懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我12w照oscar時醫生估係仔,
到16w去私家照時話見唔到男仔特徵,
到20w去第二個私家照結構時先再肯定係仔,
所以你都係等20w照結構時再confirm~

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我第一胎係仔,所以今胎想有個女,但係今日照結構好明顯見到"姑姑",明顯到個姑娘唔講我都知la.......我諗唔會有錯架啦~其實佢健健康康我已經好開心啦

禁止訪問

畀面勳章

casllsac 該用戶已被刪除

複式洋房

亞b, 我都好明白你而家心情, 你唔開心, bb都會唔開心的.
都係等 20wk 照完結構先, 到時就100% confirm bb性別. 囝囡都係天注定的. 只要孝順, 囝囡都無所謂. 最緊要你老公唔介意.
[url=http://www.TickerFactory.com/]

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我諗而家照到係女, 20week照到係仔既機會都好微la....我都係認命吧la....我老公絕對唔介意, 佢比較鍾意女, 係我有兩個女先想要個仔姐...佢仲安慰我tim....我只係想伸下咋~~

別墅

如果比我揀要三個囝定三個囡.....

我一定會揀要三個囡呀!

子爵府

我都明白樓主既苦況,好似我噤,我99有3個仔,而家有2個仔都生左女,等番我一個未生,而家有左,照左係女,同99講左,佢話唔信我o個個係女,覺得係仔wor.....=.="我真係即刻冇聲出..... 講真,如果可以我都想生仔先,唔洗俾佢成日講,但係仔定女唔係我話事架嘛.........

男爵府

畀面勳章

原帖由 塵大聞 於 10-1-6 16:40 發表
我12w照oscar時醫生估係仔,
到16w去私家照時話見唔到男仔特徵,
到20w去第二個私家照結構時先再肯定係仔,
所以你都係等20w照結構時再confirm~

hi 塵大聞,

我同你都一樣,
16weeks 去私家照話睇唔到仔o既特徵,
但係e生話見到大肶中間有嘢特起呀...
我而家都好緊張...
月尾去照結構就會confirm...

男爵府

畀面勳章

原帖由 亞b 於 10-1-6 14:08 發表
如題...

亞b,
你而家先16weeks,
初頭照有機會唔準架, 個bb 咁細,
d e 生都係估, 都唔會話你100% 係仔定女,
照結構先最confirm,
我睇johnson 個網都話bb 18weeks d 性器宮先會發育得好~

男爵府

畀面勳章

原帖由 johnogroats 於 10-1-6 22:36 發表
如果比我揀要三個囝定三個囡.....

我一定會揀要三個囡呀!

agree!!

香港地, 生囡好d 架,
又顧家,又比家用, 又有責任心, 又關心媽媽,
好多仔大咗...唉, 唔掉返轉頭問你攞錢都算係咁喇!!!

我呢胎都好恨係仔,
but 我都同老公講, 如果我呢胎真係女的話,
我都寧願要兩個囡唔要兩個仔

公爵府

畀面勳章

原帖由 亞b 於 10-1-6 14:51 發表
咁即係冇錯la....但我之前照話似係仔, 我都見到有似jj既物體, 我仲好開心tim....但今日去左第二個醫生到照話見到3條線9成係女....唉~~我返到屋企喊左出黎, 因為我今胎係第3胎la....之前兩個都係女, 我都知仔女都都所 ...

我非常明白你,因為我都有兩個女...準備生第三個..咁你之前係有冇計排egg定自然有架?

公爵府

畀面勳章

樓主:照多次啦!而家先十六週........

禁止訪問

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

我個fd 5個幾月時去私家照超聲波,醫生話7成係女,過多兩個月在醫院照,醫生同佢講係仔,佢之前仲買哂d女仔野。
我生完隔離床個媽咪又係咁,不過佢係在醫院照結構時話係女,佢買哂粉紅色ge野,生出黎係仔,佢話當時產房得佢一個生,所以諗都係唔會出錯。

大宅

我同妳個case差唔多啦, 之前照時見到疑似'姑姑', 個醫生都估係仔, 我好開心啦, 因為我鍾意仔, 老公就想要女, 跟住oscar時又見唔到疑似'姑姑', 醫生就估係女, 變咗老公開心,再到16W照, 亞B夾住腳, 睇得唔係咁清楚,但隱約睇到三條線, 所以醫生話女機會大O的, 而家2:1, 今個星期六去照結構, 希望可以confirm係仔定女啦.... 不過好似其他人咁話, 三個女好過三個仔啦..... 開心O的啦, 媽媽!!!

原帖由 亞b 於 10-1-6 14:51 發表
咁即係冇錯la....但我之前照話似係仔, 我都見到有似jj既物體, 我仲好開心tim....但今日去左第二個醫生到照話見到3條線9成係女....唉~~我返到屋企喊左出黎, 因為我今胎係第3胎la....之前兩個都係女, 我都知仔女都都所 ...

大宅

照結構都照錯呀?! 政府定私家照呀?! 咁都幾慘喎, BB仔著晒粉紅色咁.....
原帖由 mupooh 於 10-1-7 13:49 發表
我個fd 5個幾月時去私家照超聲波,醫生話7成係女,過多兩個月在醫院照,醫生同佢講係仔,佢之前仲買哂d女仔野。
我生完隔離床個媽咪又係咁,不過佢係在醫院照結構時話係女,佢買哂粉紅色ge野,生出黎係仔,佢話當時產房得佢一個生,所 ...

公爵府

畀面勳章

原帖由 manwunf 於 10-1-7 13:43 發表
如果有得比我要..我一定會要女..但我20wk照結構..佢問我想吾想知..我話好丫`點知佢話系男仔..我之前買左好多粉紅色野嫁!!開頭我真系接受吾到..想喊..但系之前再照..睇到佢郁下郁下甘..就真系仔女都無所謂啦..有bb已 ...

我有兩個女,恨仔恨到發燒..我想要呀...........

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

樓主, 比你揀:
1/ 3個女, 將來分別攞獎學金入讀哈佛, 牛津, 劍橋...
2/ 1個仔, 勉強讀完中三, 連26個英文字母都背唔熟...
你會點揀?

我明白現代新抱點都會有「追仔」壓力(我都有), 但更重要係應該在乎小朋友「質素」多過「性別」. 希望你能夠比心機栽培小朋友.

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

原帖由 dicksonon 於 10-1-7 14:01 發表
照結構都照錯呀?! 政府定私家照呀?! 咁都幾慘喎, BB仔著晒粉紅色咁.....

政府,仲要喺同一間醫院生。

首頁

尾頁

跳至