婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我有個細個時成日一起玩,同我同年出世既朋友,大左少左聯絡,忽然聽到話距癱左,個心好UP住UP住甘……
元旦果日我叫C6睇住兩個女,我急急忙忙去探左距,無面對面地見,只能透過視頻見距聽住電話,電話都系姑娘幫距遞埋耳度,鼻插滿喉,口張開,不能講半句,眼睜到大大,距C6同媽媽就透過電話講D鼓勵既野距聽,距只能‘瞻’下眼,人生就這樣……

我聽我細老講,距已死過三次,都系搶救返來﹗距大慨系唔想甘快就離開,掛住爸、媽、老公、大女(4歲)、細仔(40日)……

距之前同我講過,距生左大女後落過兩個,距大女4歲,距四年內又生又落有四次之多﹗無它,原來距99要距追到男孫為止,好了,男孫有了,自己卻沒了人生﹗

儘管我聽到距C6話“有乜事我都系身邊,唔使驚﹗”好似好體貼,但苦系自己才知的﹗

我俾左少少意思,離開醫院,幾日過去,我腦裡都系距個樣,可能距會不久於人世……

我講俾我媽聽阿X甘樣,我媽都好慶幸我暫時沒被99逼癲左,好慶幸還有個女響身邊!

昨晚,我連續發左兩個有關我朋友既夢,夢裡我仲話︰下次見你,你既BB都好大個羅!……仲有D模糊既人,個個都好似好開心甘。另一個夢系我朋友好返,抱BB系度喂緊奶……跟住唔記得。
可能系預告,今天我爸講我聽,我朋友唔系度幾日啦﹗正確系3號唔系度。可能昨晚距頭七,驚我心掛掛,俾個好既夢境我記住,多謝距﹗
希望距同兩個女響第二個世界生活得開心D,忘記呢個世界D唔好野﹗

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

好淒涼...

男爵府

希望你朋友會好番啦,你朋友個奶奶又係衰點解一定要有男孫,唔通女孫就唔係孫咩?

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

佢老公又會咁樣既~~你朋友宜家咁,佢奶奶好開心啦~~:;pppp: :;pppp: :;pppp:

子爵府

畀面勳章

你既朋友好慘, 小姐弟好可憐, 有時間多d去睇你朋友, 話曬從小就認識。

大宅

wyeth冷知識勳章

佢C6之前無幫太太對抗99?點會比太太受這麼多苦?

複式洋房

回覆 6# kathy貓 的文章

有,距C6都話‘阿媽,我地念住唔生,細老都未結婚﹗’一齊住,成日哦,我朋友就就下距99羅﹗其實我朋友生左第一胎,距個嘴都好‘咩’,原來系中過風,真有甘恐怖,差唔多‘咩’到耳邊﹗

大宅

so poor!!!!

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

你個fd又吾反抗?人叫佢生就生?

別墅

簡直係一個大慘劇, 拍戲都唔洗拍落bb四次啦!! 世間上有個咁既99 , 點解唔係99受晒d報應, 其實佢老公都有責任, 點可能容許老公落四次!!!

世間慘事!!!

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

落甘多bb,係自己骨肉,你fd都太狠心吧...

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

AI.....你朋友就真係 做咩事要咁聽話呀
生唔生係佢地2個既事關佢係99咩事
而家你朋友咁,佢99有無唔開心過,我覺得係無LOR................................................

珍珠宮

點解生仔會中風????

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

第一次已經中風,重生~~佢老公點解唔保護太太

男爵府

你朋友太聽話啦~
我如果係佢咩由得99哦lor,左耳入右耳出,盡左力就得唔洗理佢架~
sweetapplebb

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

男爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

我總係覺得佢99知道咁...都唔會有內疚感....
不過佢老公都無用....保護唔到自己老婆....

複式洋房

佢99衰就一定...
但佢C6仲衰過佢99九萬倍,
都唔知係咩人!

同埋佢哋咁恨有仔,叫佢個仔唔洗結婚La...
淨係比錢揾人同佢生"仔"咪得囉,
生十幾個都得!

結婚係要保護對方, 而唔係害對方

別墅

原帖由 ccA_A 於 5-1-2010 22:57 發表
我總係覺得佢99知道咁...都唔會有內疚感....
不過佢老公都無用....保護唔到自己老婆....

完完全全睇唔起e種男人囉!
佢老公肯定某程度上都想啦~
如果唔係點會比個老婆中完風仲落4次仔鴉?
兩母子都冇當個女人o係人!

首頁

尾頁

跳至