跳至

首頁

尾頁

複式洋房

2010開始,4個例拜, BB食咗3個例拜藥 (依家仲發緊燒), 2個例拜前,五点鐘扯哈,医生話証實佢患哮喘!睛天piglik!BB好瘦,面好細-84cm,得19磅,不過好彩係佢勁大食,同埋冇時停!今次發燒, 佢冇曬力, 我好心痛, 大人食3個例拜藥都死啦,何况係小朋友?!!!2個月前又bronchitis, that is, on and off 佢不停食藥!我身體差左好多,因為好stressed, 返工又超忙,個心又掛住BB,每晚起身五六次,又怕佢太熱(BB係熱底,成日訓覺滿頭大汗)或太冷, 好唔開心,只有做媽媽先知有幾辛苦,Daddy都擔心,但係感覺唔同,BB一出世,BB就好似同媽媽有條線連住喺個心,永遠分唔開!唔知大家有冇同感?

男爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 tannee 於 10-2-3 09:26 發表
2010開始,4個例拜, BB食咗3個例拜藥 (依家仲發緊燒), 2個例拜前,五点鐘扯哈,医生話証實佢患哮喘!睛天piglik!BB好瘦,面好細-84cm,得19磅,不過好彩係佢勁大食,同埋冇時停!今次發燒, 佢冇曬力, 我好心痛, 大人食3個例拜 ...

我都覺d 爸爸係唔明點解我地成日都會掛住BB 既. 而且BB病o左, 媽媽真係會訓都訓唔著... 爸爸就唔會....
希望你BB 快D好番!
~~~ LOVE & PEACE ~~~

子爵府

無論BB有d咩唔舒服, 做父母的都會好擔心...
祝你的BB早日康復.. 健康成長...

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

bb病咗, 媽媽永遠係最擔心嗰個, 寧願病嗰個係自己, 希望你bb早d好番! 你都偷d時间休息, 唔好累壞自已, 保重!

大宅

係呀, 每次小朋友唔舒服, 都寧願病嗰個係自己, 佢地咁細, 始終唔識講有咩唔舒服, 做阿媽既就最擔心, 真係會瞓唔到覺架

希望你個b 快d 好番啦, 你都要加油呀

大宅

以前覺得阿媽好煩,
而家先明乜野叫做
"養兒一百歲,長憂九十九"……

複式洋房

我都好有同感, BABY 一病, 做媽媽一定係不眠不休咁睇住個B. 不過, 我地好多時覺得做DADDY O既點解冇咁擔心呢? 其實, 有可能係因為DADDY 比較冷靜, 同埋, 男人好鍾意收埋收埋唔識表達. 我地識得上網呻, 但你冇幾可見D 男人上來呻呢? 所以, 我自己會予以體諒, 盡量都唔會怪佢地. 我只係唔明佢地點解夜晚瞓覺聽 唔到BB 喊啫. BABY 有病, 長期食藥, 可以考慮睇中醫, 做D 小運動, 等佢身體可以強壯一D. 希望幫到你.

首頁

尾頁

跳至