跳至

首頁
12345...10

尾頁

大宅

如題!!希望識到同年同月同日出生的朋友b~
可以一齊傾下計..^^

男爵府

我阿女起11月27日出世.你好呀~

大宅

macvn123, 你好呀!! 好yeah, 好開心搵到個1127 bb, 你有冇msn or facebook呀? add我呀 ^_^

大宅

你好呀, 我囝囝係27/11~
可以add我facebook =)
[email protected]

男爵府

牛年勳章

原帖由 Popo^^ 於 10-2-1 23:06 發表
可以一齊傾下計..^^

我個仔都係11月27日出世架!

大宅

原帖由 Yoio 於 10-2-2 06:42 發表
你好呀, 我囝囝係27/11~
可以add我facebook =)
[email protected]

hello 你好呀! nice to meet you!
我add 咗你啦!

大宅

原帖由 babycei 於 10-2-2 10:39 發表

我個仔都係11月27日出世架!

hello. 你好呀! 你有冇facebook呀?

男爵府

原帖由 Popo^^ 於 10-2-2 01:37 發表
macvn123, 你好呀!! 好yeah, 好開心搵到個1127 bb, 你有冇msn or facebook呀? add我呀 ^_^

已pm你喇,你起facebook add我呀.

大宅

原帖由 macvn123 於 10-2-2 18:00 發表

已pm你喇,你起facebook add我呀.

Add you already la ! hehe : )

男爵府

wyeth冷知識勳章

終於有人開 27/11 la
我家大少都係 27/11 出世 , 得閒分享下佢地成長進度 ar

男爵府

原帖由 k7jmok 於 10-2-3 13:36 發表
終於有人開 27/11 la
我家大少都係 27/11 出世 , 得閒分享下佢地成長進度 ar

我阿女未足月出世,所以醫生話佢既成長進度俾足月bb慢一個月,要慢慢先追到.

雖然已經2個月,但更正月齡其實得1個月. 佢呢排開始識笑同要人陪佢玩,但我其實唔清楚佢笑係真係笑定係肌肉活動.你地bb1個月既時候係咪已經識笑?

男爵府

wyeth冷知識勳章

原帖由 macvn123 於 10-2-3 14:48 發表

我阿女未足月出世,所以醫生話佢既成長進度俾足月bb慢一個月,要慢慢先追到.

雖然已經2個月,但更正月齡其實得1個月. 佢呢排開始識笑同要人陪佢玩,但我其實唔清楚佢笑係真係笑定係肌肉活動.你地bb1個月既時候係咪已 ...

我 BB 足月出世, 不過都係 38 週, 昨天去健康院, 佢由出世時的2.75kgs, 增磅至 5.55kgs, 真係好開心. 我果個 都開始識玩 law, 不過佢自己一個人都可以玩, 係到搖來搖去, 但只限食飽飽後, 其他時間好少可以肯同人玩 ..... 至於 笑呢, 出世後冇耐有時佢食飽會笑住咁"mark" 大口唔肯食, 我朋友話 d d 叫肌肉抽筋, BB 都唔知佢自己係到笑, 不過最近同佢傾計/玩, 有時佢都會開心咁笑, 但有時"Dum" 得佢唔開心就會扁咀 law

大宅

我B女都係1127出世的, 係我專登揀日子開刀(只是比預產期早5日), 因為可以同爸爸同月同日生 : P

原帖由 Popo^^ 於 10-2-1 23:06 發表
可以一齊傾下計..^^

大宅

我亞仔都係1127架。

男爵府

wyeth冷知識勳章

原帖由 Toby媽媽 於 10-2-5 16:13 發表
我B女都係1127出世的, 係我專登揀日子開刀(只是比預產期早5日), 因為可以同爸爸同月同日生 : P

我 BB 都係揀日子開刀, 不過早左 2 個星期 , 其實我都唔想咁早, 不過醫生話最好約 10 天, 早 10 天前後又冇乜好日子, 一係 30, 一係 27, 為左方便我老公請少 d 假咪27 law, 而且個肚再打 d 返工又危險, 我放前 0 後 10 今天才第一天上班, 晨早樓樓起身都仲未慣 ...... 開刀時間就冇揀 lu, BB 0805 出世 c fu 話d 個時間出世小朋友屬火, 我覺得我 Bb 真係容易"蚊"d

男爵府

wyeth冷知識勳章

PoPo^^, pm 左你la. 得閒交流下

大宅

大家好~!!!

我覺得我個仔好少笑呀... >.<
不過條頸同腳就勁有力囉~
佢全人奶, 而家一餐都有8oz~ 不過係中細b, 而家12磅~

我仔仔個blog~ 大家交流下丫~
http://kaden-z.blogspot.com

或者facebook add我丫~ [email protected]

男爵府

原帖由 Yoio 於 10-2-5 23:03 發表
大家好~!!!

我覺得我個仔好少笑呀... >.<
不過條頸同腳就勁有力囉~
佢全人奶, 而家一餐都有8oz~ 不過係中細b, 而家12磅~

我仔仔個blog~ 大家交流下丫~
http://kaden-z.blogspot.com

或者facebook add我丫~ capri ...

你仔仔好靚仔哦.
我bb係細碼b,2個月先得8.6磅...有排追.

大宅

大家好~~

我個仔近來笑多咗同ee呀呀, 不過只限食飽1支160ml既奶之後囉! 本來我好努力餵人奶架, 但個衰仔一埋身食5分鐘到就喊到拆天唔肯食, 又擰頭又撐手撐腳, 攪到我要向奶粉低頭~~ 唉!
而且佢晚上都仲未可以訓得好冧, 有時都要抱好耐先得!

我 facebook 同 msn 係 : [email protected]

可以add我, 得閒傾計交流下呀

複式洋房

你地好!

我個仔都係11月27日架....都幾食得6oz-6.5oz奶, 不過又唔係好大隻喎, 我想同佢轉奶粉.

好感恩, 佢個幾月時已戒夜奶.

首頁
12345...10

尾頁

跳至