跳至

首頁

尾頁

大宅

我要9號睇產檢先知預產期呀
原帖由 Fox1111 於 10-2-1 17:19 發表
釘釘,我今次睇呢個普通醫生有寫埋預產日俾我呀,不過就無葉酸同維他命,我只係自己去萬記買GNC 葉酸食,星期五要問個婦產科醫生先得

casllsac, 我同妳紅綠顏色一樣,妳中喇,congratulations ...

大宅

babycatcat~~~你唔好咁擔心啦~~~
其實你用左棒棒check未?
我都係d32用棒棒check到﹐已經好深色﹐而且仲要唔係用晨尿。

大宅

好媽媽勳章

原帖由 pugpug88 於 10-2-1 22:33 發表
HI~~我報到先, 我今日去醫生到confirm咗啦, 好開心呀!!

hihihi~~~終於o係度見到你喇~~^^
恭喜哂~~~~!!!

大宅

好媽媽勳章

原帖由 casllsac 於 10-2-1 19:21 發表

放心啦!我之前都好似你咁,慢慢紅綠d就會加深,我買屈記個隻好似叫準快易都check到有線!

我買左clearblue~~聽日check!!
希望check到深色d啦

大宅

好媽媽勳章

原帖由 Fox1111 於 10-2-1 22:41 發表
babycatcat, 我 day 34 去診所 confirm , day 32 我估都應該Ok

睇埋聽日,,希望紅綠d都深d,
星期三都應該會去試下,,
一早起身唔去vv,,去到診所可能會明顯d掛:lol

大宅

好媽媽勳章

原帖由 釘釘 於 10-2-1 22:48 發表
我都係等綠D有50%先去診所驗呀

你今日day幾??
希望大家都一切順利呀~

大宅

好媽媽勳章

原帖由 Tiger_Baby_G 於 10-2-1 22:57 發表
Hello~ 我黎報到架! 大家多多指教呢!
我Last M 27/12,
27/1去私家醫生confirm,
預產期係3/10(天秤B)
1/2去左母嬰健康院登記(屯門醫院生),
Book左10/2就做第一次產檢, 同日會做埋私家產檢

第一胎有好多疑問呢!

...

hihihi~~~
我都係咩都唔知
希望全部過關啦,,
你book d產檢都好快排到喎!!
恭喜哂呀~~

大宅

好媽媽勳章

今日day31,,,體溫36.95
終於第一次用clearblue喇
我諗住聽日照去confirm喇~~^^

複式洋房

原帖由 釘釘 於 1-2-2010 11:38 PM 發表
我要9號睇產檢先知預產期呀

我約左2月10號見doctor, 唔知到時可唔可以照到閃閃呢? 我係1月8號紅d深粗, 今朝再用綠d check, 見到test line深粗過control line la....

複式洋房

原帖由 babycatcat 於 10-2-2 07:48 發表
今日day31,,,體溫36.95
終於第一次用clearblue喇
我諗住聽日照去confirm喇~~^^

放心啦, 證據確實.

子爵府

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 畀面勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章

babycatcat, 可以放心啲喇,等再confirm 埋就ok 喇

Tiger_Baby_G, 嘩,點解妳啲期咁快喇,我打咗去健康院book,佢話要到 12 weeks 先做第一次產檢,而家book 咗 25/3, 再打去book oscar ,佢而家都幫我hold 咗 25/3 , 佢話叫我去做oscar 前再去產檢照ultrasound ,confirm 咗個 weeks 數如果有出入就要打返去改oscar 期
我係咪啲步驟做錯哂呢,佢話我今個星期五去照都未必照到,佢話weeks 數太細,咁我應該點做呢

大宅

好媽媽勳章

原帖由 Fox1111 於 10-2-2 09:59 發表
babycatcat, 可以放心啲喇,等再confirm 埋就ok 喇

Tiger_Baby_G, 嘩,點解妳啲期咁快喇,我打咗去健康院book,佢話要到 12 weeks 先做第一次產檢,而家book 咗 25/3, 再打去book oscar ,佢而家都幫我hold 咗 25/3 , 佢 ...

我想問oscar & ultrasond 係咩黎?

子爵府

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 畀面勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章

原帖由 babycatcat 於 10-2-2 11:40 發表

我想問oscar & ultrasond 係咩黎?

oscar 係唐氏綜合症檢查,ultrasound 係超聲波呀

大宅

名字 預產期 第幾胎
cycream 10月7日 第二胎
netnetmammy 10月2日 第一胎k.k206 10月3日(自己計)第二胎
Starry2010 10月3日(自己計)第二胎
Fox1111 10月5日 第一胎
LamBoB 9月30日/10月1日第一胎

各位報到咗既媽咪,恭喜晒! 請你地update自己d information落以上個list啦! thank you!!

大宅

原帖由 Fox1111 於 10-2-2 09:59 發表

Tiger_Baby_G, 嘩,點解妳啲期咁快喇,我打咗去健康院book,佢話要到 12 weeks 先做第一次產檢,而家book 咗 25/3, 再打去book oscar ,佢而家都幫我hold 咗 25/3 , 佢 ...

我都係星期五第一次去c+照, 要照到個胎l囊, 唔係可能係宮外孕. 6星期大之後先會照到心跳, 所以有d人7,8個weeks先第一次照. 我因為7號出trip, 所有星期五就照一次, make sure個胎囊正常, 之後返黎會再照一次!

複式洋房

原帖由 cycream 於 10-2-2 12:24 發表

我都係星期五第一次去c+照, 要照到個胎l囊, 唔係可能係宮外孕. 6星期大之後先會照到心跳, 所以有d人7,8個weeks先第一次照. 我因為7號出trip, 所有星期五就照一次, make sure個胎囊正常, 之後返黎會再照一次! ...

Cycream,

我岩岩約佐OSCAR 22/03照, 另外下星期四照心跳. 你出差自己小心保重.

大宅

6個幾星期照唔照到心跳呀

複式洋房

原帖由 釘釘 於 10-2-2 13:56 發表
6個幾星期照唔照到心跳呀

到時6W5, 希望見得到啦! 你諗住幾時照呀?

子爵府

cycream ,我係星期五去覆診個子宮肌瘤,順便同埋呢個婦產科醫生講,我都唔知到時有無嘢睇,真係好心急,妳出差要小心啲呀

大宅

好媽媽勳章

原帖由 cycream 於 10-2-2 12:24 發表

我都係星期五第一次去c+照, 要照到個胎l囊, 唔係可能係宮外孕. 6星期大之後先會照到心跳, 所以有d人7,8個weeks先第一次照. 我因為7號出trip, 所有星期五就照一次, make sure個胎囊正常, 之後返黎會再照一次! ...

想問下你地照超聲波大約幾錢?
同埋佢會唔會印張相俾你?

首頁

尾頁

跳至