懷孕前後

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

醒目開學勳章

你咁恨仔 你會錫你肚入面陀住個女女嗎...

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原帖由 tomtracy 於 10-1-11 16:21 發表

到時真係 b女,我想我個心比任何人更唔舒服 ,我都唔係好容易有的人,上次小產了仲要發現子宮係畸形,之後努力一年都冇bb,之後要食排卵藥先有,
我知咁做唔應該,但真的冇辦法,so搵一索得男的方法 ...

我想補充... 你自己都話唔係咁容易有bb啦, 若你下胎又係女, 唔通落左佢唔要, 再有下胎照到又係女又落喎, 諗到呢度都恐怖啦......

依家呢個年代, 好多家庭都係獨子喇, 仲邊有我地父母個年代咁多兄弟姊妹呀, 咁如果下下要追個仔咁咪好唔得閒!

男爵府

畀面勳章

原帖由 tomtracy 於 10-1-11 14:57 發表
因今胎照到係 b 女,下胎一定要生男 b

係唔係抽絨毛會最早知 bb性別,係幾時抽架

有冇好的方法呀 ?
因為我地兩公婆都講如果第二胎係女都唔會要,雖然我地都知咁做會好自私,好賤,但我地只可以養二個bb,所以希望有方法可以一 ...

我c6都係獨仔,
第一胎照到個胎係女就已經諗定下胎想生仔,
我仲不停咁搵到好多生仔秘方,
事關我都只會生兩個, 希望一仔一女,
當我囡囡過咗一歲多d 之後,
我就開始努力, 初頭又介口, 又睇何ec...
點知攪咗幾個月都仲未有,
後尾我同c6 都決定順其自然,
生到仔固然開心啦, 生到女都唔關要, 最緊要健康聽話!
同埋係妹妹的話, 同家姐感情又好d, 又唔使煩住房問題!

你已經咁難有bb, 仲諗住如果第二胎係女就落的話,
唔係咒你, 我驚你落咗第二個之後,
身體差咗...到時冇得生,
落得多...等時就算check 到係男b...都真係未必...陀得穩
你真係要諗清楚d~~

bb 係8wks 時已經有心跳,
係一個生命, 落咗佢...會好殘忍~~

世上我諗應該冇100%生仔方法,
可以試下一d 有科學根據而提高生仔機會的方法:
可以用排卵棒check 住最接近排卵日,
女方dodo 時高潮會易d 生仔,
叫你c6 入d 先射,
或者可以試下睇中e.

大宅

畀面勳章

有錢咪去外國做人工受孕,可以選男定女,冇錢就冇一定生仔方法喇,而且生仔生女係你老公d精子決定

大宅

睇完呢個po 個心真係唔開心 我同你講啦 你為左個老公係獨子要生男仔而去生仔 你唔係真心想要個bb 你咁諗就好錯好錯囉 你生出來既永遠都係你自己既 自己仔女唔會唔愛你 會一直愛你到80歲一直愛你到老死 但你老公喎....分分鐘你就算有了bb 係男既 好可能佢未出世你老公就唔鬼要你囉 呵呵 我咁講可能你會覺得我好衰 講埋d咁既野 但你咪一樣囉 你連有都未有就諗定 如果下胎係女就唔要佢 咁你老公都一樣可以咁對你 你老公個心都一樣會諗 如果下次識到1個比你更年輕更靚更好身材既就唔鬼要你囉 祝你好運

大宅

這是什麼年代.............2010年啦,仲恨生仔...如果仲有重男輕女心態的父母,根本不應該做父母mouth:

子爵府

仔定女都係自己0既....
點解咁自私, 係女就唔愛佢....

你自己都係女人呀, 當初你阿媽如果知你係女唔要你, 仲會有你??

你老公/夫家0的人咁諗野法, 你又同佢地癲?? 佢地好巴閉咩? 有幾百億要等個男孫黎繼承咩??

其實只要健健康康就得啦.... 比個仔你但大左忤逆0既, 或先天有缺憾有問題 0既, 係咪都係一定要個仔呢??
懷孕到生得出, 係好難得0既事.... 尤其你仲要唔係好易有0既人.... 唔該珍惜下....

如果你真係下一個生個係仔, 將來都未必會好 (唔係黑心)... 因為咁重男輕女0既家庭, 肯定會好縱佢, 由得佢做大少爺, 由得佢學壞.....

