懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

自己做女人都唔爭氣, 我覺得佢個BB好可憐

伯爵府

原帖由 lulu2468 於 10-1-18 21:39 發表
大家唔使唔開心, 呢位要仔唔要女既媽媽, 之前問邊度有靚既大肚衫賣, 剛剛先又問人地join yoga幾錢, 仲問請陪月同工人添呀...如果真係講到咁窮養唔到就唔會咁啦~我都同其他媽咪一樣, 信有因果報應ga~好睇唔過眼呀~~

...

呢度既媽媽好明顯唔係因為覺得佢窮所以先唔開心,而係因為見到有人咁冷血所以先咁嬲咁唔開心咋!

講真,雖然話而家社會環境好左好多,但香港仍然有好多窮人,但我諗為左揀性別而去落仔既人應該唔會太多,而如果真係好窮既、明知自己養唔到既,亦未必會考慮生!

所以,樓主既一番言論,係點講都講唔過去啦!

不過樓主已經冇o係呢度出現,我估佢覺得呢度d人唔support佢呀!

伯爵府

原帖由 Joanlpk 於 10-1-18 23:30 發表
自己做女人都唔爭氣, 我覺得佢個BB好可憐

有d人永遠忘記左自己係女人,自己阿媽係女人,如果冇女人,自己根本唔會有機會o係度諗為左自己個bb係女而落左佢!

男爵府

好媽媽勳章

唔知你乜野原因,我呢胎都一定要生女,好彩都係女,我第一個都係女,我唔係因為乜野其他原因,而係因為遺傳問題,生仔好危險,我同老公未知道呢胎仔定女時,都決定左,若果真係仔,就算係有問題,都會要,唔會落左佢

你到底咩事要咁做呀!~

原帖由 tomtracy 於 10-1-11 14:57 發表
因今胎照到係 b 女,下胎一定要生男 b

係唔係抽絨毛會最早知 bb性別,係幾時抽架

有冇好的方法呀 ?
因為我地兩公婆都講如果第二胎係女都唔會要,雖然我地都知咁做會好自私,好賤,但我地只可以養二個bb,所以希望有方法可以一 ...

大宅

我老公都係獨子, 99&老公都喜歡仔,
但我從來冇俾壓力自己,
(只驚生女買野買都窮, 因為會勁幫佢扮靚)
可能因為甘所以第一胎同呢胎都係仔...

依傢老公話想再生多個追個女,
但又驚我辛苦又驚笫三個都係仔嗃,
我就同佢講:"你到時未可以好似碧咸甘帶住 3 個仔去買 4 杯雪糕一齊食囉, 仲可以一齊去踏波, haha"
老公聽完都好開心...

我覺得你如果勉強去追求某d野,
只會增加壓力而得唔到,
不如順期自然啦係未?

大宅

環保接龍勳章

心地唔好,月想生仔可能月無,這是上天恩賜,順其自然吧,

複式洋房

如果真係咁想生仔,點解唔去外國做人工,好過殘殺生命~~

民房

請問有冇一定生男仔bb的方法呀

市面上有書教人生仔或生女,用排卵棒找出排卵日,之前要禁慾2 week,在排卵之前或剛排卵之後做,做之前半小時叫你老公吸收咖啡因,例如可樂,還要投入些,據說會生仔。
我老爺都比很大壓力我,上次我生女他已經很多說話,什麼冇理由是女仔,成個男仔樣,偏偏是女兒身,現在我有咗6week,已依足以上方法,如果是女我信是上天安排,一樣高興,可能她將來又乖又孝順呢?

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 mattong2002 於 10-2-9 15:51 發表
如果真係咁想生仔,點解唔去外國做人工,好過殘殺生命~~

人地都話"無錢". 點去外國做人工.
如果可以攪不如做對龍鳳啦! 仲威呀!hehe~~~

男爵府

好媽媽勳章

我唔明只可養2個其中一個一定要係仔,
係咪養女好貴? 我地呢度又唔係印度嫁女唔使包酒席嫁喎!
一或因為m 巾貴? 所以買唔起? 所以養唔到2 個女?

大宅

我都明你想追仔心態呀~
我老公同之前咁多位一樣, 又係獨子, 我o地都覺得能力只能養兩個, 而家preg緊第一個係囡囡(我鐘意囡囡多啲), 我老公當然想下一胎係囝囝啦~

當然, 下一個又係囡o既話, 少不免會有少少失望~ 但仔囡都好呀, 我o地agree左生兩個, 無論下個係仔係女, 都係自己骨肉, 都會好好咁錫佢呀, 但求佢健康開心就得~~~

我都唔敢諗太多 (通常你愈想要某啲o野就愈係冇), 有時o係街度見到人地兩姊妹拖住手仔行都幾可愛呀~ ^.^

男爵府

樓主!我睇左真係好嬲! 究竟係你既想法定係你老公既想法!?
我小產左一次, 宜家陀住左囡囡, 我老公都好想係仔, 成日掛晌咀邊, 但我個心係覺得囡囡係我命根!! 就算6299、老公唔中意都好, 我係佢媽媽, 我一定錫晒佢!!同埋囡囡好乖, 今胎冇流血嚇媽媽, TOUCHWOOD暫時仲陀得幾舒服!

你係咪想討好你老公OR夫家呀?
但我可以講你知, 你既仔女比你老公同你更加親嫁!!
我老公同夫家個個都想下一胎生仔, 但我冇壓力, 因為如果我生女, 佢吹我唔脹!!
如果因為咁樣而離婚, 我都冇問題! 因為仔女先係媽媽的命根!!我絕不放棄LOR!

別墅

原帖由 tomtracy 於 10-1-11 16:13 發表

係呀老公係獨子
so 一定要男bb

你的想法太自私了~

別墅

又係抵俾人插, 講嘅說話係咪經錯地方出呀? 呢個年代仲係噤?!請咩工人,陪月,學咩興趣班Yoga班吖, 噤唔文明又唔進化嘅,番鄉下耝田啦

大宅

都唔明,既然只可以養兩個,即係唔係咩大富之家啦,咁點解一定要有個仔呢?好多家產分架?好多錢咪一路追,追到有個仔為止囉。難為有啲couple 想要一個B 都好難,樓主思維真係有啲問題........

大宅

仔又好, 女又好, 都係自己骨肉嚟架, 好多人好努力都未陀到bb架.

有細路仔係緣份嚟, 亦都係上天俾既, 有啲嘢係會因果報應, 千祈唔好作孽呀......

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

本來都無打算留言㗎...
但樓主又真係唔抵幫嘅
就算你第二胎又係女,唔打算要,都唔好喺呢到打埋出嚟啦
真係會畀人插c㗎...

我老公都係獨子,我生咗三個
屋企三條Queen都唔知幾開心!
而家諗起...如果樓主係我,你咪會落咗我第二同第三個女?!
太恐佈啦...我唔敢想像我無咗呢兩個女嘅生活係點!男/女都好,始終係自己嘅,點都會錫

你咁想要個男嘅,去領養好過啦!唔洗搵秘方!

首頁

尾頁

跳至