由 HeiMarie 於 10-1-6 10:01 發表

Morning!

睇吓有 ...

子爵府

原帖由 xxl 於 10-1-6 10:19 發表
Hi
新年進步, 祝大家身體健康, 開開心心 !
好耐無上bk, 差d連中文都5識打

marie >> 你講ge方法係o米要一連做幾日?

yes, 做 7 日, 如果連續3日 arm , 讀/默/寫 是旦 一樣 都可 停果樣.
呢個 方法 ch very work!

wendy, ch eng dict 會 有 同樣 情況 but 唔 嚴重, 佢會 寫 double ......

伯爵府

醒目開學勳章

原帖由 HeiMarie 於 10-1-6 10:45 發表

yes, 做 7 日, 如果連續3日 arm , 讀/默/寫 是旦 一樣 都可 停果樣.

wendy, ch eng dict 會 有 同樣 情況 but 唔 嚴重, 佢會 寫 double ...... ...

食藥呀

講起短暫記憶....
cissy 溫完我會隔2粒鐘先同佢黙, 5識佢會知味道

伯爵府

醒目開學勳章

原帖由 HeiMarie 於 10-1-6 10:16 發表

我地未試過日式放題, 但ch勁like 蛋壽司, 冷烏冬, 溫泉蛋, 蒸蛋, 鰻魚, tampura 南瓜.... 食窮我:;pppp:

咁要試下喇, 不過要有心理準備質數當然冇散叫咁好啦.

伯爵府

morning ar~

呢2個wks好忙~

伯爵府

原帖由 HeiMarie 於 10-1-6 10:45 發表

...

嘩,我見呀8月3都係大概咁做bor,but佢應該冇聽過呢d講座,效果真5錯,起碼arm yc~

but琴日派左中默,都係背漏1個字,扣左3分,衰大意~

子爵府

原帖由 得意媽 於 10-1-6 10:53 發表

咁要試下喇, 不過要有心理準備質數當然冇散叫咁好啦.

布無好介紹?? ch 牛一 想 yatch 一轉

伯爵府

yc最鐘意三文魚生, x'mas時係機場酒店時係咁攞, 個chef都認得佢, 足足食左3輪, 每輪3件, 足足9件三文魚, 仲有其他未計....

大宅

MIU ~~ belated happy birthday to cherrie Where is the Jap. buffet? $$? We all like jap food, but my girls only eat a little

琴晚三條友去yatch日式放題,之後都係黎個主菜,yatch cake吹蠟燭

伯爵府

子爵府

原帖由 小BMom 於 10-1-6 11:25 發表

嘩,我見呀8月3都係大概咁做bor,but佢應該冇聽過呢d講座,效果真5錯,起碼arm yc~

but琴日派左中默,都係背漏1個字,扣左3分,衰大意~

e 個 方法 每日 少少 時間, 至 Arm ch d 唔like 寫字嘅人, 要佢 抄多次 都發 din...

大宅

Have to go out to YY's school. Talk to you later

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

原帖由 HeiMarie 於 10-1-6 11:26 發表

布無好介紹?? ch 牛一 想 yatch 一轉

碗屋

http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=3970
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜

男爵府

我食過兩三次, 真係好掂, 魚生都幾好.

原帖由 M&A Mom 於 10-1-6 13:31 發表

碗屋

http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=3970
:-D

首頁

尾頁

跳至