自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

三個BB=1位大人要收一位茶錢 , 真過份, 連兩蚊都唔放過 , 生意真係咁難做 ?

(三個BB都未夠18mths, 都未食大人野, 更何況係飲佢杯茶?!)

侯爵府

好媽媽勳章

Last time, I bring two children, one is 4 and one is 11 months, They didn't count me!
[img align=right][/img]

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

2蚊, 好過有個POST話12人收咗7X人茶錢嗰間

男爵府

你幾個大人帶3個小朋友?

會唔會小店舖,覺得你小朋友唔食野但佔佢位,所以要加多一份茶錢?

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

算數la, 唔like咪下次唔去!!

伯爵府

熱血勳章

我都覺得係, 如果唔佔座位而又收就無理, 但佔座位人地都要做生意架...

原帖由 一家的太陽 於 10-1-19 08:47 發表
你幾個大人帶3個小朋友?

會唔會小店舖,覺得你小朋友唔食野但佔佢位,所以要加多一份茶錢?

複式洋房

6個大人帶3個BB(12mths, 13mths, 16mths)好正常啫!連BB位都冇坐佢, 抱住來食, 都要收$

都唔係$2的問題, 俾tips都唔止, 但真係好唔合理!

侯爵府

畀面勳章

Is that the one in TKO?

原帖由 Minime_mami 於 10-1-19 16:56 發表
6個大人帶3個BB(12mths, 13mths, 16mths)好正常啫!連BB位都冇坐佢, 抱住來食, 都要收$

禁止訪問

男爵府

如果係咁,阿婆好似又過份一點.
真係俾tips都唔止$2.
係佢唔識做生意(或者說唔識做人)啫.
原帖由 Minime_mami 於 10-1-19 16:56 發表

複式洋房

我上個星期同3 YEAR OLD 大仔仔到荃灣個間食, 我都好奇怪都收阿仔茶錢, 我見$2元先算. 但我一毫子TIPS都無比. 但如果去收我$8-$10我一定會嘈去

首頁

尾頁

跳至