自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我個fd尋日打黎..佢多數11點幾都返緊工..
無理由會打比我..但係由於我仲好眼訓..
我就cut左佢線..

佢到12點幾又打黎..

佢話發夢見到我死左...個夢好真,同埋好突然..我所有屋企人都係到喊..佢現實中訓緊覺時個人都喊晒...喊到返唔到工..

其實..發左呢d夢..係唔係唔應該同當時人講????

佢講左比我聽,,我覺得好怪...個心怪怪地..我仲走去同我阿媽講..我阿媽話痴線...

侯爵府

好媽媽勳章

我有時都會dream 到我d 親戚朋友死左, but我就未試個打番比人
原帖由 cathycheng131 於 10-1-6 17:15 發表
我就cut左佢線..

佢到12點幾又打黎..

佢話發夢見到我死左...個夢好真,同埋好突然..我所有屋企人都係到喊..佢現實中訓緊覺時個人都 ...

男爵府

原帖由 ShinTeresa 於 10-1-6 17:18 發表
我有時都會dream 到我d 親戚朋友死左, but我就未試個打番比人

我好似未發過,但如果我發左..我諗我唔敢打比人同人講..
點開口喎..

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 cathycheng131 於 10-1-6 17:15 發表
我就cut左佢線..

佢到12點幾又打黎..

佢話發夢見到我死左...個夢好真,同埋好突然..我所有屋企人都係到喊..佢現實中訓緊覺時個人都 ...

妳朋友又會同妳講嘅,
唔通佢想引證下 (講笑咋)
百無禁忌....

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

好似夢境係同現實相反架, 因為我好多時都夢見自己中左六合彩, (當然係巨獎個d 啦), 但現實從未中過喎!!mouth:
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

男爵府

原帖由 mclam 於 10-1-6 17:21 發表
好似夢境係同現實相反架, 因為我好多時都夢見自己中左六合彩, (當然係巨獎個d 啦), 但現實從未中過喎!!mouth:mouth:" />

咁諗又好似幾好喎...

子爵府

醒目開學勳章

係我就唔會同你當事人講囉...費事令人不安啦

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我呀哥係外國, 佢dream到我有病, 佢send e-mail 話比我聽, 我都覺有d怪, 你話開心野就話姐
不過佢都係straight forward to send me a kind regards 姐....

子爵府

佢都係關心你先同你講姐

你有冇睇BK有個POST 係靈異真人真事呀, 有個CASE有D 似......不過件究係事主自己發夢, 最後

大宅

我試過, 減到枕頭都濕晒

珍珠宮

我就cut左佢線..

佢到12點幾又打黎..

大吉利是 !

發夢同現實係相反架. 即係表示你長命百歲, 身體健康, 一年好過一年.

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

呢d嘢點可以亂同人講架!當事人聽左實唔開心啫!

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

我d 同學成日發夢見到我大肚,
次次第二日佢地都會打比我,
好可惜,我令佢地失望,無夢境成真喎。

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

有時傳說呢樣嘢都唔可信ge......
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

男爵府

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我就cut左佢線..

佢到12點幾又打黎..

好多解夢書都話, 發夢你死, 吉兆, 同夢境係相返的。

我反而成日發夢自己死...有排仲日日好似連續劇咁, 仲見到其他人送我上山情境。

水晶宮

不可信, 我都好耐以前夢過家人及自己....
但夢只是夢, 同現實無關! 我不會話比當事人聽, 好似好唔老黎咁!

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

夢見親友去世,去世的親友會長壽。

大宅

我早兩日夢見兩個中學同學大肚,一個仲要係孖仔...
我都想話佢地知,不過我知道其實係我想生多d.

原帖由 麟媽媽 於 10-1-6 20:33 發表
我d 同學成日發夢見到我大肚,
次次第二日佢地都會打比我,
好可惜,我令佢地失望,無夢境成真喎。

水晶宮

發下夢姐
上次我發夢 我被個同學追殺
之後我即刻sms問佢 做乜要殺死我
佢話 我訓緊覺 點殺你…
哈哈……

首頁

尾頁

跳至