母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

男爵府

快要返工,不能再餵人奶,因為返工無地方/時間PUMP,醫生叫我PUMP少幾次,同埋唔好PUMP清,但係唔PUMP清就好易塞,勁痛!
請問仲有咩方法可以幫助回奶?

大宅

我吃了1星期朱潤...其實都要2個星期才沒奶..你引下...可以喝麥精維她,

大宅

麥精維她會收奶...?

男爵府

唔該晒!!! 但係豬潤我本身唔食的....

聽人話淡豆豉水有用,有無人試過呢? 份量係點架???

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回

原帖由 natabie 於 10-1-14 10:42 發表
唔該晒!!! 但係豬潤我本身唔食的....

聽人話淡豆豉水有用,有無人試過呢? 份量係點架???

第一胎要收奶0個陣我飲過 "淡豆豉煲麥芽", 飲完一次即刻收... 份量唔記得了, 都係響藥房執藥同佢講, 佢執俾我的....

男爵府

牛年勳章

以下係我個陪月走時比我嘅收奶湯方及茶︰
1.回奶湯
白背木耳5錢
豬腰1只
豬肝4兩
瘦肉4兩
生薑3片

中火煲1小時

2.回奶茶
(炒)淡豆豉1兩
(炒)麥芽1兩
3碗水煲至1碗,可加少許冰糖。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我媽教煲谷牙麥牙加果皮水,谷牙麥牙大約一隻手執起,果皮係大約大半個,慢火煲半個鐘度,見到黃黃地啡啡地色就得,最好係當水飲,唔好飲其他水,我兩胎都係煲呢個收奶順便戒奶,因為飲完d奶會有果皮味,bb唔鍾意飲

男爵府

陪月勳章

淡豆豉 我飲左一天, 都仲未收到, 仲係咁漏 ! 好煩 !

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