夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

反反覆覆咁考慮過...真的想分開..只係結婚一年多,大家感情係淡到朋友都不如..

複式洋房

試下做d 拍拖時會做的事, 重拾感覺,
去下旅行增進感情, 重點係有冇小朋友?

禁止訪問

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 hwt168 於 10-1-24 13:48 發表
反反覆覆咁考慮過...真的想分開..只係結婚一年多,大家感情係淡到朋友都不如..

雙方有無第三者? 大家有多大? 一年就咁淡! 當初點解要結?

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

真係咁快.... 你諗番當初結婚讀誓辭時講過d咩? 再唔係, 快d攞你地當日結婚o既相, video睇睇, 考慮清楚先啦.

別墅

最緊要係有冇細路仔?如果有嘅話就要考慮吓啦!

複式洋房

樓主是否很年輕??

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我結婚就黎兩年, 老公一向都無情無趣, 每日佢又佢上網, 我又我睇電視tim, 感情依然不變, 想生仔tim.

樓主, 你的淡係咩意思, 點淡先?

一年多唔係好耐時間, 你哋為乜要結婚?

複式洋房

男爵府

你地拍拖冇几耐就結婚嗎?點解咁快冇感情?

大宅

樓主~我好明白你既感受~~~
我都係結左婚一年多~~~而家都決定左同C6離婚~~~我地之間並冇第三者~~係因為大家配合唔到大家既生活方式~~性格不合~~

可能大家睇我地會覺得婚姻好兒嬉~~
但係當我地做呢個決定既時候~~其實我地都好難受~~~樓主~你只要問一問自己~~如果往後既十年都係咁過~~~你能唔能夠接受呢????你自然就會有答案~當然~~你要諗清楚呢段婚姻係咪已經無法挽救~大家加油啦~~

大宅

點會咁兒嬉, 當中係唔係一定有d事發生左, anyway, 希望你2人作出任何決定時, 真係知自己係到做緊咩野.

洋房

是否生了小朋友的關係,感情被湊仔等煩瑣工作沖淡了, 大部分夫婦有了小朋友之後感情都可能會不如之前,要是因此而分開, 對小朋友是很不負責任的行為....
如果沒有小朋友, 及早抽身也不失為明智的決定, 我就洗濕左個頭(生了小朋友), 除非c6不忠 or 使用暴力 or 給0家用 不然感情不如朋友也沒辦法, 小孩子不能沒有爸爸。

子爵府

好媽媽勳章

你地結婚只係一年...咁快就想離婚...你而家既心情...可能無人明白...但係試諗下...你係咪仲愛佢...如果係愛佢...試下同佢傾下...感情既野...你唔去爭取...當然會掉淡...

[url=http://lilypie.com][img]

禁止訪問

大宅

去見下婚姻輔導, 可能有幫助呢?>.<

別墅

我3月結婚, 岩岩生完bb, 之前發生左d誤會
之前老公叫我搵過第二個男人… 佢話覺得好辛苦
仲叫我生完將bb俾佢媽媽, 唔好阻住我
但之前十一年既感情我真係放唔低
生完果陣係醫院見到佢, 我以為佢會變返以前咁
但返到屋企之後, 佢都係冷落我…
我唔知要俾幾多時間佢先可以,
但都希望遲d佢會正常返… 我都唔知點解我地會攪成咁…
我都好傷心啊… 但又可以點呢…
人在做,天在看!
>>小三<<

大宅

回覆 5# pony媽媽 的文章

如果真係0家用,你會離婚嗎?

首頁

尾頁

跳至