跳至

首頁

尾頁

大宅

Hello keroppipooh,
我個仔讀緊K1, 佢好喜歡這間學校, 學校又多活動,
他讀得好開心.
請問你k3是否已轉早左返學時間?
原帖由 keroppipooh 於 10-2-10 09:19 發表

hihi,

今年孖b 上左 k3, hw 比起 k2真係多左好多,
同埋寫d 字都深左好多, 好在小朋友都仲可以應付,
但同其他學校比可能都係淺左 d, 不過我個人可以接受,
讀呢間kg 都係想比小朋友有個學習愉快環境
同埋 ...

大宅

係k1b.
原來係咁, 都好喎, 等佢地可以早小小習慣下小學番學時間,小學仲要番早d添.
原帖由 keroppipooh 於 10-2-10 10:54 發表

hi, 你小朋友係 k1a/k1b ga
k3上學期就早15mins番,
下學期又再早15mins (即 8.30),
下學期 e+ 返到去無得玩玩具/睇圖書 na,
而係要佢地起 hw 字頭 ...

大宅

學校有咁多活動, 遲早我地都有機會見到面的.
見你同孖b一齊就知係你la.
來緊吃團年飯, 你有冇參加呀?

原帖由 keroppipooh 於 10-2-10 11:13 發表

係ar, 我諗學校個原意都係咁

or...咁你小朋友即係番1樓,
仲諗住如果返2樓可能有機會朝早見過你

大宅

你要返工呀, 咁放工後,未好小時間同兩個仔一齊做功課囉?
我都要返工, 現在k1都覺好小時間陪阿仔玩.
我剛放假, 想去睇下阿仔吃飯吃成點.
原帖由 keroppipooh 於 10-2-10 11:25 發表

咁又係...通常要認到禾都5難
年廿九都要返工, 所以我無 join ar, 你呢

大宅

咁好叻喎, 自己做晒d功課.
係呀, 第一年樣樣野都好新鮮好期待.
我都想參加義工家長的, 但時間上真係就唔到.請假又難喎.
原帖由 keroppipooh 於 10-2-10 11:41 發表

我通常放工返到屋企佢地已經做好哂功課,
只係幫佢地check 下lor... 星期四, 五就會多d hw做.
佢地k1 果時我無返工, 同佢地食過一次團年飯,
e+就唔會專登放黎同佢地食飯,
反而有時會做下義工家長咁

你第 ...

大宅

返學由我湊, 放學就婆婆. 你呢?
原帖由 keroppipooh 於 10-2-10 12:33 發表

如果等我返黎先做+食飯已經無時間陪佢地玩na

咁平時你返工邊個湊小朋友返/放學 ar

大宅

收唔收睇乜, 我都唔知.
而家仲係混合班.
原帖由 bastet 於 10-2-10 12:45 發表
我知道今年係9月先派form, 問過聽電話位小姐, 佢話上年只係收左14位....小得咁可憐呀? 收唔收係睇interveiw/ 計分架?

係唔係而家冇左混班啦?

首頁

尾頁

跳至