樓市動向

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 醒目開學勳章

馬鞍山邊度有房大廳大和有地方如大露台晾衫的屋苑?我見好多單位都好細,老人家多雜物唔係好啱住。THX。

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

你畢直幾多先? 銀湖有二千幾呎單位, 可能岩你. 嵐岸都有咁上下大單位 (相連).

伯爵府

畢直六佰萬左右,市中心有冇選擇?THX.

大宅

海典灣、嵐岸

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

海典居~ 信和樓, 好d的.

大宅

原帖由 lsftsang 於 10-1-18 14:23 發表
畢直六佰萬左右,市中心有冇選擇?THX.

海濤居(新港城五期)
1204-1223呎,超級實用
行商場天橋可到馬鐵及巴士站,靜中帶旺
六佰萬左右已經有低中層加超級無敵海景
無會所,管理費每呎只需HK$0.9~
我由去年四月睇到十月,幾次想買成,但最終因想搬到九龍所以無買
不過,不知是否因為outlook not grand and no club house, 故樓價長期低水 

tws

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

可以考慮買村屋喎...
馬鞍山好多村屋....

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 TWS 於 10-1-18 20:08 發表

海濤居(新港城五期)
1204-1223呎
,超級實用
行商場天橋可到馬鐵及巴士站,靜中帶旺
六佰萬左右已經有低中層加超級無敵海景
無會所,管理費每呎只需HK$0.9~
我由去年四月睇到十月,幾次想買成,但最終因想搬到九龍所以無買
不過 ...

如果我有六百萬畢直買樓都一定會買...

伯爵府

原帖由 我愛Corina 於 10-1-18 20:12 發表
可以考慮買村屋喎...
馬鞍山好多村屋....

馬鞍山村屋我都有興趣,在邊條街?有冇管理和服務如何?交通如何?價錢如何?THX。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 lsftsang 於 10-1-18 23:02 發表

馬鞍山村屋我都有興趣,在邊條街?有冇管理和服務如何?交通如何?價錢如何?THX。

村屋, 唔係個個住得慣, 如果有成咁多錢budet, 駛咩住村屋呀, 馬鞍山大把選擇啦

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

睇下住邊D村屋啦...
我都係住村屋,都幾方便呀,有新港城免費車,有馬鐵....不過無管理架喎..即係唔洗管理費...
600萬,可以買兩層屋啦...有1400呎,係足呎喎.....真係廳大房大.....
不過易唔易買到就唔知啦...呢邊D村屋好搶手..

男爵府

可否告之那裡有這麼好的村屋? 謝.

原帖由 我愛Corina 於 10-1-22 20:37 發表
睇下住邊D村屋啦...
我都係住村屋,都幾方便呀,有新港城免費車,有馬鐵....不過無管理架喎..即係唔洗管理費...
600萬,可以買兩層屋啦...有1400呎,係足呎喎.....真係廳大房大.....
不過易唔易買到就唔知啦...呢邊D村屋 ...

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 October 於 10-1-23 10:08 發表
可否告之那裡有這麼好的村屋? 謝.

我估corina住大水坑果邊, 唔係唔方便, 不過如果驚狗或怕有多蚊, 可能蛇蟲鼠蟻比住樓多

瑪瑙宮

係呀..大水坑村呀...呢邊真係無乜狗自己走黎走去...我住3樓,蛇虫mouse ant 蚊都無,不過我地有裝晒沙網....

不過夏天真係好鬼熱.....

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 我愛Corina 於 10-1-24 01:38 發表
係呀..大水坑村呀...呢邊真係無乜狗自己走黎走去...我住3樓,蛇虫mouse ant 蚊都無,不過我地有裝晒沙網....

不過夏天真係好鬼熱.....

我好多年前睇過, 大水坑亦睇過烏溪沙村, 尤其烏溪沙村, d蚊多到, 好得人驚, 大水坑方便呀, 我差不多8年前喺富安住呀

大宅

你可以睇下觀瀾。雖然佢不是在巿中心(不過免費shuttle bus5分鐘就到巿中心/大學站),但間格真係好實用,廳大房大,環境真係好舒服。你睇過巿中心d盤,再去睇下e個盤,一比較之下你會好鐘意的。

瑪瑙宮

原帖由 ilovematthew 於 10-1-24 00:09 發表

我好多年前睇過, 大水坑亦睇過烏溪沙村, 尤其烏溪沙村, d蚊多到, 好得人驚, 大水坑方便呀, 我差不多8年前喺富安住呀

我無睇過烏溪沙呀...而家會唔會好d呢?多左d新樓...

我住村屋前,真係未幻想過村屋可以咁方便...

大宅

海濤居好住呀, 買野搭車都方便, 環境又靜, 600萬可以買到1200尺,全海景, 個廰起碼200尺, 我最鐘意個廚房夠大,
仲連埋一個約30尺騎樓, 向南, 用來晒衫, 正.
我真係好鐘意, 不過為左小朋友讀書, 都係搬左去沙田, 沙田超嘈, 空氣又差, 真係好唔捨得馬鞍區

大宅

馬鞍山真係好好住, 諗住搬出九龍就小朋友返學, 但係睇咗好多地方都覺得唔及馬鞍山好, 而家都未諗到搬去邊!

複式洋房

你要搵幾大先, 市中心果邊廳房都幾四正呀, 不過要有大露台就好似無. 海典灣, 南岸果邊好似有露台, 不過都唔係好大咋.

原帖由 lsftsang 於 10-1-18 12:44 發表
馬鞍山邊度有房大廳大和有地方如大露台晾衫的屋苑?我見好多單位都好細,老人家多雜物唔係好啱住。THX。

首頁

尾頁

跳至