家事百科

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無知邊到買環保洗衣球會平D?

大宅

我都想知. 我係 taste 見到 99.9 一個, 好似好平, 但平又怕唔係太work.

男爵府

環保接龍勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Agree. Any one try it before? Pls write your comment here.
Thanks.
原帖由 steplim 於 10-1-10 09:29 發表
我都想知. 我係 taste 見到 99.9 一個, 好似好平, 但平又怕唔係太work.

大宅

我都想知咩牌子好用?買嚟洗BB衫可以嗎?

大宅

應該是碧濤發明的,所以我對這品牌較有信心,現出了第二代,想買來試試。

City Super 賣 $560,那兒更便宜?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我買左果個原來係"Wellos"牌..$300..我覺得OK架,洗完D衫冇臭味,但唔會有洗衣粉果D味,,C6仲話有少少清新既味喎
不過唔可以太多衫~正常份量就冇問題..因為如果太多衫塞住曬,個波會郁唔到

伯爵府

打過去問, 如果買10套(第二代要用二個球), 可以有9折, 但都好似貴咗d. 所以d同事都未有動靜.

原帖由 cstchan 於 10-1-11 07:59 發表
應該是碧濤發明的,所以我對這品牌較有信心,現出了第二代,想買來試試。

City Super 賣 $560,那兒更便宜?

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我都係買左呢隻牌子, 但我實在唔知佢洗的衫乾唔乾淨, 因為我完全看不出佢同用清水洗有咩分別.

原帖由 p_o_m_a_n 於 10-1-11 09:19 發表
我買左果個原來係"Wellos"牌..$300..我覺得OK架,洗完D衫冇臭味,但唔會有洗衣粉果D味,,C6仲話有少少清新既味喎
不過唔可以太多衫~正常份量就冇問題..因為如果太多衫塞住曬,個波會郁唔到 ...

別墅

我問過韓國個隻, 都要260元. 貴唔貴呀!

別墅

我都用緊韓國那隻,要$290, 朋友覺得不太乾淨!!

男爵府

我用緊碧濤第一代, 用左有半年, so far ok既, d3係乾淨既, 但無香味, 即無清新既感覺, 有時你會懷疑究竟乾唔乾淨......所以, 我加埋滴露洗3用既消毒劑一齊用

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 lky3107 於 10-1-11 09:54 發表
打過去問, 如果買10套(第二代要用二個球), 可以有9折, 但都好似貴咗d. 所以d同事都未有動靜.

我尋日都想買
但覺得貴
諗下先

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 mimikitty28 於 10-1-11 10:10 發表
我都係買左呢隻牌子, 但我實在唔知佢洗的衫乾唔乾淨, 因為我完全看不出佢同用清水洗有咩分別.

其實我第一次用完都有呢個感覺 D衫咩味都冇感覺唔多乾淨....
所以我第2次就成機洗C6 D衫(果時夏天,佢D衫好鬼臭)..洗完D衫又真係冇味喎..咁我咪覺得OK囉...

珍珠宮

畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

都係唔知邊度買平d

大宅

原帖由 raymondbaby 於 10-1-11 11:41 發表
都係唔知邊度買平d

如果你屋企用煤氣,煤氣公司客戶會平$50

<<Click here 洗衣球>>

男爵府

好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋

幾多錢呀?
原帖由 Wkit 於 10-1-11 11:57 發表

Click here 洗衣球

大宅

i saw yahoo aution sell the washing ball $130/ball, every time use 2 balls, the brand is 'magic', made in Korea, the seller said if i buy more than 10 balls, $100/ball, my coll. using the 'magic' ball for few months, the effect sams as 碧濤

大宅

韓國進口魔力環保洗衣球 :

韓國專利發明環保洗衣球,不用洗衣粉柔順劑,更可防敏感 ;

可洗1000次,等於慳千幾蚊洗衣粉錢 ;

保證韓國進口 ;

魔力環保洗衣球的功能=洗衣粉+柔衣精+殺菌劑 ;

魔力環保洗衣球省錢!一次購買,三年不用再買洗衣粉!

特色 :

代理傳統合成洗衣粉,使衣物達到用洗衣粉同樣的清潔效果,使用十分簡單方便,天天使用可用三年 ;

不含磷、硼等有害化學元素,不損傷人體肌膚和衣物,減少水源污染 ;

減少洗衣次數,省水電,又省時間,經濟實惠 ;

不會像洗衣粉產生刺激皮膚過敏現象,小孩子穿著更安心 ;

可重複多次使用,減少購買洗衣粉的煩惱 ;

不需加入柔軟劑,洗後衣物更柔順 ;

可有效防止衣服褪色,達到延長衣服的壽命,洗衣排出的污水大量減少,是符合環保型的商品 ;

獲韓國多項專利獎項,電視購明台熱銷 ;

洗衣球洗衣原理 :

洗衣時會產生強烈遠紅外線波長能量,截斷水分子的氫結合,使水分子微米化,活化水分子的振頻,加強滲透力和洗滌力,軟化水的表面張力滲透衣物纖維的介面,輕易除去污垢,洗過後衣物倍感清爽潔淨;

魔力環保洗衣球可除去水中的氯化合物,軟化水的表面張力、提高洗滌力 ;

魔力環保洗衣球具有合成洗潔劑平衡酸鹼值,有效的洗滌一類的污物 ;

外部突出設計可增加水流的摩擦力,突出部噴出的水壓亦可增強洗衣的效力 ;

使用方式 :

洗衣容量超過5公斤 的洗衣機需要使用二個魔力環保洗衣球,放在洗衣機內且注滿水 ;

將魔力環保洗衣球放入水中浸泡約三十分鐘至一個小時左右,使水充分活化,能提高洗衣效果 ;

平時先將魔力環保洗衣球浸泡水中,可方便使用 ;

衣服沾污嚴重或不得不使用洗衣劑時,加入少許洗衣劑亦可獲得同樣的效果 ;

建議洗衣時將白色衣類和有色衣類分開洗為佳 ;

洗完後不耍取出魔力環保洗衣球,繼續浸泡水中待下次洗衣時即可馬上使用 ;

按一定週期性一個月一次左右灑乾,可保持絕佳的功能 ;

適用於傳統式及滾筒式的洗衣機

大宅

another seller in HA hospital web site selling this 'magic' washing ball, $380/ 2ball, buy4 ball->$350/2ball, buy 10ball->$340/2 ball

my coll. bought the 'magic' washing ball from here before

男爵府

請問點樣可以平五十蚊呀? 去煤氣公司買?

原帖由 Wkit 於 10-1-11 11:57 發表

Click here 洗衣球

首頁

尾頁

跳至