影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

畀面勳章

Me 2mouth:

原帖由 ganbare 於 10-1-24 23:52 發表
係羅 ~ 我好喜歡小巧 , 重諗住佢冠軍

男爵府

不如比個香港人既賽果我地啦~~
我想知道香港個3甲~~~

男爵府

原帖由 Icy_babe 於 10-1-24 23:55 發表

同意

第日d咩姐選舉唔靚...又可以偷橋,

又打尖插d入隊...咁實靚啦...

我都勁勁勁同意...尤其今集同韓煒對唱嗰個好騎呢...今集嗰啲Yeah...Yeah...Yeah評批未講我都想講嫁喇! 好作狀~
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

伯爵府

畀面勳章

原帖由 小菲比 於 10-1-24 11:54 PM 發表
唉~~~~~好失望添~
我個人鐘意威煌~~~`

我都係呀!佢次次表現都好好,,好穩定

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

吓.....威煌無奬 個分表係邊到拎, 咁堅!

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

thx!
原帖由 ganbare 於 10-1-24 23:33 發表
冠軍王雯

亞軍何紫慧

季軍趙文
最進步大獎:林師傑

最佳演繹大獎:韓煒

網上最受歡迎歌手:許廷鏗
知足常樂 自得其樂 苦中作樂

男爵府

係LOR, 點解無威煌份?

男爵府

樓主點解咁快知既???
上次又話陳康健同李浩森比人out既....都唔係....
。。。。。。。。。。。

大宅

How can Mark Lui given out such a low mark? 60 marks ? Then, he can represent TVB to control the results.

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

超級巨聲其實係錄影定 , 有d 網友睇完最後一集 , 所以知道賽果了

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

原帖由 嗅屎忽 於 10-1-24 23:58 發表

我都勁勁勁同意...尤其今集同韓煒對唱嗰個好騎呢...今集嗰啲Yeah...Yeah...Yeah評批未講我都想講嫁喇! 好作狀~

一路睇我已經心諗呢2條友好似high左野咁,又跳又dum地,以為自己好勁咁,仲要係咁yeah都唔知佢地yeah乜春!
d評判講得好,真係當頭棒喝! 等佢地懶勁呀拿!

