想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

ivf放胎後第5日開始陰道發炎 , 分泌變黃 , 又痕 , 好辛苦呀 , 有藥可以用嗎??

複式洋房

快啲揾幫你做ivf醫生看啦

男爵府

唔好自己買藥塞,
只要唔係流綠色分泌,
可以唔駛睇醫生.

你試下一痕就換內褲,
內褲要浸滴露消毒,
去完VV用清水洗,用風筒吹乾,
飲益力多或YOGURT,飲多D水,
著綿質內褲,多D著裙等通風D,
夜晚可以唔著內褲,
唔好撓腳坐,記得要KEEP 住下面通風,乾爽,
我會搽D 凡士林保護皮膚,
又可以止到痕,過幾日會好番架喇,唔好擔心.

大宅

Thanks!
但我而家每日塞緊兩次黃體 , 要用護墊 , 己經一feel到有嘢流就換 , 希望發啲好返 , 尋晚好辛苦呀!

男爵府

千祈唔好用護墊呀,陰部清潔液都唔可以用,
因為會同時殺死D 好既細菌.
就算有野流出黎,即刻抺乾淨,
要由前抺向後,因為肛門好多細菌架.
換底底.

其實BINGO 左陰部的PH 會改變,
加上剛懷孕抵抗力差,所以好易有感染.
我剛BINGO 果陣都係痕左幾日,
想番去睇醫生,姑娘又話唔駛,
跟住就教我咁做,4-5度就無咁痕架喇.
希望係好兆頭啦!!

子爵府

虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 jh724724 於 10-1-15 10:32 發表
我放完胎後早晚塞藥.
個妹妹又係痕咗幾日.
有IVF朋友話我用護墊唔透氣.
我早兩日開始唔用護墊.
個妹妹無再痕啦.

你哋係咪塞 crinone, 如果係, 塞完佢吸收後係會有 d 渣架, 如果排唔出, 積埋積埋係陰道會痕架, 有醫生教隔幾日當你沖涼時用手指 "knew" 返 d 渣出嚟, 當然要清潔隻手指先啦, 清咗 d 渣, 真係會有好多架, 而且新嘅藥先吸收好 d 架!

大宅

原帖由 I_O_U_baby 於 10-1-15 11:07 發表
千祈唔好用護墊呀,陰部清潔液都唔可以用,
因為會同時殺死D 好既細菌.
就算有野流出黎,即刻抺乾淨,
要由前抺向後,因為肛門好多細菌架.
換底底.

其實BINGO 左陰部的PH 會改變,
加上剛懷孕抵抗力差,所以好易有感染.
我 ...

我喺放胎後第5日己經發炎 , 應該唔關懷孕事喇!

大宅

原帖由 momofish2002 於 10-1-15 12:23 發表

你哋係咪塞 crinone, 如果係, 塞完佢吸收後係會有 d 渣架, 如果排唔出, 積埋積埋係陰道會痕架, 有醫生教隔幾日當你沖涼時用手指 "knew" 返 d 渣出嚟, 當然要清潔隻手指先啦, 清咗 d 渣, 真係會有好多架, 而且新嘅 ...

我塞嗰隻叫Endometrin , 唔知係咪新藥呢?? 不過都有渣流返出嚟.
我發覺我應該犯咗一個大錯呀 , 發炎後我應該唔好再買膠捧塞藥 , 雖然每次用完都有洗 , 但應該唔係咁好 , 今朝己經改咗用手指塞喇!

男爵府

我之前係朝早塞膠捧,夜晚塞藥丸,用手指,
後來發炎醫生比了早晚用捧捧,
但係我D捧捧係連埋藥水,所以只會用一次,好乾淨.

我記得我係大約放胎後一星期,總之係有水流出黎後,
第2-3日就開始痕.

原帖由 moniz 於 10-1-16 13:17 發表

我塞嗰隻叫Endometrin , 唔知係咪新藥呢?? 不過都有渣流返出嚟.
我發覺我應該犯咗一個大錯呀 , 發炎後我應該唔好再買膠捧塞藥 , 雖然每次用完都有洗 , 但應該唔係咁好 , 今朝己經改咗用手指塞喇! ...

複式洋房

原帖由 I_O_U_baby 於 10-1-17 11:08 發表
我之前係朝早塞膠捧,夜晚塞藥丸,用手指,
後來發炎醫生比了早晚用捧捧,
但係我D捧捧係連埋藥水,所以只會用一次,好乾淨.

我記得我係大約放胎後一星期,總之係有水流出黎後,
第2-3日就開始痕.

...

點解你地塞2次,我只塞早上一次 la

禁止訪問

複式洋房

IVF 後或懷孕期間好易痕,你可以食+塞probiotic. 仲可以減低B型鏈球菌

原帖由 jh724724 於 10-1-15 10:32 發表
我放完胎後早晚塞藥.
個妹妹又係痕咗幾日.
有IVF朋友話我用護墊唔透氣.
我早兩日開始唔用護墊.
個妹妹無再痕啦.

首頁

尾頁

跳至