自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

可唔可以介紹下邊間餐廳好? 想慶祝結婚週年(尖咀or港島), 謝謝!

novel07

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 baby_chu 於 10-1-5 12:00 發表
其實無乜一間餐廳架喎... 睇你哋想食乜啦...

我自己成日都想同老公去 Cafe Deco 或者 Island Shangri-la 慶祝生日呀、anniversary 呀咁... 但係我哋成日都就唔到時間,就到時間 人家就 full booking... ...

我想可以係隻碟上寫上(人名)結婚週年快樂個d, 又可以自己影下想留念咁...

novel07

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 Angel_BB 於 10-1-5 12:21 發表

你o既意思係係甜品碟上寫人名,然後影相?如果係,其實好多餐廳都做到,你budget係幾多呢?

係呀, 不過我地唔係食dinner, 只係食lunch or high tea 啲時間, 想係尖咀or港島, budget大約under$300一位, 請問邊間好&浪漫d? 謝謝!

novel07

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 Angel_BB 於 10-1-5 12:33 發表
以下幾間我都好鐘意,dinner唔飲酒,約$1-2k兩個人,俾個 list 你睇睇:

尖沙咀:
- 半島酒店 - 露台餐廳 (半buffet型式,幾抵食!)
- 半島酒店 - 瑞樵閣 (瑞士菜)
- 半島酒店 - 吉地士 (呢間較貴,不過好grand!)
- 海運大廈 - Habit ...

好high呀, 我都上過op rice睇過啲意見, 都好好, 不過我怕我唔識order食物 (都唔係中文menu), 唔知lunch可唔可以做到係碟上寫人名呢? 謝謝!

novel07

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 1928mickey 於 10-1-5 15:02 發表
雲海日本料理-TST

可以係隻碟上寫上(人名)結婚週年快樂咩?
japan food都做到?

thanks,
novel07

首頁

尾頁

跳至