親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

子爵府

我都初一出發

水晶宮

新年去台灣好多地方都關門wor

侯爵府

我問過旅行社, 佢地話家下新年大多舖頭都有開, 有少部份會關門, 關門都係1日乍wor

禁止訪問

子爵府

我住八方美學都係打算去瀨下皮休息下

子爵府

育兒性格勳章 大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

陽明山
真係好靚

別墅

好媽媽勳章

你去台灣邊到先? 同埋幾多日?
我都係初一去初七返, 台中玩到返台北走囉..

禁止訪問

別墅

好媽媽勳章

有冇小朋友?
同埋大慨想玩d咩類型既野?
同埋去到幾遠, 捷運範圍? 近郊?
其實大部份旅遊點, 同埋信義d shopping mall 果d都一定開既, 市夜都開...

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

每日行程

九份,不過新年一定塞車,因本地人都四圍去.
之後坐公車去基隆夜市

小人國,多啦A夢/野柳

淡水~(食阿給/魚丸/炒米粉)買手信((音)春鐵蛋)或其他手信,好多都SHOW晒出來,
紅毛城~情人橋睇日落~士林夜市(有排行,邊行邊食)

坐MTR去動物園,可玩成日,~101地庫食FOOD COURT,好多地到野~京華城行下

新光三越地庫都有野食~彧附近後面街都有好多野食~書局街~自由廣場係地下圓圈中間拍手,會有回音,再睇交兵儀式,睇下總統府前係唔比電單車行~西門町一定要食麵線,企係街到食,最好5:00後才去,因其他小販才開檔

買本介紹台灣書,寫晒行程.
原帖由 河馬媽咪 於 10-1-15 00:39 發表
有無d咩特別推介 好食好玩or買平野?

:pint:  :hammer:  :sm:  :wave:  :lalala:  :mrgreen:  :chair:  :fighting1:  :ranting:  :tongue:  :weapon:  :adore:  :giveup:  :sleep:  :party:  :verycold:

大宅

好媽媽勳章

肯定好多景點地方都塞車.

原帖由 babyizanne 於 10-1-14 18:12 發表
你去台灣邊到先? 同埋幾多日?
我都係初一去初七返, 台中玩到返台北走囉..
:pint:  :hammer:  :sm:  :wave:  :lalala:  :mrgreen:  :chair:  :fighting1:  :ranting:  :tongue:  :weapon:  :adore:  :giveup:  :sleep:  :party:  :verycold:

別墅

好媽媽勳章

我都知, 自駕唔駛夾公車期已經好d ga喇..
因為頭幾日玩山線,
南投自駕有著數囉我自己覺得.....

男爵府

我easter(after public holiday)去台北4日, 3大2小. 有咩行程介紹下呢?

上年4月去左5日, 去左動物園, babyboss, 浸溫泉, 故事屋,hello kitty餐廳, 剪頭髮, 士林...etc. 但食就無啖好食, 因為唔係太識路.

今次都想去動物園, 浸溫泉(上次去北投, 唔知邊度正d呢?),九份.

如有時間就去埋babyboss. 仲有咩啱小朋友呢?

我未book hotel, 有咩好介紹呀? 我見而家有好多新式hotel. 上次我係book民宿, 都ok, 平. 不過今次想轉第二間.

男爵府

del

[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.5658369.16127.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.6133754.17923.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067918.00228.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067921.91191.jpg[/img]

別墅

好媽媽勳章

冇啖好食咁慘...@.@"
想食d咩? 同埋食過d咩?

男爵府

原帖由 babyizanne 於 10-1-15 15:04 發表
冇啖好食咁慘...@.@"
想食d咩? 同埋食過d咩?

HAHA......我又講得誇左d既.. 因為全程我同阿女, 我個friend同埋佢個女, 2大2小, 我地唔食得多野, 小朋友差不多餐餐都係食蛋包飯. 我地好多時係shopping, 係商場度食d餐.

最好個餐都只係西門丁度食日本野同埋hello kitty 餐廳. 其實無話想食d咩, 最想坐得舒服d. 有特式既. 上年去時seach d監獄餐廳, 原來執左好耐.

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至