懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

原帖由 mupooh 於 10-1-7 13:49 發表
我個fd 5個幾月時去私家照超聲波,醫生話7成係女,過多兩個月在醫院照,醫生同佢講係仔,佢之前仲買哂d女仔野。
我生完隔離床個媽咪又係咁,不過佢係在醫院照結構時話係女,佢買哂粉紅色ge野,生出黎係仔,佢話當時產房得佢一個生,所 ...

成 5 個幾月都照錯?? 真係好少有...
可能 10000 個裏面先有一個係咁...

我聽過好朋友一個case 同你朋友case 一樣,
佢舅母照到係女(唔知幾多個月照), 好唔開心, 因為佢想要仔,
到佢接受咗係女, 開始鍾意女o既時候,
生出嚟係仔...佢係醫院喊咗出嚟, 想要個女...

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

好多謝大家既回覆.....我當然明白大家講既道理啦....但當有兩個女既時候就會想第3個係仔啦, 我冇女唔好, 我兩個女都算好乖同可愛...人都係唔知足....有左一樣都想要埋第二樣, 我都唔例外....不過我都會接受, 今胎之後我都會結紮, 唔敢再博lu....養唔掂~~我冇野嫁la....多謝大家~~

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

哈哈~
我都係
我有2個女
其實初初知道細B又係女, 都幾失望 (尤其我老公好想有個仔)
但唸翻轉頭, 2個囝vs2個囡呢, 我definitely 會揀2個囡
'生仔好聽; 生女好命'

anyway, 老公&我家人都想我再追個仔
但我真係有心無力...

原帖由 johnogroats 於 10-1-6 22:36 發表
如果比我揀要三個囝定三個囡.....

我一定會揀要三個囡呀!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

yes, 個醫生真係唔多ok
我2胎, 醫生係我未到12weeks已照到係女 (一般女係難confirm d tim)

原帖由 喜洋洋 於 10-1-7 15:03 發表

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

原帖由 喜洋洋 於 10-1-7 15:03 發表

我聽過好朋友一個case 同你朋友case 一樣,
佢舅母照到係女(唔知幾多個月照), 好唔開心, 因為佢想要仔,
到佢接受咗係女, 開始鍾意女o既時候, ...

我個fd同佢奶奶勁想係女架,一知道係仔就即比佢奶奶而衣哦哦。

大宅

我照左3次都睇唔到...不過醫生係第二次話應該係女..我諗我多數都係女..因為男仔易照d...我媽知道幾失望...佢話好耐冇見過咕咕...我同老公都好鐘意仔... ...不過仔女都好...都係自己...

首頁

尾頁

跳至