跳至

首頁

尾頁

複式洋房

唔知大家今日 in 成點?

Anyway, 真覺得全校教職員很 nice 很有愛心亦很有Team Spirit.

小兒今日表現不錯,望能順利考入!

是否要二月尾才有結果?

別墅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我去見識佐啦. 真系間好學校. 不過以我家條件, 沒資格讀呢間. 老師一見到我個仔, 問我個仔, 今日坐甚麼到學校. 我個仔沒理佢, 老師就問, 系唔系私家車? 吓, 我哋是坐巴士的哦! 搞到我哋有點不好意思.

另, 學校是貼著二月尾有結果. 由於沒期望, 所以我都沒留意系几號.

禁止訪問

別墅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

1. 小朋友名&年紀, 然后叫小朋友的名, 問坐甚麼車過來;
2. 拎出一跑車&一飛機的圖片問系甚麼;
3. 問鐘意跑車定飛機, 小朋友答佐, 再俾同樣拼圖(二塊)要求小朋友砌;
4. 拎出蘋果&橙&柠檬&杯碟, 要求小朋友聽指示放生果;
5. 拎出顏色積木, 問小朋友相應顏色;
6. 問家長小朋友的優缺點.
我就系咁多 ...

大宅

問的問題同我地都幾乎一樣...
只係冇問第5題,
不過就有問車車同飛機咩顏色...

另外,想confirm下係咪26/2發信知結果?
好似好遲咁.....

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 爸B勳章

我問的問題差唔多, 不過有少少出入:
1. 身邊係邊個? (爸爸) 隔離嗰個又係邊個? (媽咪)
2) 問坐甚麼車過來; (我小朋友答的士), 又問: 架的士乜嘢顏色? (我小朋友答紅色)
3) 問跑車乜嘢色? 飛機乜嘢色?
4) 拎出蘋果&橙&柠檬&杯碟, 要求小朋友聽指示放生果; 叫小朋友咬一啖蘋果, 又俾媽咪咬一啖, 又俾爸爸咬一啖;
5) 拎出顏色積木, 要小朋友砌高;
6) 最後送飛碟俾小朋友, 希望佢哋講多謝 (但我囝囝講唔該)

係2月26日寄信, 但老師話郵遞關係, 可能1日或2日後先收到

禁止訪問

大宅

Blackgirl,

Hi ....我係ryan媽呀....
個日interview時係咪見到你呀...?
因為個日有個媽媽同我講話我地小朋友一齊乘校車的,
我認到張相好似係你仔仔呀...
不過真係唔好意思,
都未傾到半句偈,我就要走左去捉返我個仔....

大宅

hi ryan媽咪,

唔使唔好意思喇, 你知interview幾論盡, 我都認人奇差, 可能見到都認唔到, 你哋in幾點? 不過我望過, 就唔見你同ryan喇! ryan 表現點樣? 祝interview成功!

原帖由 mama530 於 10-1-18 16:46 發表
Blackgirl,

Hi ....我係ryan媽呀....
個日interview時係咪見到你呀...?
因為個日有個媽媽同我講話我地小朋友一齊乘校車的,
我認到張相好似係你仔仔呀...
不過真係唔好意思,
都未傾到半句偈,我就要走左去捉返我個仔. ...

大宅

mama530,

我睇左Ryan個blog, 我囝囝in 10:00, 問的問題, 同Ryan一樣, 唔知我地係咪同一個老師考呢?
Samuel都好合作, 完成了所有指令, 我和老公都好滿意, 因為太多手考啦, 所以我都隨遇而安, 不竟囝囝已經盡晒力, 我就比足100分啦, 但每間學校都有自己一套的收生方式, 所以希望Samuel 和Ryan有機會在聖公會到做同學仔.

大宅

mama530,

另外, 多謝你上次話我知太古城有火車影, 我地一家都去左影, Samuel影相唔太合作, 但就好鐘意圍住火車頭跑來跑去。
我知你們一家都是基督徒, 其實我們都是呀.

願你們一家, 主恩更多.

大宅

Blackgirl, 20032007,

Ryan 都完成哂指令同答哂所有問題呀....
佢係咁多之interview最合作的一次,
我都俾100分Ryan呀...
不過好似你咁講,
太多人考喇....
總之佢盡左力架喇...
其他野我地就控制唔到lor...
希望到時大家都有好消息啦....

另外, ryan近來成日提起愷愷,
話佢係乖小朋友...好好笑!!!

大宅

20032007,

Thanks ar

上次Ryan 都唔係好影到相咋....
一見火車就狂跑....

另外,好奇一問,
大家interview時,課室入面有冇其他人面試,
我地in時好奇怪,
課室入面有3張枱+老師,
不過冇人in...好似observe緊我地咁....?????!!
我地in 9:30am

大宅

mama530,

我囝in時, 是最近門口果張檯, 另外兩張檯都有小朋友in緊.

大宅

我地D問題同BLACKGRIL 差唔多, 不過亞仔入去課室唔坐底, 攪左一陣, 之後OK, 不過老師問左老公如果個仔唔聽話/做錯事會點? 咁我地答會罰企, 亞仔自己講頭先去左飲茶, 老師問佢食左乜, 佢都有答, 最難答, 老師問你覺得你小朋友有邊方面最叻? 老公即O 咀.... 唔同答扭計, 只好答佢表達能力都好勁..... 之後我地問番老師覺得佢點, 佢話佢坐唔定, 其他都OK....不過都估唔收多, 因為我地只要AM CLASS

原帖由 blackgirl 於 10-1-18 14:32 發表
我問的問題差唔多, 不過有少少出入:
1. 身邊係邊個? (爸爸) 隔離嗰個又係邊個? (媽咪)
2) 問坐甚麼車過來; (我小朋友答的士), 又問: 架的士乜嘢顏色? (我小朋友答紅色)
3) 問跑車乜嘢色? 飛機乜嘢色?
4) 拎出蘋果& ...

大宅

我哋in11:30pm時, 其他枱都有小朋友in緊, 你哋無小朋友in, 可能因為安排緊小朋友上嚟in, 咁啱無人啫! 聖公會咁多人in, 點會有空枱!

個個小朋友都咁叻, 識答哂, 老師揀人就頭痛

願各人都有好消息, 可能做同學仔添

原帖由 mama530 於 10-1-18 17:28 發表
20032007,

Thanks ar

上次Ryan 都唔係好影到相咋....
一見火車就狂跑....

另外,好奇一問,
大家interview時,課室入面有冇其他人面試,
我地in時好奇怪,
課室入面有3張枱+老師,
不過冇人in...好似 ...

大宅

我C6都嚇一跳, 老師問佢, 無唸過會問爸爸, 佢話平時interview就雲遊太虛, 好彩今次有聽D, 接得上, 唔係就尶尬死!

我都有同老師商量am, pm class, 我話我prefer am class, 老師就係am 度寫個1字, pm 寫個2字, 如果收pm class, 都好過無offer.

原帖由 isaacim 於 10-1-18 21:18 發表
我地D問題同BLACKGRIL 差唔多, 不過亞仔入去課室唔坐底, 攪左一陣, 之後OK, 不過老師問左老公如果個仔唔聽話/做錯事會點? 咁我地答會罰企, 亞仔自己講頭先去左飲茶, 老師問佢食左乜, 佢都有答, 最難答, 老師問你覺得 ...

大宅

我地都有去in呀,10:45,我個仔無拉拉變左怕醜仔講野好細聲囉,不過都做哂所有指示,其實如果收左又會驚唔知K2搬去邊,怕太遠小朋友辛苦呢

首頁

尾頁

跳至