跳至

首頁
23456...10

尾頁

複式洋房

不過話時話. 雖然我仔仔大過nick好多, 但係fb見你d相, 又覺得我個仔仲細粒過nick b呀..hahahha
係呀, 識多幾個, 第二時學校有乜野都可以互相提點嘛..^^

原帖由 VB04 於 10-1-30 12:22 發表
係呀。。。我吾想浪費他一年時間,早些讀書早些出身,我年紀大啦,吾想遲多年退休 (講笑)

可以有多幾個認識的,真好!!!

大宅

login 出世月份 二校上午/下午
------------------------------------------
adakitty 0710(仔) 上午
Rab b 0710 上午
Tangyiu 0707 (女) 上午
Cary714 0702(仔) 上午
bananabook 0701(仔) 上午
paakyin2010 上午
ching828 0703 上午
marviswong 0709 (女) 上午
longhoBma 0707 上午
paakyin2010 0709 上午

mikaboy 下午
babywhale 下午
Yen-Au 0707(仔) 下午
tongying 0709(仔) 下午
emi1y 0707(仔) 下午

login 出世月份 正校上午/下午
-----------------------------------------
3個白白豬 0708 上午
snowlok 0703 上午
kenneth1233 0701 上午
vb 0712 上午

ccmelody 下午
ck313 下午
ericalam28 0709 下午

子爵府

好媽媽勳章

我0個個係肥c大只je....

原帖由 snowlok 於 10-1-31 16:22 發表
不過話時話. 雖然我仔仔大過nick好多, 但係fb見你d相, 又覺得我個仔仲細粒過nick b呀..hahahha
係呀, 識多幾個, 第二時學校有乜野都可以互相提點嘛..^^

Hello everybody~~!

複式洋房

ogin 出世月份 二校上午/下午
------------------------------------------
adakitty 0710(仔) 上午
Rab b 0710 上午
Tangyiu 0707 (女) 上午
Cary714 0702(仔) 上午
bananabook 0701(仔) 上午
paakyin2010 上午
ching828 0703 上午
marviswong 0709 (女) 上午
longhoBma 0707 上午
paakyin2010 0709 上午

mikaboy 下午
babywhale 0703 (仔) 下午
Yen-Au 0707(仔) 下午
tongying 0709(仔) 下午
emi1y 0707(仔) 下午

login 出世月份 正校上午/下午
-----------------------------------------
3個白白豬 0708 上午
snowlok 0703 上午
kenneth1233 0701 上午
vb 0712 上午

ccmelody 下午
ck313 下午
ericalam28 0709 下午

大宅

想請問有無人知如果校服size唔啱有無得換同埋想買多套校服應點做?

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

原帖由 RABB 於 10-5-5 22:48 發表
想請問有無人知如果校服size唔啱有無得換同埋想買多套校服應點做?

有呀 , 唔啱攞埋張單一星期內去換.
如平時想買校服就去校務處到買.

p.s 天日天后誕放假

大宅

回覆 1# 三個白白豬 的文章

Thanks very much ar!!

大宅

各位,有無idea返學既白鞋可以喺邊度買?

別墅

你可以去"千色店" 2樓有一間專買小朋友鞋,佢地都有返學鞋架, 另外Dr. Kong 都有, 上年買2對重有d 折扣 (不過唔記得幾多折啦)

伯爵府

買白波鞋時 , 大家要留意 ....."全白波鞋"
連個牌子名都唔可以有顏色.(因見個有老 c 同家長講過)

黑鞋就黑色便可 , 漆皮都得.

複式洋房

合益廣場地下都有一間專係賣返學白波鞋同皮鞋!

原帖由 RABB 於 10-5-7 08:32 發表
各位,有無idea返學既白鞋可以喺邊度買?

大宅

回覆 1# snowlok 的文章

唔該晒各位!原來吉吉

複式洋房

請問有冇人會用舊書架?

伯爵府

原帖由 snowlok 於 10-5-11 13:47 發表
請問有冇人會用舊書架?

我都想執舊書用 , 但發現好多係堂上做左 , 例如 : 貼紙 , 油顏色 .....
而家焗買新mouth:

別墅

係囉! 細佬今年返 k1, 都用唔都哥哥d書,又係再買過。
校服就著到哥哥。

過兩日上午班去旅行啦, 希望到時好天啦 。
(雖然我係20號先去,但都希望唔需要改期)

複式洋房

我都知, 但係其實都唔係咁多頁, 我諗住要做既頁數睇下多唔多, 真係唔多的話我就會影印果頁, 因為我覺得好唔環保, 既然無改版, 其實真係可以再用! 我問左學校, 佢話可以整返去俾佢地睇睇先!!唔係慳果幾十蚊, 係真係好浪費!
你地點睇?
原帖由 三個白白豬 於 10-5-11 20:23 發表

我都想執舊書用 , 但發現好多係堂上做左 , 例如 : 貼紙 , 油顏色 .....
而家焗買新mouth:mouth:" />

別墅

唔好意思, 想問下有無媽咪去左上星期五既旅行 ??
可唔可以報下料呀!

伯爵府

原帖由 MikaBoy 於 10-5-12 15:29 發表
係囉! 細佬今年返 k1, 都用唔都哥哥d書,又係再買過。
校服就著到哥哥。

過兩日上午班去旅行啦, 希望到時好天啦 。
(雖然我係20號先去,但都希望唔需要改期) ...

用到一本 " 唱遊一百分"

伯爵府

原帖由 snowlok 於 10-5-13 18:41 發表
我都知, 但係其實都唔係咁多頁, 我諗住要做既頁數睇下多唔多, 真係唔多的話我就會影印果頁, 因為我覺得好唔環保, 既然無改版, 其實真係可以再用! 我問左學校, 佢話可以整返去俾佢地睇睇先!!唔係慳果幾十蚊, 係真係好 ...

係啦 , 真係好晒.
衰左 , 有d部分係貼紙黎架麻 , 如人人上堂有得貼 , 佢又冇就好慘咁

複式洋房

我以前見d貼紙係"可移貼", 我返去再研究下, 睇下我整唔整到靚靚, 再報告話你知:D

原帖由 三個白白豬 於 10-5-17 11:52 發表

係啦 , 真係好晒.
衰左 , 有d部分係貼紙黎架麻 , 如人人上堂有得貼 , 佢又冇就好慘咁

首頁
23456...10

尾頁

跳至