婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

淨食止痛藥唔得架。
牙肉腫左, 即係發炎中。
最簡單有效的方法, 就係駛少少錢, 睇牙醫啦!
如果只係牙肉發炎, 牙醫會幫你洗一洗發炎的地方, 再開d消炎藥你食, 食1日藥都已經唔會咁痛, 2日都差不多好返了。

你唔去睇, 試呢樣試個樣方法, 試得來都痛得3-5-7日啦, 何必呢!

水晶宮

畀面勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

up 88 : 如果你忍到痛, 刷完牙用埋溂口水, 初時會好痛, 之後就麻木啦. 用完真係無咁痛咁.

我放工啦,你再咁痛就食止痛葯啦, 起碼今晚可以有個好覺瞓.

原帖由 up88 於 10-1-25 16:27 發表
今日飲咗兩杯雞骨草,好利尿架,攪到成日都急!去水腫真係一流!因去親都勁多!!
生日月, 開心過

水晶宮

我痛咗一個月啦 時痛時不痛.

請問咁樣去睇牙醫要大約幾錢呀 ?

原帖由 晴B媽 於 10-1-25 17:54 發表
淨食止痛藥唔得架。
牙肉腫左, 即係發炎中。
最簡單有效的方法, 就係駛少少錢, 睇牙醫啦!
如果只係牙肉發炎, 牙醫會幫你洗一洗發炎的地方, 再開d消炎藥你食, 食1日藥都已經唔會咁痛, 2日都差不多好返了。

你唔去睇, ...
生日月, 開心過

大宅

Having baby may also your problem, check before having any medicine. Be careful !!!

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原帖由 雪文 於 10-1-25 17:59 發表
我痛咗一個月啦 時痛時不痛.

請問咁樣去睇牙醫要大約幾錢呀 ?

我去d 連鎖集團的牙醫中心, 收$200. 呢個都係舊年的事。

珍珠宮

原帖由 miffy 於 10-1-25 17:28 發表
我有條藥方, 專醫牙肉腫, 去中藥店可代煲, 飲兩次包好.........我回家再post上來~~

p.s. 比食一個禮拜抗生素有效得多~~

咁勁,我諗住明天起身再係咁腫,腫到半邊臉都好似腫咗少少咁!摸落去都腫腫地,痛呀!明天去看西醫!

珍珠宮

原帖由 雪文 於 10-1-25 17:56 發表
up 88 : 如果你忍到痛, 刷完牙用埋溂口水, 初時會好痛, 之後就麻木啦. 用完真係無咁痛咁.

我放工啦,你再咁痛就食止痛葯啦, 起碼今晚可以有個好覺瞓.

...

唔該晒你呀,我剛食咗兩粒消炎藥,明天去看西醫,唔知會唔會扁桃線都發炎了!食豆腐都無力,都係只吃番白粥!!

禁止訪問

侯爵府

畀面勳章

我係荃灣一間涼茶店食18大元,朋友介紹 後來知道原來c6有係這間飲涼茶,先知好嘢 事關我c6唔鍾意睇e生&飲涼茶ka

ps. 海x堂50大元一盅ar:;pppp: :;pppp: :;pppp:

原帖由 up88 於 10-1-25 16:24 發表

點為之叫好平宜的,難道係惠康賣9.9一盒這種嗎??

珍珠宮

原帖由 miffy 於 10-1-25 21:11 發表
我都係腫得好勁果隻.........我以前次次腫親都去睇牙醫, 牙醫次次叫我剥牙, 我之前就係咁, 無喇喇剥走咗隻門牙, 次次腫親食親抗生素都食一個星期都唔好。

後來才發現是身體有問題, 才成日牙肉腫........所以睇中醫, ...

唔該晒你喎!我今早去了看醫生,醫生一看,話發炎腫晒囉,開咗消炎止痛同兩隻抗生素比我,吃了兩次,現在已好了很多,即感到牙肉已無再咁痛,有三日藥食,希望快快消腫,腫到今早係大細臉!脹晒呀陰功!
你這次去看牙醫都好慘喎,咁就無咗成牙!!!熱氣野真係少食為妙,唔敢啦,驚驚怕怕!!!

珍珠宮

原帖由 PW530 於 10-1-26 08:11 發表
我係荃灣一間涼茶店食18大元,朋友介紹 後來知道原來c6有係這間飲涼茶,先知好嘢 事關我c6唔鍾意睇e生&飲涼茶ka

ps. 海x堂50大元一盅ar:;pppp: :;pppp: :;pppp:

...

係呀,我遲些會落荃灣買野,請問間涼茶店係邊,如我經開都食吓先,咁平18元,係咪同出面一樣咁大??通常都係50元!!最平都要38啦!你居然18元!!!!!講比我知係邊呀,唔該晒你呀!

水晶宮

88 : 今日好D啦. 你睇普通科醫生嗎 ? 我哋睇牙醫的病假紙不接受.

如果我要去,要睇咗西醫再睇牙醫, 俾二份錢先搞掂.

原帖由 up88 於 10-1-26 17:00 發表

唔該晒你喎!我今早去了看醫生,醫生一看,話發炎腫晒囉,開咗消炎止痛同兩隻抗生素比我,吃了兩次,現在已好了很多,即感到牙肉已無再咁痛,有三日藥食,希望快快消腫,腫到今早係大細臉!脹晒呀陰功!
你這次去看牙醫都好慘喎 ...
生日月, 開心過

水晶宮

Thank you .

原帖由 miffy 於 10-1-25 21:11 發表
我都係腫得好勁果隻.........我以前次次腫親都去睇牙醫, 牙醫次次叫我剥牙, 我之前就係咁, 無喇喇剥走咗隻門牙, 次次腫親食親抗生素都食一個星期都唔好。

後來才發現是身體有問題, 才成日牙肉腫........所以睇中醫, ...
生日月, 開心過

水晶宮

咁好平wor.

我上次牙套脫咗, 去附近的牙醫粘返上去, 都收我 $350.-

原帖由 晴B媽 於 10-1-25 18:20 發表

我去d 連鎖集團的牙醫中心, 收$200. 呢個都係舊年的事。
生日月, 開心過

珍珠宮

原帖由 雪文 於 10-1-26 17:06 發表
88 : 今日好D啦. 你睇普通科醫生嗎 ? 我哋睇牙醫的病假紙不接受.

如果我要去,要睇咗西醫再睇牙醫, 俾二份錢先搞掂.

我去睇西醫囉!!!佢見我臉都有腫,一看就話,發晒炎喎,開咗好多藥比我,之前痛到只可吃白粥流質的食物,全部牙都發軟無力超痛,現在可以吃到面包了,太硬的就未得!

首頁

尾頁

跳至