自由講場

跳至

首頁
45678...12

尾頁

別墅

廢除功能組別 支持真普選

伯爵府

如果只係兩害取其輕我只會投白票, 起碼有一步步向前行.

君不見台灣例子, 民進黨上埸後付化更快更壞, 台灣而家你羨慕否?

其實香港市民最慘係無得簡, 左面係垃圾, 右面係爛橙, 前面淨識齋up, 後面淨識拖拉.....

原帖由 chan803 於 10-1-22 11:19 發表

我都係咁諗

不過如果係區議會佢同民建聯爭議席, 我會投比佢而唔係白票 law. 情願佢當選都好過比民建聯選到:lol 兩害取其輕 ma

男爵府

畀面勳章

無錯...我地真係無得簡...

原帖由 circleda 於 10-1-22 12:19 發表

君不見台灣例子, 民進黨上埸後付化更快更壞, 台灣而家你羨慕否?

其實香港市民最慘係無得簡, 左面係垃圾, 右面係爛橙, 前面淨識齋up, 後面淨識拖拉.....

...

男爵府

原帖由 circleda 於 2010-1-22 12:19 發表

係呀,你講得好啱!!但凡做人做事好,要循序漸進.我唔想香港好似台灣咁.

...

男爵府

原帖由 circleda 於 2010-1-22 12:19 發表

...

係呀,你講得好啱!!但凡做人做事好,要循序漸進.我唔想香港好似台灣咁.

珍珠宮

有「營」勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都唔like長毛郁民.但如果我區有佢哋我都會投。
我未必選到最支持嗰位。但都好過選個完全1000%不代表我意願的民x聯

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 imconfusing 於 10-1-22 12:38 發表
我都唔like長毛郁民.但如果我區有佢哋我都會投。
我未必選到最支持嗰位。但都好過選個完全1000%不代表我意願的民x聯
agree~如果長毛郁民同民x聯2選1我都一定會選番長毛郁民.......民x聯<<打死都唔會選

公爵府

2018父親節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

唔好 再玩野la,將納稅人啲錢黎玩。

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

原帖由 ken000283 於 10-1-22 01:05 AM 發表

"撚手小菜" 呢四個字可能幫到你.

很合用

民建聯和功能組別果班人正X樣
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

等待驗證會員

浪費納稅人嘅錢去做show:;pppp: 綜緩户最like佢地,大家唔記係邊D議員搞到咁多big6人嚟,搞到上法庭,係邊D議員大大聲話要加綜緩,連要居港7年先有資格申請綜緩嘅法例都教big6人去挑戰,尼D咁嘅所謂民主議員,早抖啦:;pppp: 有本事自己比錢出嚟補選,做乜要浪費納稅人嘅錢:;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp:

複式洋房

我唔覺浪費立稅人金錢...

浪費得過有 d 議員,又唔開會,又唔發言,又唔質詢。有 d 講個名出黎都唔知係議員。你無心做就唔好霸住個位啦。

不過我明,佢地要做橡皮圖章,政府有咩政策佢地就幫手通過。

原帖由 csnkennis 於 10-1-22 13:24 發表
唔好 再玩野la,將納稅人啲錢黎玩。
================================ 未得本人同意,請勿轉載本人所發表的文章、回應及意見。

禁止訪問

等待驗證會員

原帖由 ken000283 於 10-1-22 13:58 發表

你把口真系好野! 可以扯到咁遠, 公投又關綜援同大陸人事 .

乜好驚我提醒D選民咩 :;pppp: :;pppp: :;pppp:

複式洋房

佢地成日講 d terms,咩 "循序漸進"﹑"符合香港情況",呢 d 根本係虛無縹緲既野。佢地就係想拖。

原帖由 jolo 於 10-1-22 10:49 發表

..... 可惜, 好似長毛係我果區..
咁多次我未投過長毛, 今次依票...... 係投普選o既....

同 廢除功能組別 ......
07/08 過o左... 容乜易 到 2107 /2108 都重俾佢地拖緊o架 ? ...
================================ 未得本人同意,請勿轉載本人所發表的文章、回應及意見。

子爵府

醒目開學勳章

原帖由 i1010 於 10-1-21 15:38 發表
我本人是支持五區公投的(唔支持的亦有你地的自由)
希望各位家長可為子女的將來
爭取一人一票支持
唔好再俾保皇黨和地產商和無能的特.
隻手遮天啦 ...

兩者都唔選, 投白票. 如果冇政黨背景都會考慮.
(最討厭社民X)

男爵府

好媽媽勳章

中共二大口號 曾列七大黨章

http://news.mingpao.com/20100122/gaa2.htm

質疑「罪證」合法性

老幹部聯署促重審

【明報專訊】多名中共老幹部聯署公開信,對劉曉波定罪的合法性提出質疑,呼籲當局重新審查。信中提及,法院判決書中指劉曉波意圖「建立中華聯邦共和國」,其實是中共二大時提出的口號,並寫入1945年中共七大時通過的黨章,現在卻用以作為「煽動顛覆國家政權」的罪證,「把黨和國家的老一代領導人置於何地?」

中共二大口號 曾列七大黨章

自由亞洲電台報道,聯署者包括《人民日報》前社長胡績偉、新華社前副社長李普、新華社老記者戴煌、中國社科院榮譽學部委員何方,還有曾任前人大委員長萬里秘書的吳象,年齡都在80至90歲,聯署日期是1月13日。聯署信認為,有必要向現任領導建議,重新審查北京市法院關於劉曉波案定罪依據的合法性問題,如果法官違反憲法、不懂黨史,則嚴重損害國家和黨形象。

鮑彤﹕今人反動超蔣介石

前中共總書記趙紫陽的秘書鮑彤支持幾位老人的上書,「我認為胡績偉先生他們幾位根據了解的歷史,向後輩知識比較少、經驗比較差、很難避免對黨史不了解的這種人,重提歷史非常重要」。他還認為,「當年蔣介石都沒說毛澤東提聯邦是犯法,現在的人反動的程度超過蔣介石」。

禁止訪問

翡翠宮

好媽媽勳章

原帖由 polar 於 10-1-22 13:52 發表
浪費納稅人嘅錢去做show:;pppp: 綜緩户最like佢地,大家唔記係邊D議員搞到咁多big6人嚟,搞到上法庭,係邊D議員大大聲話要加綜緩,連要居港7年先有資格申請綜緩嘅法例都教big6人去挑戰,尼D咁嘅所謂民主議員,早抖啦:;pppp ...

係 ~~ 雖然我都好嬲佢o地幫班大食懶..
但 ~ 除o左自己做議員 可以 100%(唔計其他影響) 跟自己想法去做之外, 無其他人可以 跟自己 100% 諗法做法一樣...
所以, 如果要我揀班 民x聯、果班開會訓覺、出席率勁低只識聽話舉手o既咩.... 民 x 聯都曾經呃果班爭居留權o既人, 話會幫佢o地爭取啦....
我寧願揀長毛、公民黨... 起碼, 人o地真係做足功課, 有指出政府唔o岩o既地方....

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

大陸啲錢就要, 人就唔要......邊個立法, 邊個唔修改基本法, 唔好搞亂因果!

大宅

原帖由 BigBigB 於 10-1-22 14:05 發表
佢地成日講 d terms,咩 "循序漸進"﹑"符合香港情況",呢 d 根本係虛無縹緲既野。佢地就係想拖。

縹你上太空, 打過白鴒轉, 落番地球, 再稍作微調, 普選時間由2017改為2107...

首頁
45678...12

尾頁

跳至