你咁諗野法(仔就要, 女就唔要), 我諗個天唔會比你0羅....
對唔住, 希望你唔好介意我咁講....
老虎囡2010年2月10日於嘉諾撒出世喇, 早過預產11日~ 重6.71磅

大宅

睇到好心痛...你的人生何在?你無自己的想法嗎?sorry...我只想你清醒下

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

大宅

咪係囉 將來你老公唔要你 你都冇野好講 你問你老公點解唔要你 我諗 你老公會答你: 你連自己親生仔女都可以唔要既 我點解唔可以唔要你呀 你同我又冇血緣關係 我要仔大把人同我生啦 洗鬼你呀

大宅

好老實講 如果你係因為未成年或未婚媽媽或有些因素而養唔起個bb而迫於無耐唔要佢 需咁都係唔岩 但都叫情有可願 但你只為求討你老公果邊既歡心而咁樣做 你真係好自私 不如唔好生啦 唔好害人啦你

男爵府

好媽媽勳章

我真係想問下,如果你唔好彩真係再冇bb or生唔到男仔咁你會點,如果你老公同你講,你生唔到仔,我出去搵女人同我生,你會有咩反應
我覺得叫自己落bb既男人,係咪愛自己都成問題,一個男人愛自己會叫自己落bb架咩?
奀b仔9月16日出世啦~

伯爵府

其實無論仔女去到呢個家庭都有問題:

女就冇人鍚;
仔就會比人寵壞,第時都唔知點踏足呢個社會!

大宅

我覺得連基本的道德價值觀都有問題的屋企, 配不上養育小朋友, 或者咁講, 如果為左成全男家的期望而勞師動眾, 不如叫個男人搵多幾個女人生, 我諗, 點都有一個生到男b的

別墅

回覆 1# tomtracy 的文章

你哋咁樣諗法好錯呀!!!呢胎都未出世,就諗住生下一胎.仲要一定係仔添!!對於第一胎好唔公平,你哋照顧得到第一胎先再作打算啦.如果再繼續咁樣諗法,你會比好大壓力自己.

別墅

你發表咁樣言論,一定係呢個網比人鬧你添...

珍珠宮

妳個女好慘呀~~

公爵府

畀面勳章

我已經有兩個女,我老公都係獨子,我6299都好想我生男b,我正準備生第三個,不過就算係女都唔會落,我都好想一仔一女,不過我冇咁好命,我有個女同學mami,左生左兩個女,之後抽血驗多四個都係女,落晒...最終放棄,我大陸有個親戚生左三個女,!中間落左三個都係女,落到唔可以再落,先生第三個女出黎不過我同佢好疏,係佢姪女同我講,
冇野一定同百份百....我比你更想生仔...仔女係天比既,你可以用check 掛egg呢d既方法,至於用到落bb,咁好似有反自然,天比咩你未咩lor...你命中有就有,冇就冇啦!,有d人好容易都生幾個仔...唔駛搞d咩...我都有一刻諗過如果第三個係女落左去...不過一諗就知唔可以...所以唔會再諗...
如果你信佛,你就會知落仔幾唔好,個bb原本懷住好開心既心情黎到呢個世界,點知突然漆黑一片..周圍揾爸爸媽媽...原來自己死左都唔知...去到見到爸爸媽媽同其他兄弟姊妹咁開心,就會問點解爸媽唔要自己,之後開始破壞爸媽既幸福家庭,搞到屋企家無寧日......
仔女最緊要健康正常,冇得強求咁多...我都恨仔恨到發燒架....

公爵府

畀面勳章

原帖由 6夫人 於 10-1-12 13:19 發表
我覺得連基本的道德價值觀都有問題的屋企, 配不上養育小朋友, 或者咁講, 如果為左成全男家的期望而勞師動眾, 不如叫個男人搵多幾個女人生, 我諗, 點都有一個生到男b的 ...

鄭少秋都同三個女人生左四個女,,,係有就有,冇就冇啦!.......

男爵府

原帖由 tomtracy 於 10-1-11 14:57 發表
因今胎照到係 b 女,下胎一定要生男 b

係唔係抽絨毛會最早知 bb性別,係幾時抽架

有冇好的方法呀 ?
因為我地兩公婆都講如果第二胎係女都唔會要,雖然我地都知咁做會好自私,好賤,但我地只可以養二個bb,所以希望有方法可以一 ...

睇到你個post,好傷心。你6299思想傳統.係要尊重,但都要合理至得。無理由將一d自己都控制唔到既野(生男 or 女),強加自己身上。生男/女都係自己骨肉。

大家都係現代既女人.點解仲要比所謂既傳統控制住。你生仔既壓力,好多人都明,可以try唔同方法.但唔係用呢種手段(唔要bb)囉。

首頁
12345...6

尾頁

跳至