懷孕前後

跳至

首頁
12345...6

尾頁

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

雖然我們都喜歡仔, 依家肚中都係仔.....不過, 看了lee 個 post 都好難過!

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 siufung 於 10-1-12 03:37 發表
仔定女都係自己0既....
點解咁自私, 係女就唔愛佢....

你自己都係女人呀, 當初你阿媽如果知你係女唔要你, 仲會有你??

你老公/夫家0的人咁諗野法, 你又同佢地癲?? 佢地好巴閉咩? 有幾百億要等個男孫黎繼承咩??

其 ...

講得啱!我有個朋友佢屋企有2 個女...
佢阿爸死都要佢阿媽生個仔.. 就算係高0都要佢阿媽博!結果生到個仔呀!不過係唐bb囉! 唔係話歧視唐bb, 只不想講勉強無幸福!
仲有個朋友.. 佢屋企生左9 個女呀, 取後佢阿媽係生到死左.
我99 話佢地有朋友... 生左3個女. 第4胎係孖女. 最後認命收工...
我覺得你只可以用你既方法去生仔, 但係生唔到都無計.
樓主你買本孕婦書睇下啦! 你仲要小x 過都仲未開竅既!
你自己本身身體都有問題, 仲要揀生咩, 仲要咁大口氣話係女就唔要? 托住一個仲要up 呢d 野真係大膽...
你知ma, 落仔有好多後遺証, 可能攪到呢一世都無b 生, 到時你唔好話仔, 蛋都生唔到就慘.

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 6夫人 於 10-1-12 13:19 發表
我覺得連基本的道德價值觀都有問題的屋企, 配不上養育小朋友, 或者咁講, 如果為左成全男家的期望而勞師動眾, 不如叫個男人搵多幾個女人生, 我諗, 點都有一個生到男b的 ...

好似人地細個抽yes card 咁, 抽到閃咭咪儲起佢.
抽到唔啱既咪平平地賣比人...
但係bb 唔係yes 咭...
點解樓主d 思想好似d 農村大6 人咁...

複式洋房

本來都係諗住睇完就算...最後都忍唔住, 我老公係大仔, 我屋企人都希望我生既係仔...我自己曾小產...我之後心信天比咩你就要咩...無論仔女都好, 生命都係好寶貴...

不過估唔到, 你曾小產過都會咁忍心係女就唔要....希望你諗清楚啦, 凡事無強求架..睇完呢個post我心情真係down曬...我只可以話, 你真係好無人性&登你個女女慘~~ >.<

複式洋房

有呢D思想的人,沒有之格做人父母

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 lulu2468 於 10-1-12 21:50 發表
本來都係諗住睇完就算...最後都忍唔住, 我老公係大仔, 我屋企人都希望我生既係仔...我自己曾小產...我之後心信天比咩你就要咩...無論仔女都好, 生命都係好寶貴...

不過估唔到, 你曾小產過都會咁忍心係女就唔要.... ...

我諗我地呢d 小x過既睇完呢個post 會比其他人更嬲

大宅

如果問有冇一定生男bb既方法 我就比較想搵有冇一定生到一個健康聰明又乖既bb既方法 唔知大家有冇呢

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 kitty328 於 10-1-12 23:10 發表
如果問有冇一定生男bb既方法 我就比較想搵有冇一定生到一個健康聰明又乖既bb既方法 唔知大家有冇呢

保持心境開朗.托b時多d 同肚裡面個bb 傾計.

複式洋房

其實生bb係自己既事, 我覺得冇需要為左邊個生
原帖由 tomtracy 於 10-1-11 16:27 發表

我個女我一定會對佢好好,因我地都係鐘意小朋友
但因老公屋企果邊係好全統,so 一定要男bb
我地唔係唔成熟,面對的壓力自己先知
如果唔成熟今胎都唔要喇 ...

大宅

回覆 51# 小兔咕 的文章

呵呵 係喎 好啦 我要開心d 唔好為左呢個po激氣XD 我b都快出世了 仲有2日

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 kitty328 於 10-1-13 00:28 發表
呵呵 係喎 好啦 我要開心d 唔好為左呢個po激氣XD 我b都快出世了 仲有2日

我阿b係個肚未夠5 個月爸爸出trip 番來, 爸爸叫佢佢竟然會動! 係第一次!所以唔好以為人地係肚度唔知呀!!!!
佢講果d 衰野佢阿b 都會到.. 只不過太細未識番應咋!!!!!!
所以要多同阿b傾計...
我睇書話好多case 係.. 叫阿b乖乖出世! 於是1個hr 就攪掂!不如你都做吓呢個實驗.

大宅

回覆 56# 小兔咕 的文章

1個鐘攪掂? 係就發達啦 我聽朝就要入院催生啦..41weeks啦 好緊張呀 希望呀b快d出來啦 唔好要我痛咁耐 而家好驚

別墅

我有個大女19個月啦! 記得08年12月有咗第2個, check清宮圖同d坊間方法都話應該係女, 因我奶奶好想我生個仔,當時湧起唔要佢嘅念頭, 點知諗咗1星期後, 見啡, 個刻好驚個bb冇咗, 瞓幾日床最後都保唔住, 去到醫院醫生話個bb冇咗心跳....喊到收唔到聲 . 而家我有咗近4個多月, 最初都見啡, 冇諗咁多, 只希望佢健康出生, 好彩今次瞓咗幾星期(要加藥), 個bb到而家都ok我就還得神落!!! 生仔呢d野都係順其自然啦

別墅

好媽媽勳章

.....點解要咁ar?
命裡有時終需有,命裡無時莫強求!
清醒d啦 !

禁止訪問

侯爵府

原帖由 jh724724 於 10-1-12 23:14 發表
哦..原來你係人工嘅.
咁你下胎去外國做啦.
一定可以一索得男.

你要人工先有BB,加上你子宮K型.咁你下胎都係女,你落咗佢,咁個子宮唔傷嘅咩??
落完仲有無得生都未知喎??

一於去外國啦,對你同未來BB都係一件好事.

...

回覆第50#
我諗你攪錯咗喇....要搵一定生男秘方既人吾係我呀...k胎果個係樓主...同做人工既吾係同一個人嚟架....請你攪清楚吧...謝謝!

子爵府

jh724724
hi, 好耐冇傾喇....
你身子好唔好番0的呀??
呢排邊個post (想生bb果邊)出現多呢?
等我過去一齊傾下...
原帖由 jh724724 於 10-1-13 00:32 發表
老虎囡2010年2月10日於嘉諾撒出世喇, 早過預產11日~ 重6.71磅

男爵府

你話生二個都係錢姐. 搵多個錢養ok 啦.
到時可以生到係仔為止囉~

複式洋房

離譜!
無人性, 無腦!

你唔係女人!?
你以為生左仔你老公老爺會對你好D!?
你以為落左肚入面果個一定會再有BB!?
你咪以為上網無人識你就可以張D下流賤格野"力"出尼同人講!!!

你要多謝你亞媽無落左你囉!咁嘅人格仲要傳宗接代!?

原帖由 tomtracy 於 10-1-11 14:57 發表
因今胎照到係 b 女,下胎一定要生男 b

係唔係抽絨毛會最早知 bb性別,係幾時抽架

有冇好的方法呀 ?
因為我地兩公婆都講如果第二胎係女都唔會要,雖然我地都知咁做會好自私,好賤,但我地只可以養二個bb,所以希望有方法可以一 ...

首頁
12345...6

尾頁

跳至