跳至

首頁

尾頁

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

各位媽媽你哋的bb現在食粥仔定食大人飯? 我仔仔以前最多 25mins 食完佢的粥仔, 但近一星期最多只肯食以前份量的一半, 仲要好慢, 比白飯同餸佢佢就食, 不過可能初初食, 咬得慢, 你們的bb 如何? 如果食白飯一餐食到多少?

禁止訪問

大宅

亞細b已經食1碗仔飯, 又跟我地大人一齊食餸, 最鍾意食d可以咬既野, 好似d菜心莖, 軟既已經唔肯食啦 ! 佢d大牙好鬼有力 !

子爵府

已經食左飯成幾個月啦,無試過食爛飯,阿b反而喜歡食d可以「趙」o既野。不過太硬佢會吐出來。
而家連雞脾都食到(去皮)

大宅

畀面勳章

我屋企個大少1歲就開始食飯仔...
而家就好衰一係就成碗白飯食哂...
一係ONLY食餸唔食飯 ...

別墅

Same as U,
謙謙一向唔係食得快,餵吓比人又餵吓自己我地又餵佢....佢食完or唔食(佢食完我地大人先食)就過大人枱要食大人白飯 !!!多多白飯都食晒....
我宜家有時粥仔有時白飯加餸,佢一時時....最近白飯要學大人用筷子餵先食!!粥仔就比用spoon....食多少都係睇心情...

原帖由 tinypoem 於 10-1-14 13:50 發表
各位媽媽你哋的bb現在食粥仔定食大人飯? 我仔仔以前最多 25mins 食完佢的粥仔, 但近一星期最多只肯食以前份量的一半, 仲要好慢, 比白飯同餸佢佢就食, 不過可能初初食, 咬得慢, 你們的bb 如何? 如果食白飯一餐食到多 ...

複式洋房

阿囡都係已經食左飯成幾個月啦,唔喜歡食爛飯,都係喜歡食d可以「趙」o既野。

男爵府

醒目開學勳章

原帖由 tinypoem 於 10-1-14 13:50 發表
各位媽媽你哋的bb現在食粥仔定食大人飯? 我仔仔以前最多 25mins 食完佢的粥仔, 但近一星期最多只肯食以前份量的一半, 仲要好慢, 比白飯同餸佢佢就食, 不過可能初初食, 咬得慢, 你們的bb 如何? 如果食白飯一餐食到多 ...

亞仔十個月大就唔肯食粥要食我哋d白米飯, 依家一日兩餐飯, 每餐食足一碗飯 (因我好多時只係煮一碗飯佢自己食, 佢將飯煲d飯食晒), 佢一日食嘅份量係多過我架

大宅

他們要吃大人飯, 要訓練口肌,不過都是少鹽少糖少油, 但又不可以太多纖維。但我也遇到問題, 奶奶喜歡八時至八時半才開飯, 我覺得對bb來說太晚......

首頁

尾頁

跳至