跳至

首頁
12345...28

尾頁

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 cole_bubibu 於 10-1-25 00:13 發表

me too...校車...學校仲要幫我搵街車呀

你巳經問佐學校啦...我仲未tim...

大宅

好媽媽勳章

Hello 各位!!

我囡囡係 下午 A 組

日後大家多 D 交流囉!!

男爵府

我囡是下午B組

別墅

My son also gets the offer of PM Class. However, my son's sleeping time is 1:00 - 4:00pm. Should I change my son's sleeping habit or look for our kindergarten for AM class? Really not much choice now...all are in the waiting list.

男爵府

好媽媽勳章

hi 大家好

我囡囡係上午咩早要返屋企望下先

別墅

hihi,

我個女都係下午b組.

水晶宮

原帖由 lcycindy 於 10-1-26 13:08 發表
My son also gets the offer of PM Class. However, my son's sleeping time is 1:00 - 4:00pm. Should I change my son's sleeping habit or look for our kindergarten for AM class? Really not much choice now. ...

通常下午都係小朋友睡眠時間, 不過依家搵其他學校上午應該都幾難.
所以我都係等我個囝慢慢習慣吓啦, 我識好多朋友讀下午班嘅都話冇咩問題.
依家最緊要佢返學開開心心就得啦...

大宅

好媽媽勳章

等我做個統計啦! ...
資料未齊的請自行填補 ~~
(若有錯誤, 不好意思, 請代為更改 )

login 出世月份 上午/下午 組別 仔/囡
-----------------------------------------------------
raymondeva 0708 下 A 囡囡
孔太 ww ?? 上 B 囡囡
bingsugar ?? 下 B ??
yuyu.c ?? 下 B 仔仔
stevepen ?? 上 ?? ??
cole_bubibu ?? 下 B 仔仔
DanielEng ?? 上 A 仔仔
bbvenkel ?? 下 A 仔仔
ahbebe88 ?? 下 B 囡囡
lcycindy ?? 下 ?? 仔仔
Carol878 ?? 上 ?? 囡囡
oohhzz ?? 下 B 囡囡

水晶宮

我都update 吓先

-----------------------------------------------------
bingsugar ?? 下 B ??
yuyu.c 0709 下 B 仔仔
lcycindy ?? 下 ?? 仔仔

水晶宮

原來好多下午班喎..

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我都又 up 吓先

Carol878 ?? 上 ?? 囡囡bbvenkel ?? 下 A 仔仔
bingsugar 0702 下 B 囡囡yuyu.c 0709 下 B 仔仔
lycindy ?? 下 ?? 仔仔

複式洋房

我個仔都係下午A 0705

原帖由 bingsugar 於 10-1-27 16:41 發表
我都又 up 吓先

DanielEng ?? 上 A 仔 ...

別墅

stevepen 0711 上 A 仔仔
Carol878 ?? 上 ?? 囡囡bb venkel ?? 下 A 仔仔
bingsugar 0702 下 B 囡囡yuyu.c 0709 下 B 仔仔

大宅

好媽媽勳章

係喎! 下午班佔多數. 男女均等啊!!

遲 D 一齊返學做同學仔 lu ~~

其實 阿女 返幼稚園 頭幾日分組, 可以准許一位家長陪同, 我真係好想知阿女係學校的情況會係點.

但我又係在職媽咪! 如果阿女係 上午班, 咁都可以請半日假嘛!

可是依架係下午班, 1點半就返學, 如果只請下午假, 又真係趕唔到返嚟, 請全日又覺浪費. (請 1 day 只為嗰 1個小時 真係 唔太值喎! )

你哋係咪都會陪小朋友返頭幾日學呀?

大宅

好媽媽勳章

Hi Stevepen!

嘩! 你個仔仔 係細B 喎! 好叻仔啊! 入到上午班 interview 時表現一定好好嘞 !

原帖由 stevepen 於 10-1-27 17:28 發表
孔太 ww ?? ...

大宅

好媽媽勳章

等我整理下先 ~~
------------------------------------------------------
bingsugar 0702 下 B 囡囡
馬騮媽媽 0705 下 A 仔仔

男爵府

好媽媽勳章

請問各位媽媽你們有宗教分嗎?

大宅

好媽媽勳章

我無啊!! 無信任何宗教架.

原帖由 rainrain613 於 10-1-27 18:21 發表
請問各位媽媽你們有宗教分嗎?

水晶宮

我係屯門返工, 頭兩日一個鐘係返3:30pm, 所以請下午假同佢返一個鐘, 我同baba應該會一人一日去睇佢返學, 第3日都好似係返一個鐘, 我都要睇吓有冇人幫我湊佢, 如果冇, 我都會請半日假去湊佢返學放學.
返而之後一個星期返兩個鐘先麻煩, 應該要揾人湊佢返學放學, 因為應該都搭唔到校車.

別墅

等我整理下先 ~~
------------------------------------------------------
bbvenkel 0711 下 A 仔仔
bingsugar 0702 下 B 囡囡