自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

(註:唔該哂FA8866幫忙放大咗張相)

今日大約 1pm 撘電車,我係西營盤上車坐樓下最前的位置,親眼見到上面呢位短髮菲傭粗暴對待同行的男孩。

事沿初時佢係抱住個大約一歲幾的男孩,男孩手上渣住一架玩具飛機 (都有成7、8吋長),個男孩渣住架飛機好似好開心咁郁,咁呢個短髮菲傭同佢隔隣長髮菲傭係度傾計,可能嚴煩就用手搶男孩架飛機點知反而佢一搶就比架飛機撞到個咀。

長髮菲傭示意佢個咀唔知係紅咗定係乜仲即刻拎個鏡比短髮果個睇,跟住短髮菲傭即刻打個男孩隻手,個男孩喊仲比佢捉實用手彈佢個咀同埋塊面,又係佢耳邊好大聲好惡咁講:Stop crying、stop crying....

個男孩繼續喊呢個菲傭竟然一隻手掌按住男孩個口同nose唔比佢喊出聲,好離譜呀

我摷得手機嚟影佢相、正想開聲話佢,佢烏低身避跟手係中環前的一個站落咗車。

佢應該好熟手o架,因為佢彈個男仔時個男仔識得檬起眼好似知會痛咗,而佢專彈咀同埋面珠呀,彈到紅哂好離譜

Hi~Hi~大家好,我係家姐Christy抱住細佬佬Brian係媽媽的小樹熊啊 :lol: :lol: [img align=left]http://www.dotphoto.com/SAN1/92/EE/8F/i92EE8F4B-1C48-48B1-87BD-50E0FF12FDBF.jpg[/img]

珍珠宮

好媽媽勳章

下次報警啦
原帖由 小樹熊 於 10-1-28 19:57 發表

今日大約 1pm 撘電車,我係西營盤上車坐樓下最前的位置,親眼見到上面呢位短 ...

別墅

GO TO JAIL

GO TO JAIL

大宅

嘩~~~~~lee到有冇人認得佢, 話比佢master lar

子爵府

可唔可以放大幅圖睇

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

搵錯人嚟虐待自己個小朋友

珍珠宮

好媽媽勳章

個小朋友好慘, 希望佢屋企人會睇到喇!

大宅

好媽媽勳章

嘩我仔都係同工人係呢個鐘坐電車KA!

珍珠宮

好媽媽勳章

咁又唔係個個外傭都咁衰嘅, 呢d係害群之馬.

大宅

我唔係"的住"個囝一定捉住佢唔比佢落車呀

我係電腦開係好大張O架,但唔知點解upload咗上photobucket會細張咗?!~

有冇人可以幫幫忙? 我可以send張相幫忙放大D得唔得?
Hi~Hi~大家好,我係家姐Christy抱住細佬佬Brian係媽媽的小樹熊啊 :lol: :lol: [img align=left]http://www.dotphoto.com/SAN1/92/EE/8F/i92EE8F4B-1C48-48B1-87BD-50E0FF12FDBF.jpg[/img]

珍珠宮

醒目開學勳章

最憎呢d賤工人,我兩個小朋友都比工人虐待過,真係好慘架,希望呢個小朋友既屋企人睇到呢個post la....up up up up up

大宅

報警啦

珍珠宮

好媽媽勳章

陰公....upupup~希望佢媽咪有上黎bk睇到呢段野

別墅

UPUP

其實佢個樣好似我個工人, 但我唔係住香港, 同個仔已經大到可以投訴工人, 希望快D搵到主人啦

一見到小孩子被傷害, 個心好唔舒服

別墅

原帖由 小樹熊 於 10-1-28 19:57 發表

今日大約 1pm 撘電車,我係西營盤上車坐樓下最前的位置,親眼見到上面呢位短 ...

同埋建議你POST去論盡家傭版, 可以快D搵到個主人

別墅

UP ~ !
我都轉咗個新姐姐, 今日我都捉咗個仔落街行, 問吓佢姐姐對佢點 ? (我個仔3yrs old)
佢今日話我知, 平時姐姐搭車送佢返學時, 只顧自己講電話, 無理佢.
今日仲打咗佢兩巴 !!!
因為佢於屋企聽電話錄音, 姐姐話佢玩電話, 所以打佢 !!!
但我無出聲...... 我唔敢 !
因為我暫未搵到人睇, 我怕個工人知道佢打完我個仔, 我都唔敢炒佢, 佢會變本加厲, 所以我扮唔知住...... 但已決定儘快換工人 !!!

男爵府

upupup

別墅

原帖由 babykiss 於 10-1-28 23:00 發表
UP ~ !
我都轉咗個新姐姐, 今日我都捉咗個仔落街行, 問吓佢姐姐對佢點 ? (我個仔3yrs old)
佢今日話我知, 平時姐姐搭車送佢返學時, 只顧自己講電話, 無理佢.
今日仲打咗佢兩巴 !!!
因為佢 ...

SO POOR, 可唔可以將個仔放係其他地方, 先炒左個工人呀? 最多自己辛苦D囉, 得唔得啫?

我個工人從來唔打我個仔, 我個仔當佢係親人一樣, 會夾餸比佢

大宅

畀面勳章

樓主做得好啱影佢相,我地BK媽咪要幫手睇住個街d工人點對少主人!

別墅

原帖由 單親媽媽 於 10-1-28 23:07 發表

SO POOR, 可唔可以將個仔放係其他地方, 先炒左個工人呀? 最多自己辛苦D囉, 得唔得啫?

我個工人從來唔打我個仔, 我個仔當佢係親人一樣, 會夾餸比佢

我要返工, 就係因為搵唔到人湊先唔敢郁佢住, 要等搵到新姐姐到步後先敢郁佢 !
到時我仲要補埋機票先送得佢走 ! :-(

我好掛住我個舊姐姐呀 ~ 佢同我哋都好似一家人咁, 佢喺我度做咗六年啦 ~
佢每次打電話返嚟同我講, 好掛住我對小朋友時, 我都好想話佢知, 佢走咗後小朋友好可憐呀 !!! (舊工人走咗一個月啦, 仲成 佢走咗後小朋友好可憐呀 !!! (舊工人走咗一個月啦, 仲成日打電話比我哋架 !):-(

首頁
12345...6

尾頁

跳至