跳至

首頁

尾頁

大宅

一定唔會請多個了,邊有咁多錢?兩歲其實都唔錯2,我啲朋友的兩歲BB都已經識講唔少嘢,同埋都ok可以理少啲,唔好咁擔心!加油!

原帖由 ivyivyivyivyivy 於 10-2-1 13:58 發表
nancy_city,

我大女都係姐姐湊... bb 出世 家姐剛剛兩歲... 不過我同c6都擔心姐姐自己一個o係屋企攪唔掂...

可能要請多個姐姐???????!!!!!!!!!!!!

8 weeks - 1.44cm        16 weeks - about 9cm
11 weeks - 4.94cm       born - 2.65kg
12 weeks - 5.94cm

男爵府

hihi !各位我大仔03年12月 6歲而家讀小一 .
現在7 weeks

複式洋房

咁啱o既, 大仔又係0904, 咁哩胎係咪planned 架? or早咗? 我就plan會生第二個, 但就早咗少少, haha~但都好開心~
我預感生女啊, 唔知中唔中呢~又或者可能係我想生女, 湊個「好」字啦, haha~

原帖由 JimKar 於 10-2-2 13:58 發表

你好呀!我個囝都係上年四月出世ga,咁Q geh! :)
你今次有無預感生囝定女呀?我有預感我今次又生囝呀。

禁止訪問

好媽媽勳章

別墅

剛來報到

大B女 09年2月

小B 10年9月6日

複式洋房

真係好0岩呀。

呢胎係有計劃的,但無諗過可以咁快。原本諗住年尾,想試下冬天座月,因上次四,五月好熱好辛苦呀。

我0地今次又要熱過喇!haha

原帖由 怪獸媽 於 3/2/2010 10:44 AM 發表
咁啱o既, 大仔又係0904, 咁哩胎係咪planned 架? or早咗? 我就plan會生第二個, 但就早咗少少, haha~但都好開心~
我預感生女啊, 唔知中唔中呢~又或者可能係我想生女, 湊個「好」字啦, haha~

...

複式洋房

你哋好,我都係第二胎 大b 06年12月 細b9月25日.
我都好想今次係女就會有個「好」字了。
今次同大仔好唔同我都覺得冷了很多,每天穿羽絨都覺得很冷;而我也和大家一樣兩個月就見肚,肚脹脹的,但問過醫生個bb未到肚的位置,但又真係脹脹的,真是有口難言,d人問我都係唔係有四個月哈哈!
問吓大家有了bb之後,大的那個有否跟自己多d呢?

禁止訪問

好媽媽勳章

複式洋房

我上年咪5月座及囉陰功,真係慘呀,重要比人話我打出對腳,要我著長褲呀。

原帖由 ctw29 於 20/2/2010 12:43 PM 發表
JimKar,
9月吾係好熱啫,我第1個5,6月坐月真係好熱.日日都好似個水人

大宅

回覆 7# 怪獸媽 的文章

my 1st baby also 0904

大宅

我同你一樣都想今胎係女呀, 都係覺得今次凍過上一胎!
我個肚直頭大到, 2個月時去做facial, facial姐姐一見我就係咪又有左! 不過返工我盡量都著d可以遮到肚的衫.

原帖由 kaucrystal 於 10-2-20 00:12 發表
你哋好,我都係第二胎 大b 06年12月 細b9月25日.
我都好想今次係女就會有個「好」字了。
今次同大仔好唔同我都覺得冷了很多,每天穿羽絨都覺得很冷;而我也和大家一樣兩個月就見肚,肚脹脹的,但問過醫生個bb未到肚的位置 ...

禁止訪問

好媽媽勳章

複式洋房

原帖由 ctw29 於 10-3-3 10:35 發表
我係ft媽咪,想問第二胎媽媽你們的意見,
細b9月剛出世,如果吾比大女讀n1,
我怕我無時間教佢有湊吾惦2個......
比大女讀n1,怕佢經常病,辛苦,會野細b,
有無媽媽可以比d意見我.......
thx~ ...

你好,需然我個大仔已三歲了,
當時我都是給他讀了N班,
病就當然有,不這就不是想像的太多,
但他可以同吓同學仔玩吓,唔使一個人咁悶,
咁佢返屋企你又多個話題同佢講,
在此同時你又可以在這小小時間好好休息,
如個大的真的病了,便教他少接觸BB,同佢解釋,
女的認知會比男仔高的,努力吧!

首頁

尾頁

跳至