自由報料

跳至

首頁

尾頁

別墅

各位做人父母要注意!
今日聽到一件事令我覺得原來香港都會咁可怕!

我朋友的同事前2個月同佢個女係沙田宜家家私入面行街, 當佢個女同其他小朋友一起玩緊時可能個媽咪唔太注意, 轉眼間發現唔見左個女於是即刻搵宜家家私的經理幫忙, 好彩個經理聰明即刻叫人關哂所有閘唔比人出入,搵左好耐發現個小女孩係女洗手間但係當時個小朋友係呆左 (相信係已經比人呃左食迷藥) 仲要比人剪短左頭髮,而且仲要換左第2套衫, 好彩趕到搵個小女孩咋! 如果唔係一定係比人捉去大陸賣或者做乞衣啦!

但你地有冇諗點解個經理會咁聰明即刻關閘? 我諗應該係唔只發生一次啦! 所以大家小心唔係大陸先會發生d咁o既事o架!

所以所有父母要小心啦!

男爵府

大廚勳章

個小女孩女厶幾大呀?

版主

減齡達人勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

之前都有人出個呢個post,但我覺得唔可信,因如果真係咁大件事,無理由報紙冇賣(可能我睇漏).

大宅

之前宜家响報紙出左memo話冇呢件事啦!

子爵府

why always happened at Ikea???

子爵府

成日網上都流傳呢d '新聞', 但又真係無人報警?! 但點都好, 久唔久警惕下自己都好, 最寶貴既就係子女, 唔見左真係唔願做人!

原帖由 tandjchan 於 10-1-7 17:41 發表
之前宜家响報紙出左memo話冇呢件事啦!

禁止發言

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 nc2000 於 10-1-7 17:46 發表
成日網上都流傳呢d '新聞', 但又真係無人報警?! 但點都好, 久唔久警惕下自己都好, 最寶貴既就係子女, 唔見左真係唔願做人!

超級版主

2024勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 Lovely媽咪 於 10-1-7 17:33 發表
之前都有人出個呢個post,但我覺得唔可信,因如果真係咁大件事,無理由報紙冇賣(可能我睇漏).

係...我之前向bk都睇過呢段新聞

子爵府

我&身邊人都有留意呢個傳聞(都有一段時間)
之後有朋友去買ikea買野時同staff傾開,佢地話無呢件事!!
如果攪到落閘咁大件事,唔係單單傳聞,直頭上報紙上新聞啦!
anyway,有冇呢d傳聞,其實去到邊都係應該睇實自己小朋友o既!!

公爵府

好媽媽勳章

唔該唔好再危言聳聽啦:;pppp:
網上世界咩人都有 ,謝絕介紹買賣 ,謝絕代購!

侯爵府

畀面勳章

原帖由 cameo 於 10-1-7 20:41 發表
我&身邊人都有留意呢個傳聞(都有一段時間)
之後有朋友去買ikea買野時同staff傾開,佢地話無呢件事!!
如果攪到落閘咁大件事,唔係單單傳聞,直頭上報紙上新聞啦!
anyway,有冇呢d傳聞,其實去到邊都係應該睇實自己小朋友o ...

岩岩睇就好似好驚,但睇真 d ,真係無乜可能,唔好人講乜都信先得格..用批判性思維去唸野啦..唉 ~!

禁止訪問

伯爵府

我好耐之前已聽過呢個故仔, 但唔記得是否沙田的分店, 話個小朋友8歲, 都唔知真定假!

大宅

作故事, 作新聞。危言聽, 為

試問如發生在你仔囡身上, 你地會報警嗎 ????

為何不報警 ????

大宅

環保接龍勳章

我想問個 x子老就算捉到個小女孩, 但佢冇証件入境, 又點去到大陸呀???????????????????

男爵府

係真係假都好,大家都要小心小朋友

公爵府

好媽媽勳章

最憎呢D傳聞,唔係阿邊個朋友的朋友,就係阿邊個同事的朋友,多餘:;pppp:
網上世界咩人都有 ,謝絕介紹買賣 ,謝絕代購!

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

..

大宅

總之都係萬事小心為上

首頁

尾頁

跳至