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

(copy form 網友)
剛剛從 T V B 睇完超級巨聲冠軍賽返屋企

今晚進入8強一共8位歌手
分別係劉威煌 ,鄧小巧,何紫慧,王雯,趙文,林師傑,韓煒,王嘉儀

上集主持張繼聰和金剛

今次主持張繼聰,森美和曹格

首先由曹格帶8位歌手一齊唱歌

上次最高分是王雯,最低分係王嘉儀

由最低分唱第一,最高分唱最後

因為呢集係計埋上集既分數再入三甲再比賽

評判有趙曾熹,雷頌德,陳潔靈,倫永亮,原本重有李泉

但因為李泉大哥入了醫院,所以請了另一個大陸人做評判

無記錯王嘉儀係唱第一個

其實評判對佢表演都ok,可惜係佢上次太低分

所以二集加埋分數都唔夠高

跟住鄧小巧亦唱到應有水準,但二集加埋分數仍然唔夠高

韓煒上集雖然高分,但呢集竟然俾大陸評判批評唱得唔夠好

所以分數拉低了入唔到三甲

劉威煌呢集亦發揮到水準,可惜佢上集太低分

上集劉威煌唱(皇妃)被評判批評雖然唱到青根都現埋

但同簫敬騰仍有一大段距離,唱唔到果種味道出黎

所以二集加埋分數仍然唔夠高,入唔到三甲

另外每位參賽者表現前都會訪問佢屋企人

林師傑父母係佢出場前趕到

林師傑媽媽剛剛係機場趕到支持佢

令到林師傑突然好激動

林師傑係唱之前巳經話死喇

結果一開始林師傑有幾句歌詞巳漏了

一唱完佢不停講sorry,sorry

而佢亦非常自責自己唱得咁差

要Ms Chan Chan 安慰佢

至於趙文竟然唱出了超高水準,所以大陸人入三甲係抵人地得

連雷頌德都忍唔住問趙文,佢究竟學了幾多年唱歌

跟住雷頌德話,唱歌其實除了天份之外,後天努力亦非常重要

雷頌德話趙文有既努力佢係香港班參賽者身上感覺唔到

二集加埋分數第二高,順利入到三甲

至於何紫慧亦發揮了應有水準,因為上集佢都高分

所以二集加埋分數香港歌手中最高,入到三甲

王雯表現亦一如以往有穩定水準

雖然倫永亮批評王雯呢集表現唔夠之前好

但其他評判俾好高分,連雷頌德都話佢唱得OK呀

所以二集加埋分數最高,入到三甲

跟住王雯,何紫慧,趙文爭冠亞季軍

佢地要用unplugged唱自選歌

結果就出事

何紫慧唱unplugged好明顯比之前差

至於趙文重大件事,唱 love is over

一入巳唱低咗key,結果失了水準

評判問佢係咪入錯key,佢話根本無諗到會入到三甲

所以非常激動,到評判同主持要求他清唱幾句

趙文又再一次發揮到超水準

令到全場拍爛手掌,可惜巳挽回唔到

反而到王雯果陣,雖然唱unplugged會有影響

但佢表現出一貫穩定水準.

評判對佢表演最滿意

評判趙曾熹話何紫慧唱unplugged揀果首王苑之既歌難度太高

變咗兩頭唔到岸

雷頌德話香港樂壇近年之所以無巨星出現

係因為而家80後香港人太自我

鍾意唱咩就唱咩,完全唔肯好俾心機去下苦工

雖然有天份,但唔肯努力一樣無用

相反大陸參賽者個個都睇得出真係下過好多好多苦工

所以賽果至會咁樣

其實王雯同何紫慧分數只差一分

王雯二集加埋分數 166.5

何紫慧二集加埋分數 165.5

大宅

More fair, 王雯really very good singer, just listen her voice with high techic. 何紫慧 also good at her age. I accept the result.

琥珀宮

拖左成半年,已經冇恆心睇勒。

男爵府

夾硬要加D大陸選手入嚟, 好似無咁幫助香港樂壇搵巨星既原意.

男爵府

陳康健同李浩森去左邊????
。。。。。。。。。。。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

多謝你提供的資料, 十分詳細!
原帖由 ganbare 於 10-1-25 00:11 發表
(copy form 網友)
剛剛從 T V B 睇完超級巨聲冠軍賽返屋企

今晚進入8強一共8位歌手
分別係劉威煌 ,鄧小巧,何紫慧,王雯,趙文,林師傑,韓煒,王嘉儀

上集主持張繼聰和金剛

今次主持張繼聰,森美和曹格

首先由曹格帶8 ...

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

其實已經對呢個節目好膩,而家爆左結果出黎仲好,可以乾脆唔睇.
唔知幾時開始我愛上左睇atv星光大道,佢地個節目warm好多,成班人真係好似幾friend咁. 呢樣野我響巨星就睇唔到喇.

男爵府

原帖由 gion 於 10-1-25 00:19 發表
其實已經對呢個節目好膩,而家爆左結果出黎仲好,可以乾脆唔睇.
唔知幾時開始我愛上左睇atv星光大道,佢地個節目warm好多,成班人真係好似幾friend咁. 呢樣野我響巨星就睇唔到喇. ...

我未睇過atv星光大道..真係要轉台先得..

男爵府

原帖由 cathycheng131 於 10-1-25 00:21 發表

我未睇過atv星光大道..真係要轉台先得..
我都睇過2集....
不合我口味....不過個羅力威都幾好...可惜亞視咁快又第2輯....怪怪咁...........
。。。。。。。。。。。

首頁

尾頁

跳至