興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 小草 於 10-1-28 11:05 發表
仲有得送聖誕野咩
仲送左好多肥料呀
乜妳未試過一次過收百幾份禮物咩 ..... 淨 d 連 09' 嘅禮物都未拆呀
路遙知馬力,日久見人心!

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

現在已分高下,好明顯邊個係真正富豪啦
原帖由 hehalady 於 10-1-28 12:14 發表
真係 hom 家都咁富貴 gar 嘞 .... 富豪都係吔 3 舊幾嘅碎貨 jar

生活不單會有快樂  也一定會有痛苦
事情不單會有成功  也一定會有失敗
性格不單會有圓滿  也一定會有缺陷
戀愛不單會有甜蜜  也一定會有心酸
有時候  我們等的  並不是機會  而是釋懷
即使被祂原諒不一定足夠   有時你也得學習原諒自己

水晶宮

原帖由 pinkyhsy 於 10-1-28 11:40 發表
我之前已經有一批架啦, 剛剛種完而家又送一批.
我想種新年野架,點知佢又成日扣起朋友送比我d種子,收就收到好多呀,不過入到去得返幾個
肥料我都有好多呀! ...
咁妳去淋亨利 .... 等我執屎雞吖 .... 事關我淋豬淋狗都唔敢淋佢 .... 即係亞邊個係 x x 都不如

水晶宮

原帖由 JENNYSKY 於 10-1-28 11:47 發表
買多d,買多d
今個星期六就尾牙喇,下星期四立春喇~真係要辦年貨,買新衣,大掃除.:lol
如果唔係農場送 d 新年禮物,我都 feel 唔到就嚟過年 tim

珍珠宮

點解無送俾我o既?
原帖由 小草 於 10-1-28 11:05 發表
仲有得送聖誕野咩
仲送左好多肥料呀

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

無你咁多neighbour~
原帖由 hehalady 於 10-1-28 12:17 發表
乜妳未試過一次過收百幾份禮物咩 ..... 淨 d 連 09' 嘅禮物都未拆呀

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

新年既感覺只係...... 有假放
原帖由 hehalady 於 10-1-28 12:20 發表
如果唔係農場送 d 新年禮物,我都 feel 唔到就嚟過年 tim

珍珠宮

仲有...條街靜英英,同埋一袋二袋垃圾相條街度囉~~
原帖由 小草 於 10-1-28 12:44 發表

水晶宮

原帖由 3littlepigs 於 10-1-28 12:17 發表
妳 lo mo 點及得上鄉下隱形富豪 jet .... 生一個咕咕就一韃地 .... 生 3 個咕咕就淨袋 3 韃地 ......

耶 ~~~ 早 d 識搵呢條田路 ..... 娜媽嘅歷史就會改編 lar

水晶宮

原帖由 小草 於 10-1-28 12:41 發表
無你咁多neighbour~
非也 ..... 係我唔識收禮物啫

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

以前我都會買一套新紅底底 ,旺一旺佢,依家都無喇,衫今年都慳返,淨係買比仔
原帖由 3littlepigs 於 10-1-28 12:08 發表
去街衫。。平時都會買架啦~~ 我只買了新睡衣咋
錢多錢少,够吃就好。人醜人美,顺眼就好。
人老人少,健康就好。家窮家富,和氣就好。
老公晚歸,回來就好。老婆唠叨,顧家就好。
孩子從小,就要教好。博士也好,賣菜也好。
長大以后,乖乖就好。房屋大小,能住就好。
老板不好,能忍就好。一切烦惱,能解就好。
堅持執着,放下最好。人的一生,平安就好。

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

你唔講,我真係唔覺wor
原帖由 包包魔怪媽咪 於 10-1-28 12:13 發表
屎屎)))

有冇發現妳個農場換咗新裝呀

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我平時都有買開碎:tongue:,諗住做冬同都過年,所以入定d靚既,點知 ,未到新年都攪掂晒
原帖由 hehalady 於 10-1-28 12:14 發表
真係 hom 家都咁富貴 gar 嘞 .... 富豪都係吔 3 舊幾嘅碎貨 jar

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

真正富豪,係唔會show off自己既,我地依d係橕下既jet
原帖由 3littlepigs 於 10-1-28 12:17 發表

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我今年都唔知點過,lo mo年30就去女痕,到初3先返,99又係旁邊...無嘜親戚係香港,所以都唔洗去拜年,真係好悶
原帖由 小草 於 10-1-28 12:44 發表

珍珠宮

查實尼d拐童case係真定假o既呢?

http://forum.baby-kingdom.com/thread-2886015-1-1.html

珍珠宮

您又唔跟埋伯母去?
原帖由 JENNYSKY 於 10-1-28 14:08 發表
我今年都唔知點過,lo mo年30就去女痕,到初3先返,99又係旁邊...無嘜親戚係香港,所以都唔洗去拜年,真係好悶

珍珠宮

原帖由 3littlepigs 於 10-1-28 14:49 發表
查實尼d拐童case係真定假o既呢?

http://forum.baby-kingdom.com/thread-2886015-1-1.html

大 6 咁易捉點解要黎 HK 捉?
咁多類似 Case,如果有小朋友真係比人捉左,咁大件事一定賣晒報紙,但從來無呢 d 新聞,即係無成功過?
我唔信係大 6 集團式,但有時有傻佬都唔奇!
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我好識做既 ,年30同初二一定要同99過,如果唔係都跟啦
原帖由 3littlepigs 於 10-1-28 14:50 發表
您又唔跟埋伯母去?

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

係囉~大陸明搶都得啦
不過,作為父母幾時都要睇緊小朋友,唔可以離身.不怕一萬最怕萬一
原帖由 webjen 於 10-1-28 15:11 發表

大 6 咁易捉點解要黎 HK 捉?
咁多類似 Case,如果有小朋友真係比人捉左,咁大件事一定賣晒報紙,但從來無呢 d 新聞,即係無成功過?
我唔信係大 6 集團式,但有時有傻佬都唔奇! ...

首頁

尾頁

跳至