自由報料

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

剛剛收到粉紅色的學生資助書, 要點做 ? 要吾填完直接交回學校 ? 幾時才收到 $$ ?

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

原帖由 kathy_123 於 10-1-16 11:57 發表
剛剛收到粉紅色的學生資助書, 要點做 ? 要吾填完直接交回學校 ? 幾時才收到 $$ ?

影印一份先, 之後連埋自己個 bank book copy (1st page w/Your Name & account no) 一齊交返比學校, 最好就係叫學校係份 form copy 度簽收, 證明學校係收左.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

複式洋房

係咪要自己親身交回學校 ?

原帖由 miriam 於 10-1-16 12:00 發表

影印一份先, 之後連埋自己個 bank book copy (1st page w/Your Name & account no) 一齊交返比學校, 最好就係叫學校係份 form copy 度簽收, 證明學校係收左.

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

原帖由 kathy_123 於 10-1-16 12:03 發表
係咪要自己親身交回學校 ?

可以就自己交, 唔得既叫小朋友交比班主任, 因為有 D 學校要埋家長 bank book copy 黎做 reference, 安全起見咁私人資料就自己交囉.

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

複式洋房

通常交回學校後, 要幾耐會過數 ?? tks

原帖由 miriam 於 10-1-16 12:06 發表

可以就自己交, 唔得既叫小朋友交比班主任, 因為有 D 學校要埋家長 bank book copy 黎做 reference, 安全起見咁私人資料就自己交囉.

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我咁多年嚟都係就咁填寫銀行戶口no.同埋所需資料,跟住叫仔女交回學校,咁學校會填寫其他資料同寄交學資處,而家情況估計可能要3月先收到。(可打電話去問)

王國長老

原帖由 kathy_123 於 10-1-16 16:32 發表
通常交回學校後, 要幾耐會過數 ?? tks

我係十月中交返學校, 十一月個期收到錢.

王國長老

原帖由 三順 於 10-1-16 20:46 發表
我咁多年嚟都係就咁填寫銀行戶口no.同埋所需資料,跟住叫仔女交回學校,咁學校會填寫其他資料同寄交學資處,而家情況估計可能要3月先收到。(可打電話去問) ...

囡囡學校叫比埋 bank book copy, 學校係交去學資處前會再對多次先, 以免家長寫錯.

首頁

尾頁

跳至