自由報料

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

早2個月在出名D字頭鞋公司,為2歲囝囝買左對網面硬膠底叫做穩步波鞋啦.但是每逢行經一D平滑磚時,磚面就算得幾滴水都好跣腳,如果落雨天更加唔使講好似著左雪橇咁勁滑.呢2日經過佢D分店就問下D職員 ,新鞋係咁,著耐左鞋底d坑紋深左就會好d 原來標榜護足唔代表安全,聽完真係惱到"屎都滾"

複式洋房

細佬仔鞋
安全第一都做唔到,
就算著左識飛都無用啦.

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

唔係細路,我買大人既健康拖,好似B仔出個D款,佢D皮底穿到我腳板染哂色,沖好多次涼都洗唔甩,拿去COMPLAINT,SALES姐姐話E隻料係咁架喎,只係用沙膠幫我擦哂D色,但返到去再穿好吉腳囉.呃人錢架,仲貴過B仔
原帖由 細con 於 10-1-12 12:28 發表
早2個月在出名D字頭鞋公司,為2歲囝囝買左對網面硬膠底叫做穩步波鞋啦.但是每逢行經一D平滑磚時,磚面就算得幾滴水都好跣腳,如果落雨天更加唔使講好似著左雪橇咁勁滑.呢2日經過佢D分店就問下D職員 ,新鞋係咁,著耐左 ...
[size=medium]穎慧賢淑是伊人,怡悅自樂最歡欣

複式洋房

個形象就做到好似好專業咁,原來d貨色咁差,其他mama真要多加注意,避免小朋友受傷.

大宅

佢d嘢一向都唔好架啦, 我以前有朋友响入面做都叫我唔好响佢地到買嘢

瑪瑙宮

好媽媽勳章

係扮專業架咋 ..... 真係醫 x 平足既鞋點會甘平 !

同埋個個人程度唔同, 無奶油都係個對
+ 鞋墊甘麻

原帖由 tandjchan 於 10-1-12 14:12 發表
佢d嘢一向都唔好架啦, 我以前有朋友响入面做都叫我唔好响佢地到買嘢

別墅

BK Milk勳章

係呀, 尋日落雨, 阿女穿了dr x 黑鞋, 都滑到3次, 之前都買過呢度黑鞋, 都唔係咁嘅, 呢對買了一個月度, 但係特別"扉", 都唔知點解..
拎去整鞋店諗住整d防滑野加係底, 點知又話冇得而整, 而家都唔知點好........

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

咁咩牌子會好d 呢? 定係自己睇下底的坑紋夠唔夠多同深呢?
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

男爵府

我公司制服都係著呢個牌子既鞋﹐我大住個肚果時都跣過幾次(落雨)﹐好彩無事咋﹗

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我兩個女都係著開clarks嘅
都會冼㗎...(但佢又無標榜係防冼嘅...)

dr. xxxx嗰d真係好唔抵買...
試過帶個女去試鞋,佢話26啦
著上去後有一個手指位,喺腳踝個位有魔術貼,貼咗後勁拋!!!
腳嘅闊到鬆到咩咁...超差
成5百幾蚊對,我梗係唔買啦!!!

Clarks嗰d起碼會度埋小朋友腳嘅濶度
好似我個女咁,通常都係F,不過有時
對腳長咗窄咗,變咗E...所以次次買鞋喺clarks到度過試過係最好嘅~

不過落雨嘅話,我都會畀小朋友著水鞋,返到學校先換鞋囉

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

我成日都覺得呢間野D職員好"頂檔", 鞋著耐左, 鞋底坑紋一定係蝕架啦, 點會越著越深架, 真係UP得當秘笈:;pppp:

早2個月在出名D字頭鞋公司,為2歲囝囝買左對網面硬膠底叫做穩步波鞋啦..............呢2日經過佢D分店就問下D職員 ,新鞋係咁,著耐左鞋底d坑紋深左就會好d...

大宅

如果對鞋跣到會跌, 係米應該可以refund架?
外國/內地都好似可以架, 香港反而唔得? 打去消委會問下啦. 雖然小事一單, 不過得個知字好似好d喎~

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

oh
題外話
之前睇過好似開心大發現定係咩
話點整到一對唔冼嘅拖鞋
佢地做埋個實驗出嚟話喺鞋底用cutter

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

其實唔關d鞋事. 因為我公司是做物業管理, 只要一落雨, d同事就好緊張, 不停抺大廈大堂d雲石地磚. 因為只要雲石地磚上有一滴水, 行人不論著咩鞋踏上那滴水就有機會滑倒. 所以你地不論大人同小孩, 雨天踏進商場或其他舖上雲石地磚的地方前一定要在門前的地毯印乾雙鞋, 否則會好容易滑倒.

伯爵府

Agree!

原帖由 icoico 於 10-1-12 23:05 發表
我成日都覺得呢間野D職員好"頂檔", 鞋著耐左, 鞋底坑紋一定係蝕架啦, 點會越著越深架, 真係UP得當秘笈:;pppp:

伯爵府

Which brand is good?

原帖由 sweetcouple 於 10-1-12 22:55 發表
我朋友間廠做鞋, 佢都叫我唔好買D字頭公司, 佢話佢地做開呢行的人都知呢間野唔抵!

我問: 咁有冇效先? 係咪佢講得咁健康先?

朋友答: 有效, 但好多其他公司都做到類似效果, 果D技術根本唔係貴野, 所以D字頭唔值咁 ...

大宅

Hi sweetcouple:
I want to know which band is good?

原帖由 sweetcouple 於 10-1-12 22:55 發表
我朋友間廠做鞋, 佢都叫我唔好買D字頭公司, 佢話佢地做開呢行的人都知呢間野唔抵!

我問: 咁有冇效先? 係咪佢講得咁健康先?

朋友答: 有效, 但好多其他公司都做到類似效果, 果D技術根本唔係貴野, 所以D字頭唔值咁 ...

大宅

我個妹做兒科的~一早都覺得他們的護士鞋唔好著~
估唔到連bb鞋都咁衰~幸好我是同仔仔著日本鞋~
希望大家都要小心買鞋~thx!

早2個月在出名D字頭鞋公司,為2歲囝囝買左對網面硬膠底叫做穩步波鞋啦.但是每逢行經一D平滑磚時,磚面就算得幾滴水都好跣腳,如果落雨天更加唔使講好似著左雪橇咁勁滑.呢2日經過佢D分店就問下D職員 ,新鞋係咁,著耐左 ...

大宅

我自己督同仔仔著日本鞋的~
個牌子唔錯~
honpo best

原帖由 jasma 於 10-1-14 17:59 發表
Hi sweetcouple:
I want to know which band is good?

首頁

尾頁

跳至