跳至

首頁

尾頁
casllsac 該用戶已被刪除

大宅

好媽媽勳章

原帖由 casllsac 於 10-2-1 16:47 發表

hi,babycatcat,好開心係呢到見到你,yeah! 我仲未去醫生到check,last m 27/12,今日紅綠d,我諗下星期先去醫生度check.http://f20.yahoofs.com/hkblog/H3ExXmuLHxmhAwBb6Ii__DOT___1/blog/ap_20100...

見到你張相,我有d擔心自己tim,
我紅d深過你,尋晚day29有90%
但今早綠d都係10%
唔知有冇問題呢....
其他姊妹ge紅綠d又係點?可以分享一下嗎?

子爵府

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 畀面勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章

釘釘,我今次睇呢個普通醫生有寫埋預產日俾我呀,不過就無葉酸同維他命,我只係自己去萬記買GNC 葉酸食,星期五要問個婦產科醫生先得

casllsac, 我同妳紅綠顏色一樣,妳中喇,congratulations

複式洋房

原帖由 babycatcat 於 10-2-1 16:54 發表

見到你張相,我有d擔心自己tim,
我紅d深過你,尋晚day29有90%
但今早綠d都係10%
唔知有冇問題呢....
其他姊妹ge紅綠d又係點?可以分享一下嗎?

如果担心, 最好验血液里的HCG, 因为浅色可能太早期, 也可能须要塞安胎芍呢.

祝好孕

大宅

原帖由 Fox1111 於 10-2-1 16:23 發表
經babycatcat 妳一提,我即刻上網預約咗做 oscar ,而家佢地 call back confirm booking

上星期book威院oscar,佢地竟然話我太早,未開10月生既file,叫我唔好咁緊張,遲d才book,都真係唔明點解唔俾book???

子爵府

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 畀面勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章

casllsac, 我12/28 last m , 12/1 好似係深粗,預產期暫時係4/5 ,遲妳一日呀,都好啱架喇

cycream ,唔係啩,我上網book咗,要等佢覆,要3, 4日先覆呀,我仲要打錯名,打去又無人聽,唯有等佢call back
唔咁早book,會唔會無位架,定係佢想迫我地去私家睇,雖然價錢都係一樣

大宅

好媽媽勳章

我頭先收工去左九龍城間都幾大間ge診所問,
因為見佢裡面有婦產科.
本來想book星期日confirm,,
不過原來佢唔開..
跟住姑娘問我呢幾日得唔得,,
叫我book後日星期三 ,
我話下,,我驚check唔到喎..到時係day32
因為我應該o岩o岩有ja,CHECK到好淺線
佢又問d幾時lat m,&幾時排排卵 &dodo日子
之後佢o係度計,,
話其實有左兩weeks都check到
only驗尿就$200,,
如果到時驗尿唔夠深色,可以揀陰超,
用支棒入去照會照到,
不過就$500診金+$400陰超
我問左起碼4,5次真係會check到ga?
佢都話ok,
我都照book驗尿先,,你地覺得點呢??

大宅

好媽媽勳章

原帖由 casllsac 於 10-2-1 17:21 發表

唔係喎!我張紅d左手邊個條線先係檢測線喎!直頭紅到變黑咁滯,同埋我早過你m期應該過多幾日你先會有咁深,唔駛擔心!

下,,,係喎,,我發緊夢tim
我都好想快d好似你咁ar,,
宜家仲係好淺色.,,
唔知2日後會唔會已經明顯好多呢?

大宅

好媽媽勳章

原帖由 Fox1111 於 10-2-1 17:19 發表
釘釘,我今次睇呢個普通醫生有寫埋預產日俾我呀,不過就無葉酸同維他命,我只係自己去萬記買GNC 葉酸食,星期五要問個婦產科醫生先得

casllsac, 我同妳紅綠顏色一樣,妳中喇,congratulations ...

FOX1111,,我想問你係DAY幾去confirm ga???

大宅

好媽媽勳章

今日day30 check的紅綠d:

兩日後診驗尿唔知可唔可以confirm呢

大宅

HI~~我報到先, 我今日去醫生到confirm咗啦, 好開心呀!!

子爵府

babycatcat, 我 day 34 去診所 confirm , day 32 我估都應該Ok

子爵府

pugpug88, congratulations 呀

大宅

我都係等綠D有50%先去診所驗呀

大宅

原帖由 casllsac 於 10-2-1 16:47 發表

hi,babycatcat,好開心係呢到見到你,yeah! 我仲未去醫生到check,last m 27/12,今日紅綠d,我諗下星期先去醫生度check.http://f20.yahoofs.com/hkblog/H3ExXmuLHxmhAwBb6Ii__DOT___1/blog/ap_20100 ...

點解要用紅DCHECK, 紅D唔係淨CHECK排卵嗎??
CHECK有孕要用綠D CHECK??

大宅

新人報到~

Hello~ 我黎報到架! 大家多多指教呢!
我Last M 27/12,
27/1去私家醫生confirm,
預產期係3/10(天秤B)
1/2去左母嬰健康院登記(屯門醫院生),
Book左10/2就做第一次產檢, 同日會做埋私家產檢

第一胎有好多疑問呢!

想問下大家第一次產檢係唔係只係抽血同埋check下BB心跳同有冇宮外孕?

咁第二次產檢會係幾時? 同埋會check d咩架?

首頁

尾頁

跳至