跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我個仔成日都唔肯瞓, 平均一日只瞓得14個鐘...對於一個初生bb來說, 真係瞓得勁少...你地的bb又平均瞓多少個鐘??

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 爸B勳章

原帖由 tangb 於 2-2-2010 01:23 發表
我個仔成日都唔肯瞓, 平均一日只瞓得14個鐘...對於一個初生bb來說, 真係瞓得勁少...你地的bb又平均瞓多少個鐘??
我諗都有18-20呀..
請不要點評我,謝謝!

複式洋房

in the past 1 month, my baby only sleep 5 - 7 hrs in 1 whole day (CRAZY CRAZY) Yesterday is one lucky day, she slept 10 hrs.

Have consulted doctor, he said some babies sleep more, some very little ... like her.

So, tangb, yr baby is gd (better than mine XDDD)

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

我諗都有18-20個鐘

My Two Princess

男爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

我都有18-20個鐘呀, 係日頭有幾個鐘醒, 太陽落山後, 食完奶多數會訓架喇

男爵府

都有18-20個鐘嫁

男爵府

原帖由 buzzyear 於 10-2-2 09:44 發表
in the past 1 month, my baby only sleep 5 - 7 hrs in 1 whole day (CRAZY CRAZY) Yesterday is one lucky day, she slept 10 hrs.

Have consulted doctor, he said some babies sleep more, some very little .. ...

我阿b頭一個月都好似你阿b咁,日頭唔瞓,夜又唔瞓,係飲奶飲得攰果陣先識瞓一陣,我諗果時佢一日瞓得6個鐘,仲少過一個大人,我果時坐緊月,超攰,佢唔瞓我又冇得瞓,真係cher到變人乾咁濟.

滿月後佢就瞓多左,但我諗一日加埋都係得10-12個鐘到,我見佢已經有眼袋!!

大宅

畀面勳章

原帖由 macvn123 於 10-2-3 15:06 發表

我阿b頭一個月都好似你阿b咁,日頭唔瞓,夜又唔瞓,係飲奶飲得攰果陣先識瞓一陣,我諗果時佢一日瞓得6個鐘,仲少過一個大人,我果時坐緊月,超攰,佢唔瞓我又冇得瞓,真係cher到變人乾咁濟.

滿月後佢就瞓多左,但我諗一日加 ...

我b女係夜晩先瞓, 日頭飲奶就瞓一陣, 或者有人抱住就瞓得冧, 一放落床唔夠5分鐘就醒, 我估佢全日夾埋都瞓唔夠10個鐘, 佢今日滿月啦, 希望同你bb一樣可以瞓返多d, 我見到佢有眼袋之餘仲有黑眼圈!

複式洋房

buzzyear, macvn123, 希望我地的bb會大d就瞓返多d...佢地唔瞓,我又擔心, 跟住我地又無得瞓, 真係人都癲...

近來, 我地試熄燈比佢瞓, bb好似瞓得林d同長d時間, 不過我估個個bb會唔同, 你地都可以試下...

複式洋房

原帖由 tangb 於 10-2-4 13:14 發表
buzzyear, macvn123, 希望我地的bb會大d就瞓返多d...佢地唔瞓,我又擔心, 跟住我地又無得瞓, 真係人都癲...

近來, 我地試熄燈比佢瞓, bb好似瞓得林d同長d時間, 不過我估個個bb會唔同, 你地都可以試下... ...

tangb, my girl can sleep well in stroller during daytime (the longest 3 hrs), at nite in bed is ok (the longest 4 hrs) with little light.

Agree that i becomes crazy already X<<<

Hope she can sleep more, so as to gain more weight (this is my dream) ... cheer

Add oil, add oil!!!

男爵府

原帖由 tangb 於 10-2-4 13:14 發表

近來, 我地試熄燈比佢瞓, bb好似瞓得林d同長d時間, 不過我估個個bb會唔同, 你地都可以試下... ...

係呀,我頭一個月唔習慣真係個人都short short地,宜家好少少,bb可以夜晚瞓到4-5個鐘,我覺得已經好過陪佢一齊通頂.

我bb頭一個月冇乜瞓,飲奶又少,結果唔係好生肉,重左好少.第2個月瞓多左少少就重多左,但同同期既bb比較仲差一大截,瞓到真係好重要.

禁止訪問

好媽媽勳章

伯爵府

我個b同我一樣,都係超鍾意訓覺~大部份時間都係訓同食~~

首頁

尾頁

跳至