自由講場

跳至

首頁
34567...12

尾頁

子爵府

原帖由 ken000283 於 10-1-22 01:05 發表

"撚手小菜" 呢四個字可能幫到你.

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

複式洋房

出賣香港踢走保皇黨,支持五區公投

禁止訪問

翡翠宮

好媽媽勳章

原帖由 lok1503 於 10-1-22 00:10 發表

me too...

雖然唔 buy 社民連既手法. 但我哩 1 票 係 投普選, 最好公民黨係我哩區...

..... 可惜, 好似長毛係我果區..
咁多次我未投過長毛, 今次依票...... 係投普選o既....

同 廢除功能組別 ......
07/08 過o左... 容乜易 到 2107 /2108 都重俾佢地拖緊o架 ??? 當然我無可能睇到啦...

伯爵府

唉! 佢地攪到香港人非黑即白,我支持普選,但好討厭佢地

原帖由 babyhorus 於 10-1-22 00:54 發表
我支持普選, 但唔想支持o個班影衰哂香港人既黑社會社民聯, 呢場戲又俾長毛同黃生搞到似做show,

禁止訪問

侯爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 親子達人勳章 畀面勳章

無錯, 仲要成日用0的侮辱性字眼形容建制派,
真係令人好反感~
我對事不對派的, 只要係好野都會支持,
五區公投, 有咩意義?
原帖由 88muimui 於 10-1-22 10:55 發表
唉! 佢地攪到香港人非黑即白,我支持普選,但好討厭佢地

翡翠宮

貢獻勳章 BK猜猜猜慶中秋 +5熱血勳章

原帖由 kiukiudaddy 於 10-1-21 22:47 發表
我好憎社民連三子的激烈的作風,但正如長毛今日所講,我地投票唔係投俾佢,係為自己嘅「良知」而投票,真係好有道理,我唔鐘意大舊﹝我在新界西,早兩年區議會佢同民建聯爭議席我都係投白票),但今次公投我仍只有投俾佢。
「良知」今 ...

我都係咁諗

不過如果係區議會佢同民建聯爭議席, 我會投比佢而唔係白票 law. 情願佢當選都好過比民建聯選到:lol 兩害取其輕 ma

男爵府

開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我好支持公投,但我好憎黃x民,我係投佢ga,都唔知點算,我好想佢out,有無第二個公民黨比我投呀?

禁止訪問

翡翠宮

原帖由 roccomami 於 10-1-22 00:34 發表
我睇唔到普選會比現在好,人材有咩。民主黨上到位香港一定會好,我冇信心。如果比我揀社民聯最好消失,佢令香港民主黨更加混亂更加不團結。令現今時下青少年用激來表達一齊,簡直文化倒退。家和萬事興、家嘈屋閉無日安寧,家(h ...

放一百個心啦, 到有真普選之時, 唔少現在泛民的支持者都無需再靠投佢地票黎表示爭取普選的決心:loveliness: , 仲洗投比佢地咩:lol

翡翠宮

原帖由 choleliu 於 10-1-22 11:20 發表
我好支持公投,但我好憎黃x民,我係投佢ga,都唔知點算,我好想佢out,有無第二個公民黨比我投呀?

咁你記住今次係投議題, 唔係投個人 佢地亦唔會咁白痴, 以為 d 票係投比佢個人的 :loveliness:

公爵府

我正係支持佢地5個即刻請辭 不過唔會再選佢地

翡翠宮

原帖由 我想生三個 於 10-1-22 11:11 發表
...
所以,伊加舉行既公投根本無法律效力。

都無人話佢係公投:loveliness:

係變相公投之 ma, 當然係無法律效力啦.

不過既然係無 無法律效力, 又何來違反基本法呢? 唔通中共心中係認為呢個 變相公投 即係有 法律效力 ge 公投
係又好 law

正苦都話只係視之為補選 law:loveliness:

禁止訪問

男爵府

回覆 33# vlovemony 的文章

講得好!正正是我的心聲。

要知道真正愛國是要令國家進步,盲目附和政府,事事逆來順受,只會令社會退步。市民應該時刻保持清醒,勇於挑戰政府不是之處,才會起激勵的作用。

anyway, 那些保皇黨,及那些口口聲聲說討厭人搞事的市民,你們真的愛香港,愛國家嗎?

子爵府

2024年龍年勳章

我唔覺lee 個係公投...只你有人resign, 我地要再投咩人負責佢地個位而已...

我唔多識政治....只係想香港繁榮, 人人有工開, 人飯食....

但個班"長毛", "旭民" 有無比意見攪好HK呢 ? 開會只係攪事? 為了返對而返對?....lee 班人係咩人選佢地出黎呢? 過去一年, 佢地做左D咩呢? i'm queries...

禁止訪問

男爵府

醒目開學勳章

用咩野手段, 理唔理智......其實都係被人逼出黎。

原帖由 G-Ma 於 10-1-21 21:59 發表
我個人覺得香港人愈係用呢D手段, 中央就愈係唔會放權, 反而愈理智愈理性, 中央先有機會妥協.

首頁
34567...12

尾頁

跳至