跳至

首頁

尾頁

伯爵府

請問有冇bb已經成功戒片呢? 可否分享過程呢??

男爵府

我囡囡2歲已經戒左片了...
反而囝囝就戒緊都戒唔到片~~

有一排都肯講的...婆婆揍後就冇講了...
晴晴囡囡出世於2005年4月7日出生的  :-)
晴晴的網頁

伯爵府

原帖由 mankok 於 10-2-4 13:11 發表
我囡囡2歲已經戒左片了...
反而囝囝就戒緊都戒唔到片~~

有一排都肯講的...婆婆揍後就冇講了...

我就未開始幫佢戒片, 但佢開大會出聲好少响尿片都屙, 但真係唔知戒片既步驟, 有冇人可以分享下呢?

別墅

My son has not started yet.

水晶宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

阿仔見potty如見鬼, train左一排唔ok, 最近凍時又冇咩train, 呢幾日暖返又再試過, 但佢次次都開左大先講囉~ 小便就直頭唔出聲!

別墅

My son started this week. The progress is good.

伯爵府

戒佐個幾星期, 都好順利, 但小便次數非常頻密, 一日幾10次要去, 呢幾日好d, 無再要去咁多次!

複式洋房

回覆 5# 竹兒 的文章

我個仔都係... 見到個potty 就走都走唔切.. 都唔知幾時先可以幫佢介到片片... 真煩..

子爵府

好媽媽勳章

我仲未幫阿女戒片呀...而家D天氣時凍時熱...等真係熱天既時候開始幫佢戒...

[url=http://lilypie.com][img]

複式洋房

我阿仔仲激氣, 叫佢PEE PEE / POO POO之前同我講,就次次痾完先講.

唔急個陣就要去廁所 (坐 / 玩), 急個陣就死都唔坐~~!! 吼~~~

呢掛暖D諗住定時定侯同佢去廁所, 佢就唔痾, 一著返條片即痾~~噴血~~

子爵府

醒目開學勳章

haha! 我亞囡都係咁呀! 比佢激死呀!

原帖由 stormlemon 於 10-3-19 16:40 發表
我阿仔仲激氣, 叫佢PEE PEE / POO POO之前同我講,就次次痾完先講.

唔急個陣就要去廁所 (坐 / 玩), 急個陣就死都唔坐~~!! 吼~~~

呢掛暖D諗住定時定侯同佢去廁所, 佢就唔痾, 一著返條片即痾~~噴血~~ ...

複式洋房

我都未開始幫阿囡戒片呀~

大宅

細Bd尿尿都係好密, 佢又係大便時唔出聲, 望到佢定左就知道佢係開大, 唔係米又賴左落條片到, 激死人 !

大宅

月餅勳章 好媽媽勳章

我都同個女介緊片la,我每朝早要個女响"譚罐"度痾第一篤尿,之後就每4個字同佢去尿尿(因為我個女小便比較頻密),同埋佢幾時飲水,跟住再睇時間同佢去尿尿!總之就係睇時間同佢介片啦!如果佢賴尿咪同佢講下次"痾尿尿要叫媽媽"呀咁囉!

別墅

我囡囡半年前已懂得話比大人知開大,但尿尿就只得朝早起身嗰次會响厠所屙,其餘都係屙响條片。

其實,上年年尾她已開始懂得同我哋講,不過天氣轉冷又不敢唔著片,始終都戒唔成,希望天氣回暖時再努力!

大宅

I'm still working on this, but it's very hard, bcoz my son does not like to pepe at the bathroom, when i call him to go, he always say "NO"!!!how can do about this? pls give me any idea。

複式洋房

亞囡基本上已經成功,因為無論大、小佢都會叫我同佢去廁所,只係有一、兩晚唔願起床,結果喺條片度攪掂。

別墅

原帖由 竹兒 於 10-3-6 18:18 發表
阿仔見potty如見鬼, train左一排唔ok, 最近凍時又冇咩train, 呢幾日暖返又再試過, 但佢次次都開左大先講囉~ 小便就直頭唔出聲!

我個case同你一樣, 有咩方法可以克服到呢?
我見佢宜家1日都去2-3次vv, 我驚佢忍尿呀

大宅

好開心, 噚日終於肯叫屙臭臭, 同埋佢開始識忍尿尿, 去vv既次數少左, 但係一唔睇實佢, 佢又會瀨vv, 仲會係到大叫, 激死人 !

別墅

我個女去完加拿大返黎就戒左,之前就教極都唔得,點知返黎教左兩日就得左,而家連瞓晏覺都冇著片,剩係晚上同去街先著,慳番好多買片錢!

首頁

尾頁

跳至