自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

子爵府

原帖由 so_999 於 10-1-17 05:51 發表
[時事] 反高鐵 鄭汝樺建制派乘港鐵離開
http://youtubehknews.blogspot.com/2010/01/blog-post_5364.html

鄭汝樺建制派鬼崇走佬

我們支持受影響居民 !!! ...
佢地走佬好似做左賊咁....

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 四眼雞丁 於 10-1-17 06:36 發表
佢地走佬好似做左賊咁....

困左幾個鐘,車行唔到,正門走,好正路,咁多人護住佢,賊好似無咁好招呼呢,話佢鬼祟,似乎事不對實

琥珀宮

佢都係打份工,睇電視又唔覺佢有幾鬼祟。

鄭民望最近升左,因為面對激烈挑釁,佢仍然保持平靜態度,佢既EQ比曾蔭權更高。

原帖由 so_999 於 10-1-17 05:51 發表
[時事] 反高鐵 鄭汝樺建制派乘港鐵離開
http://youtubehknews.blogspot.com/2010/01/blog-post_5364.html

鄭汝樺建制派鬼崇走佬

我們支持受影響居民 !!! ...

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我剩係覺嗰個陳巧文乜都有佢份, 自藏獨, 普選, 至而家高鐵, 乜都關佢事, 其實佢o既目標係乜嘢? 定還是為反而反, 無目標可言? 相信將來無論係咩事, 總之係反政府, 必見到佢踪影!

等待驗證會員

原帖由 DoReMi媽媽 於 10-1-17 16:39 發表
我剩係覺嗰個陳巧文乜都有佢份, 自藏獨, 普選, 至而家高鐵, 乜都關佢事, 其實佢o既目標係乜嘢? 定還是為反而反, 無目標可言? 相信將來無論係咩事, 總之係反政府, 必見到佢踪影! ...

唔係咁...........佢憑乜可以上TV

男爵府

呢個係佢的生存空間, 唔係咁, 佢邊會出名, 佢唔會甘心做一個平凡的人, 為咗特出自己, 咩都做得出, 咁先會有一班FANS支持, 將來先可以在黨佔一席位, 唔係做一世都可能仲係一個散仔
:;pppp: :;pppp: :;pppp:

原帖由 DoReMi媽媽 於 10-1-17 16:39 發表
我剩係覺嗰個陳巧文乜都有佢份, 自藏獨, 普選, 至而家高鐵, 乜都關佢事, 其實佢o既目標係乜嘢? 定還是為反而反, 無目標可言? 相信將來無論係咩事, 總之係反政府, 必見到佢踪影! ...

大宅

似唔似以前既長毛 唔知我有無睇錯,佢每次出黎都好似有化妝

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 Ling225 於 10-1-17 16:58 發表

咁長毛一定唔得啦, 長毛化妝一定成個如花咁迷人

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 Ling225 於 10-1-17 16:58 發表

佢次次都執到好正咁出黎嫁,
不過到尾都搞到好似個癲婆咁

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我唔覺得咁樣叫鬼祟,出面群情洶湧,
D人成日話要對話,分分鐘溶左班委員都似,
根本冇對話空間,佢地根本都唔係冷靜,
唔咁走,可以點走,我鄧佢地慘

大宅

反得咁激烈, 咁表現都算OK 喇...MR TSANG 尋日忙D 乜呢

侯爵府

好媽媽勳章

原帖由 christy1012 於 10-1-17 17:42 發表
我唔覺得咁樣叫鬼祟,出面群情洶湧,
D人成日話要對話,分分鐘溶左班委員都似,
根本冇對話空間,佢地根本都唔係冷靜,
唔咁走,可以點走,我鄧佢地慘

我都唔覺得咁樣叫鬼祟喎,唔咁樣搭mtr點走,唔通唔返屋企, 我都覺得佢EQ比其他官員高,面對d咁既場面都可以咁冷靜。
YOYO囡~~17/11/05沙田威爾斯醫院出世....重0.82kg係早產bb~~ Cindy BB~13/11/06 PWH出世...重3.1kg~~

男爵府

同意~

原帖由 joeywongmy 於 10-1-17 15:09 發表
同意
佢既EQ比其他官員都高
而且佢女人一個面對過千示威者
雖則你地話"和平對話"
但係個個都指天劃地又情緒繳動
比我就梗係靜靜雞走啦

正如曾生一樣
唔係唔想見示威者
而係知道一見情況就一發不可收拾
你 ...

大宅

咁都叫鬼祟?佢都係打工做好自己份內事o者,情況同當年葉劉推行 23 條差唔多。唔通真係要佢一個女人行出黎對住班聲大夾惡,隨手將 d 政府鐵馬搬黎搬去 gei 所謂和平示威者先係光明正大?特首都無咁 gei 膽量啦!

其實 d 示威者有無諗過屋企人感受呢?如果將來我 d 小朋友下下用 d 咁激進 gei 方法去表達自己,真係唔知點算!

水晶宮

原帖由 sandy2008 於 10-1-17 17:54 發表

我都唔覺得咁樣叫鬼祟喎,唔咁樣搭mtr點走,唔通唔返屋企, 我都覺得佢EQ比其他官員高,面對d咁既場面都可以咁冷靜。

仲有個班人成日話自己和平,
仲投訴警方過份使用暴力,
但係佢地又衝擊警方,又向議員擲水樽,
咁都叫和平抗爭,我其實好反感:;pppp:

男爵府

在這次事件中, 我覺得最值得讚的人是鄭汝樺! 他面對議員及反高鐵的人都很有耐性, EQ 很高.....

一個女人要面對外面激動的人, 真係好可怕... 我唔覺得坐地鐵走就係鬼祟...

男爵府

鄭汝樺其實算處理得唔錯架啦, 佢都係做好自己本份JE.

複式洋房

都係要聽上頭話,叫佢做乜就做乜

首頁

尾頁

跳至