跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有沒有9月29日出生的孩子呀?或是9月29日在仁安出生的孩子?你們的孩子現在好嗎?有沒有厭奶等等?現在多重?如有這一天的媽媽大家來聊一聊呀

大宅

我個女9月29日於St. Paul出世,出世時八磅十一安士,而家三個月已經有17磅,兩個月大已經超重,耍減肥

別墅

我個仔都係929
出世9磅
差唔多3個月時連衫同片重19磅
係肥仔一名
請問bb咁細
可以減肥咩

複式洋房

我女兒出世八磅半,以為她會是個大食妹,怎知道她簡直吸風飲露,平均一日三四安一餐,而且會喝不完奶,從一個半月後就厭奶,所以她現在三個多月,只有13或14磅,應該屬於中間吧,但作為媽媽,真的希望她多喝一些,看到她不喝奶很心痛呀!不過,是否29日出生的小孩都很重呢?呵呵……有沒有大埔的29號媽媽,如有,大家可以組隊聚聚呢!

大宅

我的bb都係9月29日出世,出世8磅,而家全人奶,2個月去磅
6.19kg
]

大宅

我個女三個星期大已經要飲五安奶,一日六餐,姑娘叫我唔好再加奶比佢,會食大個胃.所以,而家都仲係飲5.5安,臨睡前飲6安,一日4餐,因為介咗夜奶.計落比之前飲少好多.

原帖由 chengpokhim 於 10-1-5 16:52 發表
我個仔都係929
出世9磅
差唔多3個月時連衫同片重19磅
係肥仔一名
請問bb咁細
可以減肥咩

別墅

請問你們bb三個月大就17/19磅了. 是否因為全奶粉?
如餵人奶, 應該冇咁肥!

別墅

好媽媽勳章

my boy also born on 929 in baptist, weight 3kg and now net weight around 17lbs

別墅

我個仔都係9月29日0係英國出世架!!!

別墅

你好勁呀, 你點同BB介夜奶架, 我BB都仲係好中意半夜起身

原帖由 07TszYau 於 10-1-6 15:54 發表
我個女三個星期大已經要飲五安奶,一日六餐,姑娘叫我唔好再加奶比佢,會食大個胃.所以,而家都仲係飲5.5安,臨睡前飲6安,一日4餐,因為介咗夜奶.計落比之前飲少好多.

...

別墅

你地個個都生個咁重既BB既, 我BB出世得6磅幾咋

男爵府

阿仔都係29號架~出世時6磅半~ 而家5個幾月有22磅左右 ( 全奶粉 ) ...3個月左右已介夜奶~ 平時自己反轉身,係床上睇tv , or 玩 ~玩具...好彩阿仔小喊...!0! 如果似兩個家姐..我真係暈低都似 ^^"

複式洋房

我個仔9月29號係養和出世,差一安士8磅!9月29號的bb大部分都好重喔。不過我BB2個月開始有D厭奶,4個月時只有14磅半:(而家好番,大約6安士一餐,希望下個星期去磅(6個月)可以重番D.我BB全人奶。

BB係5個月時開始會轉身,呢排好似想出牙仔。

有無媽媽已經帶BB去playgroup?

原帖由 SiuSam 於 10-1-9 12:14 發表
請問你們bb三個月大就17/19磅了. 是否因為全奶粉?
如餵人奶, 應該冇咁肥!

複式洋房

My son was born on Sept 29 at St. Teresa Hospital. He was 7 lbs. He is now 20lbs. He was breastfed + formula. No more breastfed since end of Mar. He is eating rice / wheat cereal, puree pears, applesauce, peaches, zucchini, carrots. He eats very well. He turns one way starting 3 months old. Now he can turns both ways and can sit well. Let me know if anyone recommends good playground.

首頁

尾頁

跳至