跳至

首頁

尾頁

民房

真光、肖珍、生命都唔收,只有三育收了,有無人知三育好唔好?

複式洋房

我都好想知呀! 因為真光收了我仔仔讀下午班,而三育卻收了他讀上午班。但我們較想他讀上午班,所以會放棄真光選三育。其實未in真光時,對三育的校舍及老師的感覺己好好,而仔仔回家後亦時常說三育幼稚園。現在不用煩了,就讓他讀三育吧!順帶一提,我曾看過真光的視學報告,都不是寫得太好,但點解會有咁多人選呢?

大宅

畀面勳章

其實我囝囝萊恩都收左下午,但我都決定俾囝囝讀三育,因為收左上午班同埋近屋企

三育有好多活動都係星期日搞架,咁家長就可以一齊去,唔使另外再請假,同埋面試同交留位果陣我都覺得D老師好細心

大宅

好媽媽勳章

我大囡讀緊三育k1,我覺得幾好,老師都幾有愛心~! 開學第一個星期(計埋頭二日返一小時),老師己記得全班同學仔名,好有心機~!到上學期完啦,岩岩家長日,同班主任傾計,先發現老師對學生好了解,分析學生好詳細,我想老師平時一定有用心對學生~!最重要係我個囡好開心,佢好中意返學,好中意老師!

民房

多謝晒你們給的意見,做父母的當然希望給最好子女。

子爵府

熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我個囡今年係三育k1,讀得非常之開心!我覺得自己無揀錯~~
好師真係好有愛心&好細心!剛剛完結上學期家長日,更加知道老師對小朋友觀察入微!老細真係攞個心出嚟教小朋友!
至於點解個個都湧去真光,我未讀過,真係唔知,個個都話佢程度夠深(好多mama至愛),但聽聞期實e家轉咗學券制,d課程都己經唔同咗以前!但可能lee間始終都label咗係元朗名校,所以一定有唔少捧場mama!

大宅

好媽媽勳章

原帖由 cathy_1118 於 10-1-27 13:02 發表
我個囡今年係三育k1,讀得非常之開心!我覺得自己無揀錯~~
好師真係好有愛心&好細心!剛剛完結上學期家長日,更加知道老師對小朋友觀察入微!老細真係攞個心出嚟教小朋友!
至於點解個個都湧去真光,我未讀過,真係唔知,個 ...

hi 卓珩媽媽
我係星星組雅喬媽咪呀~! 咁岩呀~

別墅

我個b今年都讀三育下午班啦..聽到你地d小朋友都讀得咁開心..我都放心晒....有無其他媽咪既小朋友今年都係收左下午班架...大家認識下都好呀..ha

大宅

畀面勳章

好似好少人揀三育咁ge....
我都想認識下黎緊入三育K1 ge家長同小朋友

大宅

我囡囡都係收左三育下午班~都決定比佢讀~:lol

子爵府

我大女都係上年9月插入k2~~都讀得好開心呀!!
所以細女都in左k1呀~~收左上午班~~
因大女係坐校車,所以我都好小接觸miss....但覺得大女返學學到野,又好鐘意學校~~都ok la!!
^0^

大宅

畀面勳章

原帖由 567 於 10-1-29 10:26 發表
我大女都係上年9月插入k2~~都讀得好開心呀!!
所以細女都in左k1呀~~收左上午班~~
因大女係坐校車,所以我都好小接觸miss....但覺得大女返學學到野,又好鐘意學校~~都ok la!! ...

我個仔都係上午呀,唔知有冇機會同你個女同班呢~

別墅

原帖由 yauyau412 於 10-1-29 08:47 發表
我囡囡都係收左三育下午班~都決定比佢讀~:lol

唔知到時會唔會同你個女做同班同學呢...

子爵府

原帖由 kathy622 於 10-1-29 12:27 發表

我個仔都係上午呀,唔知有冇機會同你個女同班呢~

哈~~唔知會唔會呢~~
係呢~~你地申請左學卷未呀??
^0^

男爵府

我個女都係收咗上午班!

別墅

未呀..係學校比定自己去拎架?
原帖由 567 於 10-1-30 12:00 發表

哈~~唔知會唔會呢~~

大宅

畀面勳章

原帖由 567 於 10-1-30 12:00 發表

哈~~唔知會唔會呢~~

拎左表返黎填好左,但未寄
不過可能叫c6拎去辦事處會快d~

大宅

畀面勳章

原帖由 MIMI6661 於 10-1-30 18:16 發表
未呀..係學校比定自己去拎架?

要自己拎架,可以係民政署、郵局果d地方拎表
或者去呢度print ,記得係10/11果個先啱~
[url=http://www.sfaa.gov.hk/tc/public/index.htm#pevs0910]http://www.sfaa.gov.hk/tc/public/index.htm#pevs0910[/url]

大宅

回覆 13# MIMI6661 的文章

同一班就好了:lol

別墅

原帖由 kathy622 於 10-1-31 17:11 發表

要自己拎架,可以係民政署、郵局果d地方拎表
或者去呢度print ,記得係10/11果個先啱~
http://www.sfaa.gov.hk/tc/public/index.htm#pevs0910

我重以為等學校通知我至申請tim..咁我聽日要去郵局拎份番黎填至得啦..thx你呵..~~

首頁

尾頁

跳至