跳至

首頁

尾頁

別墅

You are so brave!! I also have 2 boys, if the 3rd one is a girl, I will go for it for sure!

原帖由 yanfaifai 於 10-1-20 08:23 發表
I have the 2nd (0901), I want the 3rd one!

大宅

回覆 1# bbcyrus 的文章

ME TOO

別墅

My husband and I wish to have 1 more bb. For myself, I wish to have a bb boy in the year of Rabbit. Will 'work hard' from May!!

Well, any secret formula to have bb BOY??
please share! :)

複式洋房

我會等而家呢個返左學先考慮~~
兩個都咁細,會湊死人架~~

男爵府

will start in April

複式洋房

本來我都無諗住生多個,但係而家又心郁郁啦.... 可能阿仔大o左o的,無咁難湊啦... 又可能聽到朋友講多個有伴啦...

男爵府

BK Milk勳章

we will plan hv the 2nd one when the daughter is 2 years aged. but we are worry the problem is Who will take care of these 2 monsters???
Charmmy is DADA, MAMA's Darling.
Charmmy is 18 months aged.
Charmmy Likes To Play With DADA & MAMA.
Charmmy Has 2 Bowls Of Rice Everyday.
Charmmy Likes To Eat Bananas And Bread.
Charmmy, DADA, MAMA Love You All The Time.
Charmmy Starts To Said "MA" November 27.
Charmmy Starts To Stand On The Bed In December.
Charmmy Travels To Singarpore In March 2010.
Charmmy Walks By Herself In April 2010.

大宅

已經成功左,細果個會響今年十一月出世!

侯爵府

好媽媽勳章

咁多mum已成功,真係替你哋高興!
但近一個月病到死,仍末好返,所以要遲D先考慮!
http://hk.myblog.yahoo.com/jw!Xumb6imLERndNmjUZUBQt_g-
[img align=right][/img]

大宅

我都想, 但未開始, 想比身體抖耐少少, 因為生完bb後, 身體真係差咗.......

洋房

我會等我個女出年開始讀n班就努力了.....

禁止發言

大宅

我個細b六月尾都出世啦.已經請咗兩個工人湊,開支真係好大,因為要返工,唯有洗少d,當大b早d返學,d學費同請工人都差唔多啫.佢地兩兄弟都係相差17個月,都好驚1個工人湊唔掂,又冇能幹嘅嫲嫲帮手,唯有呢兩年洗少d,比哂d資源兩個仔,真係可憐天下父母心.

侯爵府

頂唔順份工, 3個星期都未搵到工, 而家有D心灰, 生第2個遙遙無期....

大宅

係啊, 兩個B一般bun bun都係唔會做, 請完約就更加無可能. 我有2個B都要請2個工人才得.

原帖由 KINGBB 於 10-1-20 13:03 發表
都唔知邊個湊!! 有朋友比姐姐湊, 但姐姐知道要湊第二個時, 即刻變臉, 仲唔想續約!!! 而家 d 姐姐好多選擇, 好多唔願湊兩個, 因為知道好辛苦!!!
小叭係06年12月5日出世時重3.23kgs,1個月4.55kgs,2個月6.40kgs,3個月7.72kgs,4個月8.20kgs,5個月8.80kgs, 6個月10.00kgs, 7個月9.55kgs, 8個月10.00kgs, 9個月10.16kgs, 10個月10.45kgs, 11個月10.91kgs
(4個月第一次反身, 5個月坐, 8個半月爬, 9個半月出牙(上面兩只),10個月出牙(上面兩只)12個月7只牙, 11.81 kgs

細叭係09年1月26日出世, 體重6磅半.
4個半月轉身, 5個月識坐, 7個半月出第一只牙(下面)

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 35# legocar 的文章

想呀~~ 不過今年1月生完,唔會咁快又生lu,隔2-3年先好d,想俾多d時間呀女先,同埋要儲下錢先~~ 同埋想搬出黎住先~~

別墅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我等大b 下年讀左n1 先~ 我希望大b 可以讀全日~
到時婆婆就可以專心湊細b
下年先開工... 我想生個龍頭b~

首頁

尾頁

跳至