跳至

首頁

尾頁

複式洋房

小朋友就快3歲, 佢食開森永奶粉。請問3歲後是否要幫佢轉奶粉呀?

複式洋房

我剛剛買了A+ 4號,因為飲開A+,所以繼續飲佢咋!仲要想買3號喱幾日斷哂貨,所以打心一橫飲4號算了

原帖由 jessicakwok11 於 10-1-18 20:42 發表
小朋友就快3歲, 佢食開森永奶粉。請問3歲後是否要幫佢轉奶粉呀?
我係2007年3月1日出世架!

Welcome to My Blog:
http://hk.myblog.yahoo.com/csk0305

子爵府

亮晶晶飲緊bean stalk, 我都唔知轉邊隻, 因為a+同惠氏都咁甜, 亮晶晶出世時就係呢兩隻奶粉都飲唔到, 所以先食bean stalk, 會唔會轉保兒加營素好d呢??? 亮晶晶係一個奶痴黎架, 依家一次飲120ml, 每日仲飲緊5次

大宅

好媽媽勳章

我丰丰依家飲"思敏傑", 呢隻奶粉可以飲到7歲, 唔駛煩呢!

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

原帖由 pusal 於 10-1-20 00:58 發表
朗朗都係食緊"思敏傑", 不過佢地最近好似轉左話FOR 1-3YRS!!

等我打電話問下先!

大宅

好媽媽勳章

打o左電話去問, 佢o地話只係轉o左包裝, 而且要跟返政府, 所以"思敏傑"要出返一歲至三歲, 其他成份不變, 仍然可以食到七歲.

禁止訪問

大宅

一哥兩歲半時, 我轉左鮮奶比佢飲, 家下飲緊十字牌, 一日一餐, 150至200ml當早餐(返到學校仲會再食多轉早餐), so far佢又無乜問題, 唔駛煩!

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 朱寶 於 10-1-25 11:17 發表
一哥兩歲半時, 我轉左鮮奶比佢飲, 家下飲緊十字牌, 一日一餐, 150至200ml當早餐(返到學校仲會再食多轉早餐), so far佢又無乜問題, 唔駛煩!

我亞仔只係飲奶粉, 要佢飲鮮奶.... 只肯飲北海道果隻, 其他都唔飲, 咁飲法未仲貴過飲奶粉...
都未諗到3歲後飲咩好?!

男爵府

我個09年6月起由明治轉左食雀巢excel,都幾好呀,但自己覺得好蘇,但佢就好鍾意,仲唔肯食返明治添

大宅

由細到大都飲日本奶粉,明治森永都飲過,之前收到惠氏Coupon就換左兩罐3號試下!
點知,一直食極都唔肥既囡囡,飲完2罐之後圓左好多,體重升左好多,唔知係返左學肥左定係隻奶粉問題啦!
但佢早上就飲鮮奶,晚上先飲奶粉,可能對哩隻最吸收都唔定,所以都會keep住飲落去!

大宅

大了不飲奶是正常的, 所以我已不太在意給囡囡喝甚麼奶 (她吃飯餐的食量很好)

請參: "你也可以不喝奶" (兒科醫生梁淑芳)
http://www.interhk.net/simple/index.php?t665.html

大宅

我阿女一直飲開森永,想同佢轉奶粉,剛同佢飲過A+佢唔鐘意,話太甜,請問你地用邊隻奶粉?有無人知邊隻奶粉會無咁甜架?

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

岩岩先同仔仔轉惠氏4號奶粉~
之前飲森永, 考慮到依家先轉奶粉
不過4號係初生咁重味, 但係仔仔都好鍾意, 因為一家甜過日本d奶粉, 唔知其他奶粉係唔係呢?!

別墅

原帖由 Pooh529 於 10-1-19 14:27 發表
亮晶晶飲緊bean stalk, 我都唔知轉邊隻, 因為a+同惠氏都咁甜, 亮晶晶出世時就係呢兩隻奶粉都飲唔到, 所以先食bean stalk, 會唔會轉保兒加營素好d呢??? 亮晶晶係一個奶痴黎架, 依家一次飲120ml, 每日仲飲緊5次 ...
我呀女又係一出世飲Bean Stalk,現在3歲唔知轉邊隻好,又怕太甜,唔知雀巢瑞士寶兒好唔好?

大宅

大女之前一路飲緊Glico, 最近同佢轉了惠氏4號, 不過佢唔鍾意飲(或者佢唔鍾意vanilla味), 都唔知比咩奶佢飲好???

首頁

尾頁

跳至