懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

如題...

子爵府

如果照結構 (20w左右), 應該錯唔得去邊...
如果係oscar (12w左右), 就有可能估錯....

醫生講得話90%以上, 我覺得錯0既機會極微.....
(都唔希望佢錯啦... 如果真係錯, 咁個囝個雀仔咪即係細到睇唔清.... )
老虎囡2010年2月10日於嘉諾撒出世喇, 早過預產11日~ 重6.71磅

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

依家仲會有呢個情況發生? 每個月都去c+產檢, e生點會睇錯呀.

子爵府

好媽媽勳章

我知有sister 照左7成係女, 過多幾周再去照9x9係仔.

子爵府

我諗唔會掛.......不過我過左6個月之後都冇再叫醫生睇下係仔定女喇......反正都定左架啦,佢地話係女咪女lor,如果生左係仔都冇問題架........

別墅

如果約20W後去照,E生話係女,就一定無錯!其實照個陣連我自己都睇到我個係仔,因為係好明顯睇到條雀雀仔嫁

大宅

咁即係冇錯la....但我之前照話似係仔, 我都見到有似jj既物體, 我仲好開心tim....但今日去左第二個醫生到照話見到3條線9成係女....唉~~我返到屋企喊左出黎, 因為我今胎係第3胎la....之前兩個都係女, 我都知仔女都都所謂, 健康就得....但係.....你地唔明白個個心情嫁la...我都係伸下姐~~

子爵府

唔好喊啦,兒女都係上天送既禮物,緣份好深先做到自己仔女架,好多人想要一個都無!

我有朋友係四姐妹,感情好好,結左婚都仲好好!

別墅

你現在WEEK 幾呀?

原帖由 亞b 於 10-1-6 14:51 發表
咁即係冇錯la....但我之前照話似係仔, 我都見到有似jj既物體, 我仲好開心tim....但今日去左第二個醫生到照話見到3條線9成係女....唉~~我返到屋企喊左出黎, 因為我今胎係第3胎la....之前兩個都係女, 我都知仔女都都所 ...

別墅

我同你就反啦,我好想生女結果都係仔, 之前知道時都失望但几周之後都接受,因為每次見e生都見到佢好活躍都几開心啊!

大宅

我大伯個老婆當我第一胎生左個女已經笑我嫁la....跟住又比佢生到個仔喎, 跟住我生第二個女時, 佢仲半邊咀係到笑呀.... (好似咁)因為佢好唔抵得奶奶比較錫我, (佢係大陸女人)我唔係歧視佢, 但佢真係好冇品~~而家第3個都係女, 實比佢笑到面都黃....可能我比較介意人地既說話la....

大宅

原帖由 chung222 於 10-1-6 15:12 發表
你現在WEEK 幾呀?

我而家16week....

別墅

我朋友第一胎生仔, 第二胎好想生女, 照oscar 時醫生話7成係仔, 她開始買仔衫, 但去到18 週另一婦科醫生話係女而26週照結構時肯定女. (因3間好明顯)

所以, 20週後照會準確d.

伯爵府

原帖由 亞b 於 10-1-6 15:18 發表
我大伯個老婆當我第一胎生左個女已經笑我嫁la....跟住又比佢生到個仔喎, 跟住我生第二個女時, 佢仲半邊咀係到笑呀.... (好似咁)因為佢好唔抵得奶奶比較錫我, (佢係大陸女人)我唔係歧視佢, 但佢真係好冇品~~而 ...

仔女都係自己...
唔好為D無謂人無謂說話而唔開心
3 個女一個噓...好熱鬧

別墅

16W only,你下次照再confirm la

原帖由 亞b 於 10-1-6 15:19 發表

我而家16week....

男爵府

20weeks照結構...應該就唔會錯...到時就可以confirm啦...

男爵府

我21w照到係囡, 我老公不知幾唔開心~
我二伯個老婆都係生囡, 老公話佢一定陰陰咀笑, 因為起碼佢冇咁大壓力
不過我會生多一個, 到時係仔係囡都算了

別墅

我老公一直鍾意我馱囡, 知道係女, 佢話一個夠啦!! 收得工!!!

不過要得照結構先行定!!!

大宅

第一胎就冇所謂....但我係第3個女la....
你諗下...真係都幾悶, 同佢地出街去厠所都幾煩~~

原帖由 ddaa 於 10-1-6 16:05 發表
我21w照到係囡, 我老公不知幾唔開心~
我二伯個老婆都係生囡, 老公話佢一定陰陰咀笑, 因為起碼佢冇咁大壓力
不過我會生多一個, 到時係仔係囡都算了

子爵府

唔好咁啦....
3個囡都好得意姐....

我諗住就生呢個咋, 一心想要囡添.... 我老公都中意囡0架....
我地都注定冇仔啦, 仲要得一個都係咁啦.....
囡有囡好.... 人地都話: 生仔好聽, 生女好命....
陀個仔係一時好似風光0的姐... 教起上黎都辛苦0的0架...
當然, 仔女都係自己0既, 最重要健康...
而且又唔到你話事, 個天安排得比你0既, 一定係最好0既

我尋日發夢, 個囡變左個囝, 我即係扎醒.... 想喊添呀!!

原帖由 亞b 於 10-1-6 16:24 發表
第一胎就冇所謂....但我係第3個女la....
你諗下...真係都幾悶, 同佢地出街去厠所都幾煩~~
老虎囡2010年2月10日於嘉諾撒出世喇, 早過預產11日~ 重6.71磅

首頁

尾頁

跳至