跳至

首頁

尾頁

別墅

想問下各mami..
有冇買學行車比bb & 係邊度買??

子爵府

原帖由 yanchan8697 於 10-2-1 12:45 發表
想問下各mami..
有冇買學行車比bb & 係邊度買??

唔好用學行車呀!bb會用腳尖行路,要好耐先改到架.况且有學行車,佢會reach到d唔應後reach既野,e.g.枱角,电制....no no no....

別墅

用學行車唔係快d學識行咩? 咁點呀!??!

子爵府

原帖由 yanchan8697 於 10-2-1 16:02 發表
用學行車唔係快d學識行咩? 咁點呀!??!

no la. Ready is ready. You do not need this equipment to help. You can teah the baby by yourself. When the baby can stand, they can always learn how to walk by holding furniture or other objects at home to practise.

男爵府

健康院小册子都係話唔好用架! 上次去聽WYETH個talk, 個物理治療師都係唔recommend。原因就係cyma咁講!

大宅

BK Milk勳章

千萬唔好用, 我妹妹大仔, 就係用左學行車, 而家七八歲啦, 經常行行下就pk .. 真係唔識行路

別墅

下.. 但係奶奶話要買wor 我琴晚都同佢講左 but 佢話 以前既都係咁啦 **我唔買佢會自己買**

伯爵府

我從來都覺得所謂學行車只係學 look 車啫, bb 學識點 look 架車去到佢想去的地方, 咁仲點會學到行呢?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 yanchan8697 於 10-2-2 09:48 發表
下.. 但係奶奶話要買wor 我琴晚都同佢講左 but 佢話 以前既都係咁啦 **我唔買佢會自己買**

如果佢堅持要買, 你買果款個底有塊墊果隻, 咁只係for放個b係上面而唔係比阿b自己用腳尖周圍車...

姑娘話迫不得以有的媽咪自己睇住b有需要用學行車困住b冇辦法, 但就要唔好比佢用黎學行, 會學壤腳...
birth 5.3lbs
1M 7.9lbs ; 2M6D 10.8lbs ; 3M4D 11.5lbs ; 4M8D 13.78lbs ; 1Dto5M 14.7lbs ; 6.5M 16.2lbs ; 9M 16.5lbs ; 10M 17.8lbs ; 13M 19.2lbs

別墅

唔好買學行車呀, 我之前睇育兒雜誌話會可能引致 O 形腿, 健康院姑娘都話唔好用呀.

別墅

我都有聽講過 用學行車 唔好.. 但係.. 我唔知點同奶奶講 佢先明白

男爵府

原帖由 yanchan8697 於 10-2-2 17:19 發表
我都有聽講過 用學行車 唔好.. 但係.. 我唔知點同奶奶講 佢先明白

俾健康院既單張佢睇啦!

別墅

我都問過醫生, 其實比佢坐短時間冇問題, 每次唔好過半小時就ok, 買d個底有墊嘅, 應該好d 啩!

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章

原帖由 Sugarbabegirl 於 10-2-3 00:16 發表

俾健康院既單張佢睇啦!

我同老公都係俾健康院張單張99睇, 佢即刻冇聲出

首頁

尾頁

跳至