自由報料

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

昨日去萬寧問a+3幾錢...話咩187個幾...有冇搞錯呀...貴左咁多.....好過份....奶粉商奸商

大宅

原帖由 klm402 於 10-2-2 09:00 發表
昨日去萬寧問a+3幾錢...話咩187個幾...有冇搞錯呀...貴左咁多.....好過份....奶粉商奸商

3號仔都要 $187.xx 貴到離譜呀, 轉其他牌子的奶粉啦 (我自己就覺得隻隻牌子的奶粉差唔多)比奶粉商賺到笑呀, 一年佢都起碼加1-2次呀

版主

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

唔止3號呀! 係 1-5 號都加哂哪!!!

男爵府

畀面勳章

但都未見到有得賣既,我尋日都行左3間萬寧,都係未見喎。

請問大家又知唔知藥房賣幾錢呢???

複式洋房

大圍藥房A+3 $162 加到頭來179, 超過10%.

子爵府

醒目開學勳章

唔怪得我尋日去百佳買嘢時, 見到有個女人一次過買咗好多A+3, 佢話明天會加價所以要買多d. 仲話去過好多間冇貨. 所以一陣要再去揾.

原帖由 mouseandcat 於 10-2-2 11:22 發表
大圍藥房A+3 $162 加到頭來179, 超過10%.

男爵府

畀面勳章

你響邊間百佳見到有得賣呀???

原帖由 kkll 於 10-2-2 11:27 發表
唔怪得我尋日去百佳買嘢時, 見到有個女人一次過買咗好多A+3, 佢話明天會加價所以要買多d. 仲話去過好多間冇貨. 所以一陣要再去揾.

大宅

我星期日係manning買左3罐a+3~$171.x~2日就加咁多~癲左???

男爵府

我見有d藥房會買馬來西亞 or 泰國版既A+, 而且係1.7kg, 價錢比hk版比30-40%左右, 我自己個仔都係兩種奶粉 (hk & 馬來西亞) 間住咁食。只不過出產地和入口稅既關係, hk版既A+貴其他地方好多, 但都係由美贊臣同一條formula製, 我本人就覺得冇問題。

男爵府

畀面勳章

你真係好彩,我上星期開始搵,都搵唔到有A+3賣喇。

原帖由 Emily_Wah 於 10-2-2 11:42 發表
我星期日係manning買左3罐a+3~$171.x~2日就加咁多~癲左???

禁止訪問

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

我都係上星期响不同藥房買左6cans存貨 果時已買緊$165
原帖由 fredlai 於 10-2-2 11:57 發表
你真係好彩,我上星期開始搵,都搵唔到有A+3賣喇。
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

我都要諗諗要唔要轉喇
原帖由 alexkamkam 於 10-2-2 12:15 發表
我幫個仔轉左第二只牌子奶粉
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

男爵府

畀面勳章

岩岩睇完百佳同萬寧,都仲未有得賣。唉....再係咁,真係要轉奶粉喇。

美贊臣都唔係太應該啦,加價還加價,都唔應該攪到度度都無貨賣先得架,bb仔唔駛食咩???

男爵府

我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

岩岩阿仔要轉大仔奶粉~以為轉3號錢包可以鬆動d~點知就加價~索性同佢轉第二隻牌子

大宅

好媽媽勳章

我大囡好在隻隻奶粉都OK,唔食A+食第二隻,
不過細囡食緊A+2,打算到細囡一YEAR,都轉第二隻啦~~太貴啦,A+2加到成$212啊~

大宅

支持轉奶粉! 加價加到離晒譜!!

男爵府

畀面勳章

如果食開A+3,轉咩奶粉好呢???

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

3號都要咁貴真係好離譜喎. 好彩我細仔一直都飲森永咋

男爵府

我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 1985.com 於 10-2-2 13:09 發表
我大囡好在隻隻奶粉都OK,唔食A+食第二隻,
不過細囡食緊A+2,打算到細囡一YEAR,都轉第二隻啦~~太貴啦,A+2加到成$212啊~

唔係化~加到同初生奶粉一樣~痴架

首頁

尾頁

跳至