論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

好唔開心呀!

第1個印印

95分, 當時照顧我地1家3口...女女個時14個月...
之後姐姐有病...(肺病), 當時我有左2個月, 醫生要我地即炒, 因為細B無抗體!! 喊住咁送佢走...姐姐又喊, 我又喊...

第2個印印

我都唔識評分

先講優點
1.好有禮貌
2.好肯做
3.好鍚我個女
4.清潔好
5.睇得出佢盡心盡力為我屋企付出!!

缺點
1.非常無記性
2.會講大話(但係D小問題)
3.無安全意識
4.煮野好難食

彌天大禍(致炒原因)
我坐月時, 帶我個女出街, 返嚟我個女2個乳頭腫哂!!
問佢, 佢都唔知邊個MEET...

第3個印印(現任)

優點
1.煮野入得口
2.湊到我6個月既仔(我放心比佢睇一陣, 我可以送返學接放學)

缺點
1. 清潔差(勁差, 有做好似無做咁, 我能夠成腳塵)
2.無禮貌(可以話目中無人)
3.超級黑面(唔話得, 你有你講, 佢有佢做)
4.平時用熱水洗手, 熱水洗衫
5.用我D買送錢買咖啡飲(無問過我)
6.十問九唔應
7.做野粗手粗腳(BB訓都係咁)
8.打爛哂D匙更好似老馮咁叩我買過...(一句SORRY都無
9.沖涼試過沖一個鐘
每晚至少沖35分鐘-45分鐘

我唔敢鬧佢, 因為我怕佢整我個仔!! 我唔知換唔換好, 我怕下個更衰...我又唔憤氣補錢比佢..

大宅

點解唔請賓賓,嘗試一下!!!

珍珠宮

賓同印咪一樣?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原帖由 jezzyuen 於 10-1-12 14:50 發表
好唔開心呀!

第1個印印

之後姐姐有病...(肺病), 當時我有左2個月, 醫生要我地即炒, 因為細B無抗體!! 喊住咁送佢走...姐姐又喊, 我又喊...

第2個印印

我都唔識評分 ...

我情原d野食唔入得口,都好過日夜都對我黑面兼唔做野!

6個月小朋友唔難湊,佢咁懶,怕阿仔大d佢乜都由得佢仲慘! 6個月細路開始學周圍爬,個地都唔乾淨,洗乜諗,炒啦! 情願博多一個,賓同印都係撞手神,你試下轉d口碑好既agent啦。

侯爵府

好媽媽勳章

請工人真係
原帖由 jezzyuen 於 10-1-12 14:50 發表
好唔開心呀!

第1個印印

第2個印印

我都唔識評分 ...

洋房

我都預備炒現任嗰件, 都好驚新嗰個仲差....不過要我再對住依家嗰件, 我寧願博一博...

別墅

我的經驗係無論菲定印,無分別,大都又練精又學懶。只係宜家年代同以前比,就衰好多,好少聽宜家會續兩張約以上。以前D工人多做十年八載。生存到今日嗰D就叻但黑面

大宅

個工人係第一次出黎打工的新人定係舊人?我鍾意請新人,一張白紙,你教佢咩,佢就做咩,容易教d!

大宅

佢2年新加坡, 2年香港, 跟住就嚟我度...完約既...所以咪咁..
原帖由 hohei 於 10-1-12 18:33 發表
個工人係第一次出黎打工的新人定係舊人?我鍾意請新人,一張白紙,你教佢咩,佢就做咩,容易教d!

侯爵府

我都連續請咗2個新加坡過來的菲,終於頭一個一個月就炒咗佢,第二個做咗3個月,都係要走,我覺得菲仲衰過印,我呢2個工人都係衰駁咀,係勁駁嗰隻,做咗一個月嗰個直頭同我開片咁掣,一路同我鬧,仲要一路掟我d嘢,同"彭"門!

公爵府

2024勳章

再換吧啦, 反正你數佢d缺點多優點...

珍珠宮

好媽媽勳章

都係果句, 黑得你面, 唔按order做嘢即係=唔妥你

既然唔妥你, 佢點會真心同你做嘢吖??
好唔開心呀!

第1個印印

第2個印印

我都唔識評分 ...

已刪除用户

BK Milk勳章 畀面勳章

大宅

但唔係賓仲黑面過印咩??

原帖由 ANDREAMLEE 於 10-1-13 13:29 發表
我用咗印都有九年多,都快達十年囉!第一個續咗約,但尚餘半年炒,第三個叫完咗一個約,只有第一同第三個好DD,其餘嘅印要炒!真係一個衰過一個,在上年8月底,終於"的"起心肝轉bun,現在都算叫做請到個似工人嘅工人!而家d印已經不像十數年前 ... [/quote]

大宅

要搵 一個真心同自己打工的工人........真係好難...!!
我想搵一個心地好, 清潔好, 就算喇!
原帖由 吱仔與lo仔 於 10-1-13 13:25 發表
都係果句, 黑得你面, 唔按order做嘢即係=唔妥你

既然唔妥你, 佢點會真心同你做嘢吖??

男爵府

我係你會換新工人, 呢個工人你好難忍到佢完約, 你有2個小朋友巳經夠忙, 仲要煩埋工人就真係想C

新的未必好過舊的, 但總算有希望吧! 但現成賓賓唔易搵的, 再加上一般比印印醒目, 我就係要一個聰明的工人, 因為蠢既工人對佢一個月都想C.

珍珠宮

好媽媽勳章

其實我都唔係要個工人出自真心喇~~~求其係我面前扮吓勤力肯做, 唔黑面, 唔對我d小朋友差(我都唔敢要求佢對我小朋友好好), 我都好願~~~

對住公主~~~我嘅要求都已經降到咁低喇~~~
原帖由 jezzyuen 於 10-1-13 14:31 發表
要搵 一個真心同自己打工的工人........真係好難...!!
我想搵一個心地好, 清潔好, 就算喇!

洋房

換啦,唔好想太多...

hohei, 我請咗一個做野時一張白紙, 其實練精學懶的.激死我

已刪除用户

BK Milk勳章 畀面勳章

珍珠宮

原帖由 ANDREAMLEE 於 10-1-13 13:29 發表
我用咗印都有九年多,都快達十年囉!第一個續咗約,但尚餘半年炒,第三個叫完咗一個約,只有第一同第三個好DD,其餘嘅印要炒!真係一個衰過一個,在上年8月底,終於"的"起心肝轉bun,現在都算叫做請到個似工人嘅工人!而家d印已經不像十數年前 ...

不論我請印定賓, 都係咁衰, 重未見有好野, 所以我覺得係一樣囉.

首頁

尾頁

跳至